Search This Blog

Friday, May 31, 2013

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Επαφές με την ομογένεια 
σε ΗΠΑ-Καναδά
για την υπουργό Τουρισμού


 Για τις ΗΠΑ και τον Καναδά αναχωρεί την Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με σκοπό την τουριστική προβολή της Ελλάδας στη μεγάλη αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η υπουργός Τουρισμού, τη Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013, θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα της ελληνικής ομογένειας.

Στο διάστημα της παραμονής της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η κ. Κεφαλογιάννη θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της ομογένειας και θα συναντηθεί με εκπροσώπους ξένων μεγάλων Tour Operator. Παράλληλα, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στους New York Times και στη Wall Street Journal, σε μεγάλα τουριστικά περιοδικά και στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και CNBC.

Την ερχόμενη Πέμπτη 06 Ιουνίου θα 'ρθεί  στο Τορόντο και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Ελληνικής Παράδοσης (HHF). Το εν λόγω Ίδρυμα είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και προάγει τον ελληνικό πολιτισμό στον Καναδά.

Η υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια των επαφών της στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αναλύσει τη βελτίωση του οικονομικού και πολιτικού κλίματος στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στον τουριστικό τομέα και θα καλέσει τους ομογενείς αλλά και τους Αμερικανούς και Καναδούς πολίτες να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

3 comments:

  1. Σωστή η άφιξη της κ. Κεφαλογιάννη στο Τορόντο, κυρίως γιά την εκδήλωση του HHF. Από εκεί και πέρα όμως; Δεν γνωρίζω ποιούς "τουριστικούς παράγοντες" της διασποράς θα συναντήσει στο Τορόντο, αλλά ας φροντίσουν οι υπέυθυνοι που οργανώνουν την επίσκεψη της, να την κατευθύνουν σωστά και επικοδομητικά. Καλές οι φωτογραφίες και τα χαμόγελα. Η Ελλάδα πρέπει κάποτε να αναπτύξει τουριστική πολιτική στο Τορόντο και στον Καναδά. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!. Γιά χρόνια η προώθηση της Ελλάδας, όσο αφορά τουριστικά θέματα στο Καναδά, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ! Τα μεγάλα και πολυτελή γραφεία ήταν λάθος πολιτική και προκαλούσαν! Το "παιχνίδι" παίζεται σε άλλα επίπεδα και με άλλους μεθόδους. Ποτέ μα ποτέ η Ελληνική κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι του τουρισμού και οι αντιπρόσωποι τους, δεν συμβουλεύτηκαν αυτούς τους επαγγελματίες που "πουλάνε" Ελλάδα και γνωρίζουν πρακτικά και οικονομικά πως μπορεί να προωθηθεί το συγκεκριμένο "προΐόν". Ας ελπίσουμε πως η κ. Κεφαλογιάννη θα σπάσει αυτή τη θλιβερή παράδοση, θα συναντηθεί με τους επαγγελματίες στο χώρο και θα συμβουλευτεί μαζί τους. Αλλοιώς... θα είναι άλλο ένα ταξίδι αναψυχής σαν αυτό που μας έχουν συνηθίσει οι Έλληνες πολιτικοί "βολευτές" τα τελευταία χρόνια..

    Γιάννης Κακαγιάννης

    ReplyDelete
  2. Ο κ. Κακαγιάννης ως ειδικός επί των θεμάτων Τουρισμού, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζει το «προϊόν όσο πολλοί λίγοι, από εμάς. Όμως εκείνο το:
    «Γιά χρόνια η προώθηση της Ελλάδας, όσο αφορά τουριστικά θέματα στο Καναδά, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ! Τα μεγάλα και πολυτελή γραφεία ήταν λάθος πολιτική και προκαλούσαν!», τι τόθελε;
    Δεν γνωρίζουμε στο ελάχιστο πόσο «ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ» ήταν η προώθηση, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα γραφεία του ΕΟΤ στο Τορόντο, μόνο για την πολυτέλειά τους δεν φημίζονταν και ως εκ τούτου ΔΕΝ ήταν δυνατόν να προκαλούν…
    Σεβόμαστε τις τουριστικές σας γνώσεις κ. Κακαγιάννη αλλά …αμφιβάλουμε για την αισθητική σας στους χώρους… Και τούτο διότι έχουμε γνωρίσει από κοντά τους χώρους αυτούς, και μας φτάνει.

    ReplyDelete
  3. Hi I am so grateful I found your web site, I really found you by accident, while I was browsing on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would just like
    to say many thanks for a tremendous post and a all round enjoyable blog
    (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I
    have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent
    jo.

    ReplyDelete