Search This Blog

Monday, March 19, 2012

ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ…

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση…

…της Ελληνικής Κοινότητας

Ανακοινώθηκε επίσημα η πώληση του κτηρίου στο Σκάρμπορω
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2012,
Απορρίφθηκε το νέο Καταστατικό.
Από δεξιά; Νίκωνας Γεωργακόπουλος, Αντώνης Αρτεμάκης, Γιώργος Κακαρέλης και Ερμης Ιορδάνους. Οι ...εκτελεστές της υπερψήφησης του προϋπολογισμού και της καταψήφησης του Καταστατικού.!

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο «Πολυμενάκειο» πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη Γ. Συνέλευση των μελλών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν δυο. Η έγκριση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους (που για πρώτη φορά παρουσιάζεται τόσο γρήγορα !), η έγκριση του οποίου ήταν ομόφωνη, εκτός μιας …μοναδικής παραφωνίας.!
Αναστασία Κακαγιάννη, Σου Κεραμυδόπουλος, Ιωάννα Δουλαβεράκη

Και η έγκριση του νέου Καταστατικού Χάρτη και των νέων Εσωτερικών Κανονισμών. Εδώ τα πράγματα …δυσκόλεψαν κατά κάποιο τρόπο, αφού η συζήτηση των αλλαγών που παρουσιάστηκαν από το Δ. Συμβούλιο δεν έπεισαν περισσότερους από τους μισούς  παρευρισκόμενους εντός της αίθουσας. Έτσι η ψηφοφορία ήταν σχεδόν στο 50-50 με αποτέλεσμα  να μην εγκριθεί αφού απαιτούνταν τα 2/3 των παρόντων μελλών. Προσωπικά πιστεύουμε ότι η απόρριψή του οφείλεται και στην κακή-κάκιστη ελληνική μετάφραση η οποία δεν επέτρεψε στους παρόντες αποκλειστικά ελληνόφωνους ομογενείς να εννοήσουν τι εννοούσαν οι …νομοθέτες μας.

Ένας άλλος λόγος απόρριψής του ήταν η «ξεροκεφαλιά» τόσο της διοίκησης όσο και της έδρας να επιμείνουν στην …ομαδική ή μαζική ψηφοφορία όλων των άρθρων, κατά κάποιον …δικτατορικό (;) τρόπο! ΟΛΑ ή τίποτα.! Και ο λαός είπε, …ΤΙΠΟΤΑ.! Μήπως οι ηγέτες μας δεν ήθελαν τις αλλαγές και απλά μας κορόιδευαν; Διότι θα μπορούσαν άνετα να περάσουν οι περισσότερες από τις προταθείσες αλλαγές, ώστε να κάνουμε ένα πρώτο καλό βήμα. Τι λέτε κ. πρόεδρε, κ. γραμματέα, κ. προεδρεύοντα; Μήπως η ευστροφία σας ήταν σε αδράνεια την συγκεκριμένη στιγμή; Μήπως τέτοιες στιγμές πρέπει να έχετε δίπλα σας κάποιους με …ενεργότερα  αντανακλαστικά; Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά και ιδιαίτερα τώρα που η πώληση του …κτηρίου δίνει κάποιες παραπάνω ελπίδες σωτηρίας του οργανισμού, ώστε να έχουμε χρόνο για βελτιώσεις… Ακόμα και του Καταστατικού.!!!
Μερικά στιγμιότυπα από τη Γ. Συνέλευση
Ο Παπακώστας, ...τοποτηρητής του μητροπολίτη, Δημήτρης Σελιώτης ο ...άρχων της Κοινότητας και ο κ. Δημήτρης Τσατσαρώνης,
νέος άρχων του Πατριαρχείου

Τζίμης Διαμαντούρος, Θόδωρος Ράλλης, Κώστας και Σέττα Πάππας, Γιώργος Μάνιος.
Οι δυο συμπεθέρες Ρούλα Μουρατίδου και Χριστίνα Κοκκαλιάρη, έχοντας στη μέση μια φίλη τους επισκέπτρια από Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Ξενίας με τον κ΄. Γιάννη Φαναρά

Η κ. Μαίρη Φραγκεδάκη με τον εκδότη κ. Κώστα Κρανιά
Δυο όμορφες υπάρξεις. Η κ. Θεοδώρα Κουτσουμπού και η κ. Πατ Φατούρου.
Ο Λούης Γεωργαρέας διαπληκτίζεται με τον προεδρεύοντα
κ. Αντώνη Αρτεμάκη

Γιάννης Μουνδρέας και Γιώργος Καραντώνης
Δημήτρης Χατζής, Ελένη Ζουμπανιώτης

No comments:

Post a Comment