Search This Blog

Tuesday, December 10, 2013

ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΧΘΕΣ

Επίτιμη Διδάκτωρ του 
Πανεπιστημίου Αθηνών

η  κ. Margaret Atwood
Σε μια επιβλητική τελετή μέσα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η απονομή του τίτλου της επίτιμης διδάκτορος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην κυρία Margaret Atwood.

Ως γνωστόν, η κα Atwood θεωρείται τα τελευταία χρόνια η κορυφαία Καναδή συγγραφέας, ποιήτρια, μυθιστοριογράφος και κριτικός με ογκώδες, πολυβραβευμένο και πρωτότυπο έργο, το οποίο έχει γοητεύσει τον κόσμο διεθνώς.

Την απονομή έκανε, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά κου Ελευθέριου Αγγελόπουλου και του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Τορόντο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλου, αντιπροσωπεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούμενη από την καθηγήτρια Αρχαιολογίας κυρία Ελένη Μαντζουράνη, Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος και την κυρία Μαίρη Κουτσουδάκη, καθηγήτρια Αμερικανικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ηγετικοί παράγοντες της Ομογένειας, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, επιχειρηματίες, Έλληνες φοιτητές στα Πανεπιστήμια του Τορόντο και πλήθος θαυμαστών της μεγάλης Καναδής συγγραφέως.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απονέμεται διδακτορικό δίπλωμα στην κα Atwood, η οποία σε μια μεστή περιεχομένου ομιλία της, μετά το τέλος της τελετής περιένδυσης, μαγνήτισε το κοινό με την ειλικρινή αγάπη και τις γνώσεις της για τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και τη προσφορά του στην Ανθρωπότητα.

Να πούμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας της, η κα. Margaret Atwood έχει βρεθεί υποψήφια ή έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία στον Καναδά και στο εξωτερικό, όπως το βραβείο Premio Mondello (1997), το Commonwealth (1987, 1994), το Booker (1989, 1996, 2000, 2003, 2005, 2007), και το Orange (2001, 2004). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

H εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των συμμετασχόντων σε αυτή ως μοναδική στην Ιστορία της Ελληνικής Παροικίας στο Τορόντο και έδωσε ένα ηχηρό θετικότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Απο το Γ. Προξενείο Τορόντο

(Σημείωση Αντίποδα:
"Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ηγετικοί παράγοντες της Ομογένειας,"
γράφει μεταξύ άλλων ο κ. γενικός, αλλά απ' ότι γνωρίζουμε απουσίαζε η ...αφρόκρεμα των ηγετών μας, δηλαδή τόσο η ηγεσία του εθνικού κογκρέσου όσο και του επαρχιακού.!
Αν ο κ. Αζεμόπουλος τους κάλεσε αλλά ένεκα άλλων σπουδαιότερων υποχρεώσεων τους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, έχει καλώς, Εάν όμως ο γενικός πρόξενος ΔΕΝ τους προσκάλεσε, ενθυμούμενος εκείνη την περσινή ομολογία τους ότι ΔΕΝ τους θέλει ΚΑΝΕΝΑΣ, τότε τι να πω, δεν έχω γνώμη...

Λέγεται, πάντως, ότι οι εξ' Αθηνών πανεπιστημιακοί επέμειναν μέχρι ...κεραίας στην απαραίτητη παρουσία των δυο αυτών "ηγετών" της ομογένειας, σε σημείο που παραλίγο να ακυρωθεί η απονομή του τίτλου.!!! Βέβαια...)

No comments:

Post a Comment