Search This Blog

Wednesday, September 26, 2012


Σεβασμός στους Θεσμούς, αλλά…

Τον σεβασμό στους θεσμούς επικαλείται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Κεμπέκ κ. Πήτερ Γεωργακάκος, μετά την παρόμοια άποψη την οποία εξέφρασε και ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Οντάριο, κ. Δημ. Κάρας. Στο πνεύμα αυτό αποφασίστηκε και η συμμετοχή των οργανώσεών τους στο μεθαυριανό συνέδριο του Κογκρέσου. Να συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί τους; Ας το κάνουμε, γιατί όχι; Όμως, πρέπει να πούμε και δυο λόγια από τη σκοπιά του απλού ομογενή μιας κι΄ αυτοί είναι ηγέτες για πολλά χρόνια και βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία. 
Υποστηρίξαμε, όχι με πάθος αλλά αρκετά, την προσπάθεια κάποιων ομογενών, για την επανασύσταση τόσο της Ομοσπονδίας Οντάριο όσο και του Εθνικού Κογκρέσου, μετά την αποχώρηση των Μενεγάκη-Γερονικολού, οι οποίοι είναι η κύρια αιτία της κατάντιας τους, στην παντελή δηλαδή ανυπαρξία και συγχρόνως, απραξία τους. Ακόμα και τον Δαλακούρα αποκαλέσαμε πρόεδρο της Ομοσπονδίας, δίνοντας τόπο στην οργή, αφού γνωρίζαμε πολύ καλά τα προσόντα του… Πιστέψαμε ότι το νέο σχήμα με τους κ. κ. Πάππα, Μάνιο, Γαλιάτσο, Μυλωνάκη, Παπαδάκη και άλλους, θα εργάζονταν ώστε το «σάπιο καρπούζι» που παρέλαβαν να το μετατρέψουν σε …Ομοσπονδία.! Τι απ’ όλα αυτά έκαναν; Πέτυχαν να αλώσουν το Κογκρέσο, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά όλες τις θέσεις του εκτελεστικού, να το …εκτελέσουν και μαζί του την «Ομοσπονδία» την οποία εγκατέλειψαν στα χέρια του άξιου προέδρου της Δαλακούρα, ο οποίος αντί να προσθέσει έστω κι’ έναν σύλλογο στον κατάλογο των πέντε μελών που παρέλαβε, έδιωξε από πάνω της  τους δυο απ’ αυτούς.! 
Το …σπουδαιότερο δε επίτευγμά τους ήταν να αποκλείσουν την Κοινότητα του Τορόντο από τα μέλη της, απαιτώντας 28.000 δολάρια για την συμμετοχή της στην Ομοσπονδία.!!! Τώρα, μετά το ξεμπρόστιασμα που έπαθαν όλοι αυτοί οι «ηγέτες» μας από τα …ΜΗ έγκριτα ΜΜΕ, τρέχουν σαν τους …ζητιάνους στα φανάρια κι’ εκλιπαρούν τη συμμετοχή της έστω και με 500 δολάρια.!! Λίγο αργά, βέβαια, για …δάκρια, αφού ουσιαστικά ΔΕΝ ήθελαν τη συμμετοχή ΚΑΝΕΝΟΣ, ώστε να εκλέξουν στο νέο Δ. Συμβούλιου του Κογκρέσου τους ανθρώπους – πιόνια, όπως έχουν προαποφασίσει.!!!
Για ποιους θεσμούς μιλάτε κ. Κάρα και κ. Γεωργακάκο; Κατεβείτε για λίγο, από τις ηγετικές θέσεις σας, στο λαό και θα καταλάβετε πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε. Θα αντιληφθείτε ότι ενώ οι ΘΕΣΜΟΙ …βιάζονται, εσείς, προφανώς άθελά σας, «προστατεύετε» τους βιαστές.!!!
ΕΝΑ μόνο πράγμα μένει πλέον. Μαζευτείτε 5-10 σοβαροί άνθρωποι, και πάρτε την ευθύνη να οργανώσετε έναν-δυο οργανισμούς μικρούς, ίσως, αλλά σοβαρούς και να είστε σίγουροι ότι ο ελληνισμός αντιλαμβάνεται το σοβαρό και το καλό και θα σας ακολουθήσει, οπωσδήποτε.! Δείτε πόσο ευφυώς  σκεπτόμενος, ο λαός και οι ηγέτες των συλλόγων του, απέφυγαν, παντελώς, να ασχοληθούν με την τρι(χ)ανδρία των …τεσσάρων,  η οποία πιστεύει ότι θα νομιμοποιήσει (και θα …μονιμοποιήσει;) την παρουσία της στην ηγεσία του ελληνισμού. Τους άφησε να στριφογυρίζουν μέσα στα …αποπατήματά τους χωρίς να βρίσκουν διέξοδο… Θα επανέλθουμε.!         

No comments:

Post a Comment