Search This Blog

Wednesday, January 19, 2022

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Κοινοτικού Συνδυασμού «Φιλική Εταιρεία», του Μόντρεαλ… Αναζητείται νέα ονομασία;

 

Ο ανταποκριτής μας στο Μόντρεαλ, μας ενημερώνει ότι:

 Χθες το βράδυ οι φίλοι μας από τη Φιλική Εταιρεία είχαν συνέντευξη Τύπου και φυσικά ο Αντίποδας είχε τα μάτια και τα αυτιά του στη συνάντηση. Η ομάδα τους  έστειλε μια πρόταση 21 σελίδων πριν από τη συνάντηση ζοομ. 

Ο κύριος Σύρρος αποφάσισε να αλλάξει το όνομα από «Φιλική Εταιρεία» σε «Πράξη» Ο κύριος Σύρρος κατάλαβε τελικά ότι η "Φιλική Εταιρεία" είναι ένα από τα πιο ιερά ονόματα και η χρήση του θα αναστατώσει πάρα πολύ κόσμο. Αυτό τους είπε ο Παγώνης για το όνομα και μετά από 18 μήνες επιτέλους ξύπνησαν. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο όνομα "Διαφάνεια, μαλακίες και προπαγάνδα". Ο κ. Σύρρος αντιλήφθηκε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι αξιόπιστος και φαίνεται ότι αφαίρεσαν κάποια δικαιώματα που θα είχε η Αρχιεπισκοπή. Πέρυσι στην αρχική τους πρόταση έλεγαν ότι «Each church would have an elected parish council of Greek Orthodox members that would be under the ecclesiastical authority of the Archdiocese (…) The HCGM would sign a Memorandum of Understanding with the Archdiocese of Canada, adapted from the Uniform Parish regulations of the Archdiocese. This will establish the authority of the Archdiocese and the Priests for the effective operations of all church-related activities and responsibilities of the Parish and to ensure that the Parish will not duplicate the services of the HCGM.». Στη νέα πρόταση εξαφανίστηκαν οι περισσότερες αναφορές στην Αρχιεπισκοπή και μας λένε ότι όταν ιδρύσουν το Ενοριακό συμβούλιο για κάθε εκκλησία θα “συμβουλευτούν” την Αρχιεπισκοπή. Από τα 26 άτομα που παρουσιάστηκαν, περίμενα περισσότερο νέο αίμα. Αυτό μας έλεγαν! Αντίθετα, υπάρχουν πολλά άτομα που προηγουμένως συμμετείχαν στην κοινότητα και μετά παραιτήθηκαν. Αυτό περιλαμβάνει τους Λέκα, Κολαΐτη, Παπαπάνο, Καρύδη, Βαρβαρίκου & Πατσαντζή. Φυσικά, ο κ. Σύρρος παραιτήθηκε από την Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ το 2004. Αυτό άφησε την παροικία μας χωρίς ελληνική εκπροσώπηση και η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ευκαιρία να περικόψει τη χρηματοδότηση για τα ελληνικά σχολεία μας. Αντί για τα ονόματα της Φιλικής Εταιρείας ή της “Πράξης”, θα μπορούσε ο Αντίποδας να μας βοηθήσει να βρούμε ένα όνομα για μια ομάδα ανθρώπων που παραιτούνται συχνά; Ευτυχώς δεν φαίνεται να συμπεριέλαβαν στην ομάδα τους τα γνωστά λαμόγια που εμφανίζονται συχνά στο ράδιο CFMB και συμμετέχουν στο Εθνικό Κογκρέσο. Μπράβο! Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο μέλλον, αλλά η άλλη πτυχή που είναι ανησυχητική για την ομάδα των 26 ατόμων είναι όλα τα μέλη της οικογένειας από τον κ. Μανίκη που είναι στη λίστα. Έχουμε τον αδερφό του, τον Δημήτρη που ήταν Ταμίας στην Ενορία των Αρχαγγέλων όταν ο Ιερέας είχε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο και δεν το είπαν σε κανέναν. Έχουμε και τα 2 άτομα με το όνομα Παπαπάνος που είναι και οι δύο ανιψιοί του κυρίου Μανίκη. Τέλος, έχουμε τον κ. Καρύδη που είναι υπεύθυνος για τη συγγραφή της πλατφόρμας της Φιλικής Εταιρείας. Για χρόνια γράφει στην εφημερίδα του Μανίκη. Με όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνδέονται στενά με τον Μανίκη, πιστεύει κανείς ότι ο Μανίκης δεν είναι το αφεντικό της μαφίας; Νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι;

6 comments:

  1. Στην ομάδα τους έχουν τον 90χρονο Παναγιώτη Τσολάκο. Για πολλά χρόνια ήταν στο περιφερειακό συμβούλιο του Μόντρεαλ. Πολλοί τον θυμούνται γιατί το 2018 το περιφερειακό συμβούλιο άσκησε περήφανα βέτο στην πώληση του ξενοδοχείου. Η Φιλική Εταιρεία θέλει να καταργήσει τα Περιφερειακά Συμβούλια και να αφαιρέσει το βέτο που έχουν στην πώληση ακινήτου στην περιοχή τους. Πώς νιώθει ο κ. Τσολάκος για το σχέδιό τους να έχει δικαίωμα βέτο μόνο ο Αρχιεπίσκοπος σε περίπτωση πώλησης κοινοτικού κέντρου στο μέλλον; Ως εκ τούτου, θα είναι αδύνατο για τα κοινοτικά κέντρα του Μόντρεαλ και της Νότιας Ακτής να πωληθούν, επειδή εφόσον υπάρχουν εκκλησίες σε αυτά τα ακίνητα, τότε ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε πρόταση πώλησης. Ο Σωτήριος θα κρατήσει όμηρο την κοινότητα γιατί θα θέλει τα μισά χρήματα πριν εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία. Τα μέλη δεν θα δεχτούν ποτέ να αφαιρεθεί το βέτο από τους περιφερειακούς και να δοθεί στην Αρχιεπισκοπή.

    ReplyDelete
  2. Αν και δεν έχω την εμπειρία του Αντίποδ, για αυτούς που τα πετάνε και παραιτούντα, μπορούμε να χρησιμοποιούμε την αρχαία Ελληνική λέξη ριψάσπιδες (αυτοί που στον πόλεμο πετάνε την ασπίδα και τρέχουν μακριά).

    ReplyDelete
  3. Το όνομα που προτείνει ο ανταποκριτής σας από Μόντρεαλ είναι πολύ μακρύ. Εξ άλλου γνωρίζουμε από εμπειρία για τις Κοινότητες Μόντρεαλ και Τορόντο ότι το όνομα Διαφάνεια είναι εντελώς, μα εντελώς ακατάλληλο.

    ReplyDelete
  4. http://greektimes.ca/11504/?fbclid=IwAR2xPbbwgiHjitR00WSOYNFsbfrQYn_FJv4ppkuXYRjfT2bVjUgtsGA2jKg

    Ο κ. Σύρρος απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη Αρχιεπισκοπή σήμερα σε συνέντευξή του. Ήταν ωραίο να βλέπω τον Παπαδόπουλο να μιλάει για την κοινότητα αφού το παιδί είπε χθες ότι δεν θα ξαναμιλούσε για την κοινότητα. Κλαίω από τα γέλια.

    11:28 ομάδα ριψάσπιδες. Αγαπώ!

    ReplyDelete
  5. It's very nice to see that Mr. Sirros has felt the backlash and adjusted his plan to carve out giving any powers over the churches to the Archbishop. Meanwhile ... other people like Mr. Manikis despite the criticism fail to adjust to reality and are still living in the past. No one cares about Olton. Some people will always be donkeys, others will adapt and be our leaders.

    ReplyDelete
  6. If the Montreal deal does not give exclusive rights of the title to the Archdiocese it is dead in the water, ask the idiots in Toronto. Sell all the empty and useless churches to the highest bidder.

    ReplyDelete