Search This Blog

Saturday, May 7, 2022

Τηλεσκόπιο: Στον απόηχο της επίσκεψης Κατσανιώτη...

Αγαπητέ Αντίποδα, διαβάζοντας το «Τηλεσκόπιο» της σημερινής έκδοσης της ομογενειακής εφημερίδος «Ε. Τ.», έπεσε το μάτι μου, όπως ήταν φυσικό, και στο σχόλιο, για τον απόηχο της επίσκεψης Κατσαντώνη.

Διαβάζοντάς το, είδα μεταξύ ‘αλλων ότι: «Ήταν μια επίσκεψη όπως όλων των προηγούμενων προκατόχων του. Ήλθαν, είδαν και απήλθαν!»

 Και ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής: Τι άλλαξε στην Ελλάδα, ώστε θα έπρεπε η επίσκεψη αυτού να είναι διαφορετική; 

Μήπως δεν γνωρίζουμε, πολύ καλά, όλοι ότι από ...καταβολής Ελλάδοςς όλοι οι κυβερνόντες, ήταν και είναι πιασμένοι από το ράσο του κάθε κουσουριάρη θρησκευτικού ηγέτη της ανά την Υφήλιο Ορθοδοξίας; Δεν είναι οι ίδιοι πολιτικοί κάθε κόμματος και χρώματος, οι οποίοι δίνουν τα ...διαπιστευτήρια στον έκαστο επίσκοπο της χώρας που επισκέπτονται, πριν κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης που επισκέπτονται; Ακόμα και η καινούρια πρέσβης της Ελλάδας, είχε εντολή να περάσει από τα γραφεία του Σωτήριου, και να ασπαστεί την δεξιά του, πριν ακόμα, ανακοινώσει η ίδια την εδώ παρουσία της!!!

Στη συνέχεια παρατήρησα: «Πραγματικά ψάχνουμε να βρούμε το λόγο της επίσκεψης του στον Καναδά. Ποιες οι δεσμεύσεις του υφυπουργού προς την Ομογένεια του Καναδά; Ποια η απάντηση του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες, όσο αφορά στη βοήθεια (όχι οικονομική) που αναμένουν από την Ελλάδα ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας και Πολιτισμού;»

Διαπιστώνω ότι τα ερωτήματα του συντάκτη είναι λογικά, μεν, κατά τη γνώμη μου αλλά δεν βλέπω όμως κάποια υποχρέωση απαντήσεως, καθ’ ότι η επίσκεψη του υπουργού έγινε με δική του πρωτοβουλία, και πιθανότατα για υπηρεσιακούς λόγους τους οποίους καμιά υποχρέωση δεν έχει να μας ανακοινώση, όταν εμείς το θέλουμε, αλλά όταν ίσως είναι ο ίδιος και οι υπηρασίες του έτοιμες για κάτι τέτοιο, μετά την ό,ποια ενημέρωση έλαβε από τους ό,ποιους αρμόδιους συνάντησε και που δεν μπορεί να υπάρχει άλλος, εκτός του Σωτηρίου, ο οποόιος φέρεται και φαίνεται ότι είναι ο μόνος τοποτηρητής των ελληνικών κυβερνήσεων στον Καναδά!.

Στη συνέχεια διαβάζω για το «φιάσκο της ψήφου των Απόδημων» και πως «Γι’ αυτό η πλειοψηφία των ομογενών ουσιαστικά τους έχει γυρίσει τη πλάτη όπου οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δεν ξεπερνούν τις 2,000 άτομα».

 Όπως όλα δείχνουν, τα ...αισθήματα είναι αμοιβαία και το μόνο που δεν ξέρουμε, είναι αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα... Επ’ αυτού δεν έχω και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο αφού δεν νομίζω ότι ένας ομοδενής μετανάστης επί 30, 40 ή 50 χρόνια, θα πρέπει να έχει γνώμη στα της διακυβέρνησης της χώρας, ιδιαίτερα όταν δεν μπορεί να την επισκευθεί μια φορά κάθε 4 χρόνια και να ψηφίσει!!

Και συνεχίζει: «Τραγική η παρουσία του στη πόλη του Τορόντο. Σε ανάρτηση του ο υφυπουργός αποκάλεσε την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο «σύλλογο» και αφιέρωσε μόνο μιάμιση ώρα με το ΔΣ της ΕΚΤ, ενώ ξόδεψε όλη την ημέρα του περιφερόμενος στις εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής. Στην ιστορική Κοινότητα των 113 χρόνων αρκέστηκε στο κρασί και στο τυρί και σε κάποιες φωτογραφίες με τους παρισταμένους».

   Η παραπάνω παράγραφος του άρθρου σας κ. συντάκτη, απαντάει κατά τη γνώμη μου σε πολλά από τα ερωτήματά σας, αφού ουσιαστικά είναι μια απάντηση έστω και αν δεν υπήρξε συγκεκριμέμη ερώτηση. Ο Σωτήριος είχε λοιπόν την διαχείριση του χρόνου επίσκεψης του υπουργού και βασικά τη σχετική ενημέρωσή του, για τον σύλλογο των ενοριών και φιλοπτώχων που λειτουργούν σ’ αυτόν, τους τελευταίους μήνες και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα. Αυτά τα πράγματα είναι πλέον γνωστά και θα έπρεπε να τα γνωρίζετε τουλάχιστον εσείς οι δημοσιογράφοι. Έχουν εξ’ άλλου γραφτεί και κουβεντιαστεί, πολλές φορές και από πολλούς, ώστε εσείς ως η μόνη εφημερίδα που ασχολείστε με παροικιακά θέματα θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Όσο για τις φωτογραφίες με τους παριστάμενους, ήταν το πιο φυσιολογικό αφού αυτό μόνο τους απασχολεί, εκεί πέρα, λαό και κλήρο. Το ξεκατίνιασμα στο αποκορύφωμά του. Ευχαριστώ για την τυχον δημοσίευση.

4 comments:

  1. Maybe our representatives here in Canada from Greece can tell us how this trip advanced anything.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It did not advance anything but show once again how these useless tits including the counsel general kiss Sotirios’ ass. Objective accomplished.

      Delete
  2. Μάλιστα αγαπητέ Αντίποδα, ο υφυπουργός ήρθε εδώ με δική του πρωτοβουλία οπωσδήποτε, αλλά με έξοδα του Ελληνικού Λαού. Ως εκ τούτου όφειλε τουλάχιστον να συναντηθεί και να ενημερώσει τους Κοινοτικούς μας αντιπροσώπους. Όπως παρουσιάστηκε εδώ, φάνηκε πως είναι υφυπουργός θρησκευμάτων μόνον και όχι παιδείας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφού δεν απάντησε ο συγγραφέας, θα σας πω εγώ δυο λόγια: ΔΕΝ είναι η ...νύφη αυτή που κάνει όλα τα στραβά κουλούρια, αγαπητε... Αλλά, ας είναι, αφού είχες την αναίδεια να αναφέρεις το όνομά μου, θα σου πω και τη δική μου γνώμη: Ο υφυπουργός, ως απεσταλμέμος της ελληνικής κυβέρνησης, ήρθε στον Καναδά, συνάντησε τον εδώ «ουσιαστικό» τοποτηρητή της, τον Σωτήρη, έλαβε την ενημέρωση για τα παροικιακά και έκανε αυτό που εκείνος του υπέδειξε. Ενώ, δλδ, στο Μόντρεαλ συναντίθηκε με κάποιους ηγέτες της ομογένειας, όπως τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κριλή και τον πρόεδρο του Επαρχιακού Κογκρέσου κ. Θεοδοόπουλο, και έδωσε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, (στο υπαρκτό Κοινοτικό Κέντρο του Μόντρεαλ), εδώ στο Τορόντο περιηγήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, στις εκκλησίες της και τα «Πολιτιστικά» της Κέντρα, και φυσικά συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου, (όπως μετονομάστηκε η πρώην Κοινότητα), γεύτηκε το κρασάκι που του πρόφεραν, και έφυγε σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη... Τι άλλο θέλατε να κάνει, δηλαδή, όταν οι ...εντολές που έλαβε ήταν αυτές; Να πάει κόντρα στον Σωτηήρη, όταν οι προϊστάμενοι του είπαν να κάνει κάτι άλλο; Μ’ αρέσει, πάντως, που ενώ ο (σοβαρός) κόσμος τόχει τούμπανο, εσείς επιμένετε να τόχετε ...κρυφό καμάρι.! Ποιά Κοινότητα, μωρέ και ποιούς αντιπροσώπους της, αφού τα παρέδωσαν όλα στον αλητήριο Σωτηράκη οι μεγάλη μας ηγέτες Αρτεμάκης και Καραντώνης; Δεν κατάλαβες ακόμα μωρέ ότι υπάρχει μόνον ένας Σύλλογος 4 εκκλησιών με τις φιλοφτωχήνες τους για να του κουβαλούν το χρήμα;

      Delete