Search This Blog

Sunday, September 23, 2012

ΞΕΝΗ (ΙΣΤΟΡΙΚΗ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Λάβαμε και, ένεκα ελεύθερης διακίνησης ιδεών, δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο αναγνώστη. Στο κάτω – κάτω δεν είμαστε επί …μονίμου βάσεως έγκριτοι.! Ως εκ τούτου ποιος μας παίρνει στα σοβαρά; Γράφει, λοιπόν:

«Αγαπητέ Αντίποδα, δημοσίευσε αν θέλεις τούτο το σχόλιό μου στiς έγκριτες κατά τη γνώμη μου, σελίδες σου...:

Αγαπητοί αναγνώστες, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που δεν έχουν αποκαταστήσει τον εαυτό τους επαγγελματικά ή, έστω, οικονομικά, να θέλουν σώνει και καλά να μας διοικήσουν, καταλαμβάνοντας μεγάλες καρέκλες, …βοηθώντας μας τοιουτοτρόπως να ξεπεράσουμε τα δικά μας προβλήματα και να σταθούμε πιο ψηλά στην καναδική κοινωνία που ζούμε;
ΑΝ είχαν έστω και λίγη τσίπα θα τολμούσαν να «εκλεγούν» πρόεδροι, αντιπρόεδροι, γραμματείς ή …φαρισαίοι σε τόσο μεγάλους οργανισμούς, χωρίς να γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή έστω μιας των τριών επίσημων γλωσσών;
Για να σταθούμε λίγο στα τελευταία χρόνια και να συγκρίνουμε τους ηγέτες που ανέλαβαν κάποιο ρόλο στους ελληνοκαναδικούς ανώτερους οργανισμούς:
Από την εποχή Πολυμενάκου και δώθε είχαμε Αντωνίου, Μυλόπουλο, Φλέγκα, Κάρα, Τσούκα, Καραντώνη, Κασέκα, Φούσια οι οποίοι ήταν απόλυτα τακτοποιημένοι με τις δουλειές τους, έτοιμοι μόνον να προσφέρουν, ο καθένας τους όσο του ήταν δυνατόν.! Τι έγινε μετά; Με την είσοδο του Μενεγάκη στην Κοινότητα, την εποχή προεδρίας Φούσια, ως απλού συμβούλου και την περεταίρω ανέλιξή του επί Καραντώνη, έφτασε στο σημείο να κρατάει στα χέρια του, όχι μόνο την Κοινότητα αλλά και την Ομοσπονδία, ως κολλητός του κ. Πάππα και το Κογκρέσο, αλλά ακόμα και το ΣΑΕ.!!! Ναι, αυτή η ανεπάγγελτη ουσιαστικά μετριότητα, έφτασε για μια ολόκληρη δεκαετία να κρατά τις τύχες του καναδικού ελληνισμού στα χέρια του, βοηθούμενος πάντα από τον επίσης ανεπάγγελτο κολλητό του, τον Γερονικολό, ως δεξί του  χέρι.!!! (αν ήταν και αριστερό, δεν το γνωρίζω).!!!
Αυτοί, λοιπόν, οι ανεπάγγελτοι κύριοι, ηγέτες της ομογένειας, εργαζόμενοι όσο πιο σκληρά μπορούσαν, …κατόρθωσαν να διαλύσουν τους δυο μεγάλους οργανισμούς μας στο Οντάριο, Κοινότητα και Ομοσπονδία, όπως φυσικά και το Εθνικό Κογκρέσο, κρατώντας τους στα, ή ρίχνοντάς τους σε, ανίκανα χέρια..! Για του λόγου το αληθές ανατρέξτε στην επιστολή-σχόλιο του κ. Παπαδάκη ο οποίος ως γραμματέας του Κογκρέσου και δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας ομολογεί ότι βρήκε δυο σάπια καρπούζια, τα πήρε στη μασχάλη του και προσπαθεί να περισώσει κάποια …κουκούτσια τους.!
Βέβαια μέσα απ΄την 10ετή προσπάθειά τους να μας διοικήσουν, πέτυχαν και την επαγγελματική αποκατάστασή τους, ο ένας βουλευτής και ο άλλος δικαστής.!!! Τώρα, αν πετύχαιναν και την πρόοδο των ελληνοκαναδικών οργανισμών τους οποίους συγχρόνως διοικούσαν, θα ήταν ακόμα καλλίτερα, αλλά βλέπεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε, εκτός αν είναι σάπια… Πάλι καλά, πάντως, που πέτυχαν την επαγγελματική αποκατάστασή τους.!!!
ΕΔΩ σταματώ, για τώρα, με μια ερώτηση στους πολύ καλά ενημερωμένους αναγνώστες μου: Λέτε να επαναλαμβάνεται η ιστορία με τους σημερινούς επίδοξους ηγέτες μας, οι οποίοι στη συμπεριφορά τους και τη νοοτροπία τους είναι πιστό αντίγραφο των ηγετών της δεκαετίας; Το λέω αυτό διότι θυμάμαι τον Μενεγάκη να μηνύει όποιο ΜΜΕ δεν συμφωνούσε μαζί του ενώ τούτοι εδώ αποφασίζουν και …κηρύττουν ως μη έγκριτα όποια διαφωνούν μαζί τους.!  
Θα επανέλθω μόλις πάρω απάντηση από κάποιον …ενδιαφερόμενο.!
Ευχαριστώ.!»     

No comments:

Post a Comment