Search This Blog

Sunday, March 27, 2022

Με λαμπρότητα και πατριωτικό παλμό, γιόρτασε, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.!!!

 

Με λαμπρότητα, σεμνότητα και πατριωτικό παλμό γιορτάστηκε φέτος η Εθνική Επέτειος στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που είχε στερηθεί τις επετειακές εκδηλώσεις επί δύο χρόνια.

Πολιτικοί από το ομοσπονδιακό και το επαρχιακό επίπεδο, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν το παρόν στην εξαιρετική βραδυά που σημαδεύτηκε από υπέροχες ομιλίες και τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας-Καναδά.

Εξαιρετική ήταν η ομιλία του Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενότητας του Ελληνισμού της Διασποράς για τους μεγάλους αγώνες διαιώνισης του Γένους.

Καταπληκτικός και μεστός μηνυμάτων ήταν ο λόγος του Γενικού Προξένου κ. Μιχάλη Γαβριηλίδη ο οποίος αναφέρθηκε στο Έπος του ’21 και τις προεκτάσεις του.

Ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ κ. Ανδρέας Κριλής με ένα πατριωτικό λόγο βασισμένο στο Θούριο του Ρήγα ξεσήκωσε το κοινό.



Υπέροχα τα παιδιά των σχολείων ΣΩΚΡΑΤΗΣ -ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ και εξαιρετικές απαγγελίες από τους μαθητές των Σαββατιανών σχολείων με κορυφαία την μαθήτρια του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, που απήγγειλε απόσπασμα απο τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ του Διονυσίου Σολωμού.

Ήταν μια εξαιρετική επετειακή εκδήλωση με ρυθμό, στυλ και προπάντων διψασμένους Έλληνες που ήρθαν να τιμήσουν την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ.

Έλληνας της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Δρ. George Tsoukas για την πολυετή δράση του στα κοινά και την τεράστια καριέρα του στην Ιατρική επιστήμη.!

Ο High Commissioner της Κύπρου κ. Φιλίππου, η επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου κα Βίβιαν Κυριακοπούλου, οι κυρίες, μέλη της Ομοσπονδιακής Βουλής  Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος και Άννυ Κουτράκη, καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσσου του Κεμπέκ Τζόν Θεοδοσόπουλος, ήταν στο τιμητικό τραπέζι.

Οι πρώην πρόεδροι Τζίμμης Μανωλάκος και Νίκος Παγώνης έγιναν το επίκεντρο της βραδυάς…

Θερμά συγχαρητήρια.!

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.!

 

7 comments:

  1. Συγχαρητήρια κ. Αντίποδα για την ενημέρωση της Παροικίας του Μόντρεαλ. Φαίνεται ότι οι τοπικές εφημερίδες εδώ είναι πολύ απασχολημένες με τα επιτεύγματα του Εθνικού Κογκρέσου, της Φιλικής Εταιρείας και της Ελεγκτικής Επιτροπής. Αναρωτιέμαι πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να χάσουν οι εφημερίδες όλους τους χορηγούς τους. Δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν προσφέρουν ενημέρωση αλλά μάλλον προπαγάνδα.

    ReplyDelete
  2. Κύριε 11:13 την στιγμή που οι εκκλησίες μπαίνουν μέσα $ 250.000 Χιλ. Τον χρόνο. Δεν μπορεί να επ'οφελείται οικονομικώς η Κοινότητα.
    Αλλά ήθελες να πεις και εσύ μία μ@λ@κί@ και την είπες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μήπως είχες ανάγκη να μας πεις εσύ την δική σου μαλακία και το έκανες; Πού είδες να γράφω εγώ ρε, κύριε 4:48, για εκκλησίες και για ό,ποιο όφελος της Κοινότητας απ' αυτές; Είσαι τόοοσο βαρεμένος τελικά;

      Delete
  3. 6:22 χίλια συγνώμη φίλε μου. Για αλλού προοριζόταν το σχόλιο, και λοξοδρόμισε. Γράψε λάθος.

    ReplyDelete
  4. Είναι βαρεμένος ο κος 4.48 και αντιδραστικό στοιχείο. Απλούστατα θέλει να λέει μαλακίες και ηδονίζεται να βρίζει και να αντιδρά, είναι από γεννησιμιού του. Εκτός από μπερδεμένος είναι και ζαλισμένος και δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει. Αυτά επί του παρόντος.

    ReplyDelete
  5. 12:39 Λίγα μας είπες ( επί του παρόντος). Συνέχισε. Μας διασκεδάζεις. Μιας και μας γνωρίζεις από γεννησιμιου μας

    ReplyDelete
  6. Εντάξει κε/κα 12.06 τώρα που ζήτησες συγνώμη, συχωρεμένος να είσαι και εμείς παίρνουμε πίσω τα όσα είπαμε. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν σε γνωρίζουμε και από γεννησιμιού.

    ReplyDelete