Search This Blog

Sunday, April 17, 2022

Ευκαιρία προ(σ)βολής των επισκόπων -με ή χωρίς αρχι-, στο πόπολο της ομογένειας, η επίσκεψη του υφΥπΕξ Α. Κατσανιώτη, στον Καναδά.!!!

 

Με Δελτίο Τύπου και πολλές φωτογραφίες τους, μας ενημερώνει το Γρ. Τύπου της -ο Θεός να την κάνει- «ιεράς» Αρχιεπισκοπής, για την επίσκεψη του υφ. Απ. Ελλ. Κατσανιώτη, και τις εδώ, συναντήσεις του με τον Σωτήρη και την …ξενάγησή του στις ιδιόκτητες περιουσίες του και φυσικά στο νέο απόκτημά του, τον Σύλλογο των 4 εκκλησιών και Φιλοπτώχων της αείμνηστης Κοινότητας Τορόντο.!

Γράφει, λοιπόν, το Δελτίο Τύπου:


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέας Κατσανιώτης στον Καναδά

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό περιόδευσε, τον Καναδά.

Πρώτο σταθμό είχε το Μόντρεαλ. Από εκεί επισκέφθηκε την Οττάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Τορόντο και μετά το Κάλγκαρι και το Βανκούβερ.

Παντού έγινε δεκτός με πολύ ενθουσιασμό. Ο ίδιος ήταν πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος, αλλά και η συνοδεία του. Άφησε παντού τις καλύτερες εντυπώσεις. Συζήτησε με όλους και για όλα ειλικρινά και τίμια.

Επισκέφθηκε την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή. Ξεναγήθηκε στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Μάρκχαμ. Στο Πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Metropolitan Centre”. Στο ημερήσιο σχολείο “Mεταμόρφωση”, όπου χάρηκε την συντροφιά των μαθητών και μίλησε μαζί τους. Τα παιδιά έψαλλαν τους εθνικούς ύμνους και απήγγελλαν και κάποια ποιήματα.

Στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους. Εγνώρισε τους φοιτητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας. Το προσωπικό της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής. Είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο.

Η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή προσέφερε γεύμα στον υφυπουργό και τη συνοδεία του. Στο γεύμα παρεκάθησαν οι κάτωθι: Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης, Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, Γεν. Πρόξενος Βίκτωρ Μαλιγκούδης, Επίσκοπος Πατάρων Αθηναγόρας, Επίσκοπος Ζηνουπόλεως Ιάκωβος, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου Χριστόδουλος Μαργαρίτης, συνεργάτης επί θεμάτων τύπου Χρήστος Μπόκας , συνοδός ασφαλείας Αντώνιος Αντωνόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο υφυπουργό και τη συνοδεία του και του ευχόμεθα παντού να έχει επιτυχίες. Όπως προχωρούμε για την Μεγάλη Εβδομάδα και για την Ανάσταση του Χριστού μας, ευχόμεθα στον κύριο υφυπουργό, στη συνοδεία του, αλλά και στην Πατρίδα μας Ελλάδα, ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

Εκ του Γραφείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά

 Σ.σ.Έκανες και κάτι σωστό, κ. υπουργέ, με το να μη συναντηθείς με τους, ανύπαρκτους, αυτοαποκαλούμενους κογκρεσιάρχες, αλλά τα σκ@τωσες με τις επισκέψεις σου σε όλες σχεδόν τις ιδιοκτησίες του Σωτήριου.! Ρε, συ, μπας και είσαι τελικά τόοοοσο πολύ θρήσκος και πήγες σε όλες του τις εκκλησίες, τις υποψήφιες για την …πρωτοκαθεδρία, αφου την Παναγία την έχει πρώτη για πούλημα, μόλις ολοκληρωθεί  η παράδοση όλων, από τους Καραντωνοσκουτακοφλέγγηδες, οι οποιοι τρέχουν ακόμα από πίσω σου με τα βρακιά κατεβασμένα;

Μήπως, κ. Κατσανιώτη σε πήγαν και στη βίλα της 27 Τέντιγκτον για να δεις τα …κατορθώματά τους, αλλά από ντροπή ΔΕΝ μας το λένε στο Δελτίο; Πάντως στο καινούριο σας απόκτημα, το Πολυμανάκειο, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος, πλέον, των εκκλησιών και των Φιλοπτώχων, τον στείλατε για να καμαρώσει και το δεύτερο – μετά το «Μετροπόλιταν» - πολιτιστικό σας απόκτημά.! Είναι αλήθεια ότι ο Σωτήριος έχει μια, κάποια, αδυναμία στα …πολιτιστικά και στα σχολεία, αφού του αποδίνουν πολλά περισσότερα χρήματα, απ’ ότι οι εκκλησίες.!

Από το Δελτίο Τυπου, ξεχωρήσαμε το …σπουδαιότερο που είναι το εξής: «Άφησε παντού τις καλύτερες εντυπώσεις. Συζήτησε με όλους και για όλα ειλικρινά και τίμια.» Γιατί βρε λεβέντες ΔΕΝ λέτε και σε μας, τους κοιούς θνητούς, για ποια όλα συζήτησε και τι είπαν ώστε να κρίνουμε κι’ εμείς πόσο ειλικρινά και τίμια ήταν; Διότι ΔΕΝ έχουμε συνηθήσει να ακούμε ειλικρινείς και τίμιες κουβέντες, σε Σωτηριοκρατούμενα μέρη, για πολλές δεκαετίες, τώρα… Έτσι, για το …καλό, δυο τρια θεματάκια, και δυο τρεις κουβέντες που του είπατε και σας είπε, ώστε πάρει μα ιδέα και το …πόπολο.! Όλα, τελικά, πίσω από κλειστές πόρτες, ρε καθίκια του κερατά; Αυτά για τώρα…   

 

No comments:

Post a Comment