Search This Blog

Saturday, April 16, 2022

Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο, με θέμα τα κατηχητικά του Αγ. Δημητρίου.! Απολαύστε το…

 

Αντίποδα, αλίευσα σήμερα μια αξιέπαινη και ενδιαφέρουσα καταχώρηση στο ΦΒ, από την οποια  πληροφορήθηκα  ότι άρχισαν, επιτέλους, ύστερα από 7 χρόνια, να ασχολούνται, και οι πνευματικοί πατέρες μας, με τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών τους!

Διάβασα, λοιπόν, ότι: (σ.σ. το κείμενο προσαρμόστικε κάπως, ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, την οποια ο αναγνώστης, ισως και να μη γνωρίζει…)

«Τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερου Ναου Αγίου Δημητρίου της ΕλλΚοινΤόρ, ή Κενότητας, επί το σωστότερο, οργάνωσαν, λέει, την Πνευματική Συγκέντρωση όπως συνηθίζεται (όπως συνηθίζονταν πριν δέκα περίπου χρονια, ήθελαν να πουν) πριν την Άγια Του ΧΡΙΣΤΟΥ Ανάσταση .

Μετά την Θεία Λειτουργία , ο Πατέρας Κωνσταντίνος, Διδάσκαλοι , Γονείς/Κηδεμόνες και μαθητές ήρθαν πίσω στην αίθουσα / cafeteria οπου γευτηκαν το νόστιμο νηστίσιμο φαγητό που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της Φιλοπτώχου-Πρόνοιας»

Ως σχετικά θρησκευόμενος -σίγουρα λίγο παραπάνω από τον Σωτήριο και τους κληρικους του- χάρικα για την εκδήλωση αυτή των κατ. σχολείων και περισσότερο για το ότι η Πρόνοια βοήθησε στην πραγματοποίησή της.

ΥΓ. Αν δεν ενοχλεί, θα ηθελα να το δω δημοσιευμένο..

2 comments:

  1. Καλώς χάρηκε ο θρησκευόμενος για την εκδήλωση των κατηχητικών της εκκλησίας, γιατί τα κατηχητικά πρέπει να είναι της εκκλησίας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πατέρες, οι θεούσοι "διδάσκαλοι" δεν γεύτηκαν το νόστιμο φαγητό αλλά το χλαπάκιασαν όπως "συνηθίζεται".(ιδίως όταν είναι πληρωμένο από κάποιους άλλους). Άλλο γεύομαι και άλλο χλαπακιάζω.

    ReplyDelete
  2. Οι παπάδες αυτοι, που λες, είναι …άγιοι άνθρωποι και καμία μέρα θα βρεθούμε μαζί στον παράδεισο. Αφού μόλις έγινε η «πρόνοια», όχι μόνο σταμάτησαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, στις διάφορες εκδηλώσεις των κυριών αυτών αλλά αρνούνταν ακόμα και να τις μεταλάβουν, γιατί απάτησαν τον όρκο τους!!! Τωρα που τις τα κατέβασαν και τα έκαναν πάλι όλα δικά τους, συγχώρεσαν τις …αμαρτίες τους και χλαπακιάζουν δεόντως τα φαγητά τους, αφού πλέον τα χέρια τους έπαψαν να είναι αμαρτωλά!!! Ειδικά συγχωρεμένες από τον «άγιο» αυτό άνθρωπο, τον παπακώστα, ο οποίος απόχτησε, μέσω του Αγ. Πνεύματος, και το χρίσμα του εξομολόγου! Ξέρετε, εκεί που κατεβαίνει κάθε Κυριακή και μετατρέπει το ψωμάκι και το κρασάκι σε σώμα και αίμα Χριστού, λέει, καλό παιδί είναι ο Κωνσταντίνος, δεν τον κανω και εξομολόγο, ώστε να παίρνει ο ίδιος τις αμαρτίες τους και να μην το κοινωνούν οι αμαρτωλές κυρίες, που απάτησαν τον όρκο που έδωσαν, πως θα υπηρετούν και θα υπακούνε, μόνον τους εκπροσώπους του Θεού; Έτσι, λοιπόν, έγινε και είναι πλεον όλοι ευχαριστημένοι, πλέοντας στα πελάγη της υποκρισίας, βοσκοί και ποίμνιο, ξεφτιλίζοντας κάθε μέρα το Θεό!

    ReplyDelete