Search This Blog

Wednesday, April 17, 2013


Συνάντηση Κοινότητας με τις …σφραγίδες.!

Μακράς διάρκειας συνάντηση είχε χθες το απόγευμα, το προεδρείο της Ελληνικής

Κοινότητας Τορόντο με εκπροσώπους των οργανισμών-σφραγίδων, «Ομοσπονδίας» και …«κοκρέσου».!
Παρ’ ότι βρεθήκαμε για λίγο στο «Πολυμενάκειο» όπου έγινε η συνάντηση, δεν μπορέσαμε να πληροφορηθούμε ούτε το λόγο της συνεδρίασης αλλά ούτε και τα αποτελέσματά της. Όλα, πάντως δείχνουν ότι θα πρέπει, η συνάντηση αυτή, να σχετίζεται με την προ εβδομάδος συνάντηση των …σφραγίδων με τον γενικό πρόξενο κ. Δημ. Αζεμόπουλο. Μοιάζει, δηλαδή, να έβαλε το χεράκι του ο Έλληνας διπλωμάτης, ώστε να τα …βρουν οι ηΓΕΤΕΣ των δυο οργανισμών με την Κοινότητα, για το καλό της ελληνοκαναδικής ομογένειας.
Και μόνο το γεγονός ότι με το πέρας της διάσκεψης δεν άνοιξε κανένας το στόμα για να κάνει δηλώσεις δείχνει ότι κάτι …άρρωστο υπάρχει στους ομογενειακούς οργανισμούς μας. Διότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται δηλώσεις ύστερα από τα σπουδαιότερα υπουργικά συμβούλια, ή τις συναντήσεις του Γιουρογκρούπ και να μην λένε λέξη 5-6 παράγοντες της ομογένειας, λες και είναι προσωπική τους υπόθεση η λειτουργία των οργανισμών.!
Ακολουθούν απ’ ότι φαίνεται την συνταγή της δεκαετίας Μενεγάκη, κατά την οποία μόλις κάποιος τολμούσε να ρωτήσει κάτι, ειδικά για το οικονομικό, τον έστηναν στη γωνία με το ένα πόδι, μέχρι να ζητήσει συγνώμη που ρώτησε.!!!
Αντώνη, Νίκωνα, Ερμή, εσείς δεν μας είχατε μάθει σε τέτοιες συμπεριφορές, τι είναι τούτο το πράμα; Για τους άλλους των σφραγίδων δεν μας εκπλήσσει τίποτα.! Πάντα στα μουλωχτά τα έκαναν όλα διότι προφανώς (τους) …βολεύει.!! Εξ’ άλλου αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο 2 χρόνια τώρα δεν πατάει ψυχή ανανέωσης στο τσαντίρι τους, αφού όπως κουβεντιάζεται, το διατηρούν ως παραμάγαζο μετανάστευσης, οικοδομικών υλικών και αντιδραστήρων…
Εκείνο που με τρομάζει περισσότερο είναι η …ψυχραιμία και το θράσος του Αρτέμη Μάτσα, ο οποίος μπροστά στην …κονόμα δεν καταλάβαινε τίποτα.!
Ένεκα της καταγωγής του εκ της σκορδοπαραγωγικής περιφέρειας, έβλεπε μόνο χρήματα μπροστά του και σκούπιζε το σάλιο που του ‘ριχναν οι γύρο του.!!
Είχε βρει μάλιστα έναν κύ - ων βοηθό του για τις …βρομοδουλειές, ενώ αυτός απολάμβανε κρυμμένος τους καρπούς των κόπων τους.!!!
Θα επανέλθουμε…
Στην παραπάνω συνάντηση θα πρέπει να κλείστηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινότητας με τις σφραγίδες.
Όπως όλα δείχνουν οι Λάκωνες κρατούν ακόμα γερά στα παροικιακά πράματα...
Παραπλεύρως η κ. Σκουτάκη και ο Γιώργος Ξεκομηνός

No comments:

Post a Comment