Search This Blog

Thursday, May 5, 2022

Η ομάδα “Praxis” …στην πράξη.!!!

 

Αγαπητέ Αντίποδα, μια ομογενής  υποψήφια της «Πράξις», η κ. L. K. γράφει:

Θα μπορούσαμε να σας πούμε: 

-«Ψηφίστε μας και θα ιδρύσουμε το Ελληνικό Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ».

 -«Ψηφίστε μας και θα σας αγοράσουμε δώρο αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα».

-«Ψηφίστε μας και θα κάνουμε τα ελληνικά επίσημη γλώσσα του Κεμπέκ». Και συνεχίζει:

Στις εκλογές ορισμένοι υποψήφιοι λένε μεγάλα λόγια, δίνουν υποσχέσεις για τα ακατόρθωτα, υπόσχονται δηλαδή λαγούς με πετραχήλια.

Μην περιμένετε τέτοια ρητορική από την ομάδα Πράξις. Τα λόγια μας είναι μετρημένα και το πρόγραμμά μας μετρήσιμο. Τα έχουμε υπολογίσει όλα, έχουμε πάρει νομικές συμβουλές για τις αλλαγές που προτείνουμε, και, άλλωστε, έχουμε ολοκληρώσει μέρος της διοικητικής δουλειάς.

Η ομάδα Team Praxis εργάζεται εδώ και δύο χρόνια. Κάναμε μια χαρτογράφηση της κατάστασης, συγκρίναμε πρακτικές διακυβέρνησης συλλόγων σε άλλους τόπους, μελετήσαμε προσεκτικά την ιστορία της ΕΚΜΜ. Δεν ξυπνήσαμε προχθές να πούμε, «δεν είχα τι να κάνω, ας βάλω υποψηφιότητα». Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την πρόκληση της εκλογής μας.

Μπορείτε να διαβάσετε τις προτεραιότητές μας  και να διαπιστώσετε ότι βασίζονται στον ρεαλισμό και στον προγραμματισμό...

Επέτρεψέ με αγαπητέ αντίποδα, ως ψηφοφόρο της Κοινότητάς μας,  να πω δυο-τρία λόγια στην εν λόγο κυρία, ότι: Εκτός του ότι οι παραδειγματικές υποσχέσεις της, είναι όχι μόνο απαράδεκτες, έστω και να αναφέρονται όσο και, πολύ περισσότερο, επικίνδυνες για την ίδια και τον οργανισμό που θέλει να εκπροσωπήσει με την ψήφο μας. Ας αφήσουν την ειρωνία προς την  ομάδα «Αναγένηση» του γιατρού Τσούκα, η οποία υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει για την ίδρυση ενός Γηροκομείου για τους υπερήληκες ομογενείς μας και ας ..φροντήσουν οι ίδιοι για το ξεπούλημα της Κοινότητας στον Σωτήριο και το Πατριαρχείο. Μόνον για τέτοια είναι ικανοί και όχι για να ειρωνεύονται την παροικία η οποία αξίζει κάτι καλύτερο.....

 

 

2 comments:

  1. Ακουσα ένα ...διάγγελμα του κ. Σύρρου και θέλω να πω δυό λόγια: Είναι πράγματι πολύ λυπηρό κ. Πρόεδρε της «Πράξις», να ακούει κανείς από το στόμα ενός πεπειραμένου ομογενούς Καναδού πολιτικού, τα λόγια αυτά με την απαράδεχτη αναφορά σας σε δήθεν «μηχανοραφίες» που σχεδιάζουν οι «αντίπαλοι» συνυποψήφιοι του έταιρου, μέχρι στιγμής, Κοινοτικού Συνδυασμού του γιατρού Τσούκα.!!! Τι πράγματα είναι τούτα μωρέ; Με τέτοια νοοτροπία θα φέρετε την αλλαγή στην Κοινότητα του Μόντρεαλ; Για να φτάσει η Κοινότητα Μονρεάλης στο σημείο που βρήσκεται σήμερα και με ακίνητη περιουσία πάνω από 120 εκατομύρια δολάρια, πάει να πει ότι εργάστκαν σωστά και άοκνα, εκατοντάδες ομογενείς του Μόντρεαλ, για περισσότερα από 100 χρόνια, αξιοπιόντας όλες τις οικονομικές και όχι μόνο, προσφορές χιλιάδων ομογενών οι οποίοι πέρασαν και έφυγαν από τα μητρώα των μελλών της. Επωμένως, δεν είστε οι μόνοι ομάδα ομογενών η οποία άρχισε πριν 20 μήνες να ετοιμάζει ένα κάποιο πρόγραμμα το οποίο μόνον σοβαρό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, βλέποντας κάποια στοιχία τα οποία περιέχονται στο παραπάνω κείμενο του κ. Μανίκη.! Μήπως κ. Σύρρο να αφήσουμε τον γιατρό Τσούκα και τους άλλους κοινοτικούς να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον οργανισμό, και εσας τους πολιτικούς στα καθήκοντα της πολιτικής ζωής του τόπου; Αυτά για τώρα......

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ 12:08 ως τώρα καμία ομάδα δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα. Το να τους κάνουν ερωτήσεις πχ στην ΠΡΑΞΙ Πως θα λειτουργουν τα περιφερειακά συμβούλια. Και η απάντηση ήταν.... Θα το συζητήσουμε. Και σε άλλες πολλές ερωτήσεις δώσανε την ίδια απάντηση. Τώρα βγαίνει και η κυρία L.K. Και λέει και αυτή ότι της έρθει στο κεφάλι. Χωρίς να γνωρίζει τι εστί Κοινότητα. Παίρνει καμία εκατοστή , like. Τα οποία 98 είναι από φίλους της που μένουν Ελλάδα. Και μάλιστα την γράφουν. Καλή επιτυχία στον σύλλογό σας. Διότι και αυτοί δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Αλλά η κυρία L.K κολακεύαιται.
    Μιλάμε ως τώρα το όλο θέμα είναι για γέλια. Τα προγράμματα για γέλια. Και ότι ακούς και διαβάζεις από τα ΜΜΕ είναι για γέλια.
    Απογοήτευση.

    ReplyDelete