Search This Blog

Friday, April 1, 2022

Μια …οφειλόμενη απάντηση σε απορία του «Τηλεσκόπιου» και του, επιμελητή της στήλης, κ. Γιάννη Κακαγιάννη…

 Το Πριν.. και το Μετά.. – ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ (01 ΑΠΡ 22)


Προβληματισμός δημιουργήθηκε στη
ν παροικία με το περιεχόμενο της πρόσκλησης του Γενικού Προξενείου του Τορόντο για την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο Κοινοβούλιο του Οντάριο. Το ερώτημα που τέθηκε, σε πολλές συζητήσεις, ήταν η απουσία του ονόματος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο από την πρόσκληση.

Να θυμίσουμε πως από την αρχή αυτής της εκδήλωσης, πριν από χρόνια, η πρόσκληση πάντα ήταν από κοινού από το Γενικό Προξενείο και την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Τι άλλαξε φέτος; Τι και ποιούς εξυπηρετεί η απουσία του ονόματος της ΕΚΤ από τη πρόσκληση;

Διαβάζοντας τα παραπάνω, στο Τηλεσκόπιο του «Ε. Τ.» και θεωρώντας τα ότι ΔΕΝ έχουν σχέση με την σημερινή ημέρα της πρωταπριλιάς, θέλουμε να υπενθυμίσουμε, στον φίλο Γιάννη Κακαγιάννη, ότι από το 2014 μέχρι το 2022, άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα. Το βασικότερο, βέβαια, αυτών των αλλαγών είναι  το ότι πριν λίγους μόλις μήνες το απελθόν Δ. Συμβούλιο της «Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο», υπέγραψε, λίγο πριν …φύγει, μια κάποια συμφωνία με τον …σεβαστό πατέρα Σωτήρη, μέσω της οποίας του παρέδωσαν τα πάντα, -ακόμα και τα βρακιά τους-, πετώντας το όνομά της στον κάλαθο των αχρήστων και παραδίδοντας τη διοίκηση των εκκλησιών της στις φιλοπτωχήνες, αφού πρώτα κατάργησαν την «Πρόνοια», ώστε να μπορεί να βάζει το χέρι του στα ταμεία τους, επίσημα στο 7% και ανεπίσημα στα ΟΛΑ.!!!

Όσο για τις άλλες λεπτομέρειες, είμαι σίγουρος ότι τις καταλαβαίνεις, αλλά για κάποιους αναγνώστες να πούμε ότι ό,ταν ένας απουσιάζει από κάποια, υποχρεωτική μάζωξη, ή ΔΕΝ υπάρχει ή είναι άρρωστος… Η «Κοινότητα» λοιπόν, φίλε Γιάννη, …απουσίαζε καθ’ ότι ΔΕΝ υπάρχει πλεον, γιαυτό και στη θέση της μπήκε η Κενότητα, η οποια ήταν …πανταχού παρούσα.! Η παλιά της θέση, ήταν Κενή, όπως κανονικά αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις… Ο …πνευματικός, μάλλιστα, πεΤΕΡΑΣ, φρόντισε να στείλει αυτό το μήνυμα, πρώτα και πάνω απ’ όλα, με τον μικρό για τα θελήματά του, αόμματο γ. πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο.! Όσο για την απουσία του ονόματος αυτού εξυπηρετεί πρώτιστα τον ίδιο τον αλητήριο Σωτήρη, ο οποίος χρησιμοποιεί υποτακτικούς του για να διαδώσει την, μετά από 40 χρόνια, άλωση του οργανισμού αυτού, έργο που ξεκίνησε το πουλημένο Μενεγάκειο τομάρι και ολοκλήρωσε η Τριχανδρεία υπό τον Αρτεμάκη. Είναι τόσο απλή η απάντηση, ρε Γιάννη και …«απορώ» (!!!) πράγματι πώς ΔΕΝ την αντελήφθης… Υπάρχουν και άλλα επιχειρήματα τα οποία αφήνω για αργότερα, ΑΝ χρειαστούν.!!!

3 comments:

  1. Αγαπητέ αντίποδα, προς ενίσχυση των όσων λες για την χρησιμοποίηση του προξενείου και να παρουσιάσει την μη υπάρχουσα πλέον κοινότητα, αλλα σαν έναν κατώτερο οργανισμό που τον κυβερνούν οι φιλόπτωχες με την προεδρία, και τα σχολεία με την πληρωμένη αντιπροεδρία, τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής κυκλοφόρησαν, για πρώτη φορά εφέτος Δελτίο Τύπου, στο οποιο αναφέρεται πάλι πρώτη φορά, η παρέλαση του Τορόντο, με πρώτη στους επίσημους την προεδρίνα, παραμερίζοντας τον πρόξενο, τους βουλευτές και τον επίσκοπο Αθηναγόρα. Αν η αναφορά αυτή στην τοροντιανη παρέλαση δεν είναι σήμα ιδιοκτησίας και κατοχής, τότε τι είναι. Για όσους δεν με πιστεύουν ας διαβάσουν το παρακάτω:
    «Στην παρέλαση του Τορόντο στην πρώτη γραμμή παρήλασαν, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κα Παρασκευή Σκουτάκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, η βουλευτής της Επαρχιακής Κυβέρνησης κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαντάς και πολλοί άλλοι επίσημοι.»

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ξέρω πολλά πράματα κ. 11:38, αλλα σωστά η Αρχιεπισκοπή έβαλε πρώτο το όνομα της προεδρίνας, διότι εκλέχτηκε από όλα τα μέλη της Κοινότητας, αφού δεν τόλμησε να υ΄ρξει άλλος συνυποψήφιος αντίπαλος, ενώ ο πρόξενος εκροσωπεί μια Κυβέρνηση που εκλέχτηκε από 2-3 εκτομύρια Έλληνες, η βουλευτίνα θα πειρε 30, 40 χιλιάδες ψήφους, ο Σύμβουλος ο Μαντάς άλλες 10, 20 χιλιάδες, ας πούμε. Για τον Πατάρων Αθηναγόρα δεν ξέρω αλλά λένε ότι είχε μόνον τον ψήφο του Αρχιεπίσκοπου ο οποιος τον διόρισε. Σωστή ήταν επομένως η σειρά παρουσάσης των επίσημων της παρέλασης και ας μη κατηγορούνε συνεχώς τον κ. Σωτήριο. Αυτοί κατέβασαν τα βρακιά τους μόνοι τους, αυτός μόνο τους το ζήτησε. Από ότι ακούω, ένας αντιστάθηκε λιγο αλλλα τελικά έσκυψε και του τον χαϊδεψν στα μαλακά!!

      Delete
  2. 7:06 nice facts about electoral votes but you forgot to mention WHO has been organizing these parades for over 50 years. NOT the Greek State or the corrupt church. When we decided to protest in Ottawa the PC governments recognition of Macedonia and not Fyrom the Greek communities of Toronto and Montreal posted $20 Million in security to partake legally in the rally. The Greek state and the church were not volunteering any security. Going forward the GCT should not bother inviting the Greek state let them do their own flag raising with no representation from the useless locals from the GCT.

    ReplyDelete