Search This Blog

Wednesday, January 19, 2022

Μόντρεαλ: «Η Δαπέρη απαγορεύει στον Πάππα να εκφέρει γνώμη υπέρ μου»…

 


Σε αντίθεση με την ηρεμία που επικρατεί στο Τορόντο, παρουσιάστηκε μια έντονη και …ενδιαφέρουσα, αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων ΜΜΕ του Μόντρεαλ με αφορμή την εκεί Ελληνική Κοινότητα και ενός στελέχους του πάλαι ποτέ «Εθνικού» κογκρέσου, το οποιο θεωρούν σκόπιμο να διαιωνίζουν κάποιοι που τους είναι αφόρητη η ζωή χωρίς κάποια καπέλα που αλλάζουν, σύμφωνα με την περίσταση.

Επειδή όμως λόγω της απόστασης ΔΕΝ γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τον μεταξύ τους «πόλεμο», θα αρκεστούμε σε κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια μας και θα περιμένουμε τη συνέχεια από κάποιους αναγνώστες μας που γνωρίζουν περισσότερα, ώστε να ενημερώσουμε λεπτομερέστερατους υπόλοιπους.

Διαβάστε λοιπόν, αυτά που γνωρίζουμε και περιμένετε την συνέχεια που πιθανότατα θα υπάξει…

 

Καλημέρα  Δημήτρη,

Για να ξέρεις, μεταξύ συναδέλφων όλων τα κλάδων, των βαθμών, των επαγγελμάτων,

και των πάσης φύσεως κοινών ομοσπονδιών και συνοσπονδιών που έχουν οργανώσει,

 υπάρχουν άγρια  αλληλοδαγκώματα, μετωπικά, ή υπόγεια και καταχθόνια.

Κατά κανόνα, τα περισσότερα παραμένουν γνωστά εντός τειχών, ή σε στενό περιβάλλον. Δηλαδή μεταξύ τους.

 Εκτός φυσικά και έχουν και οσμη καταχρήσεων και σκανδάλων.

Και οι γιατροί και οι δικηγόροι και οι κτηματομεσίτες και οι αχθοφόροι, έχουν  τα δικά τους

Μην τα ανακατευεις!!!

Η διαφορά είναι  ότι τα αλληλοδαγμώματα μεταξύ 

πολιτικών και δημοσιογράφων γνωστοποιούνται, αφού 

γράφονται, ή ακούγονται  παντού και με τον πιο δυνατό τρόπο!

Τώρα κατά πόσο οι ακροατές, ή οι αναγνώστες, γενικά η κοινή γνώμη, ασχολούνται ή ενδιαφέρονται γι' αυτές

τις διαφορές και κατά πόσο οι προσωρινοί και περιστασιακοί "άρχοντες της Κοινότητος", τώρα απαγόρευσαν "τα Χρονικά"

όπως πριν μερικά χρόνια είχαν αποκλείσει το CHCR.

είναι άλλο θέμα, 

 

 

On Sun, Jan 16, 2022, Dimitri Papadopoulos  wrote:

Κώστα Πάππα,

Χθες Σάββατο, μια γρια με πήρε τηλέφωνο από ένα γηροκομείο για να μου πει ότι η Μαρία Δαπέρη έλεγε κάτι για τα ΧΡΟΝΙΚΑ την Παρασκευή, αλλά δεν κατάλαβε πολλά. Ανησύχησε για την εφημερίδα και με πήρε να μάθει.

Σήμερα τράβηξα την ηχογράφηση του CKDG της παρασκευής από το logger μου για να ακούσω τι είπε.

Ουσιαστικά, μετέφερε, εν μέρει τις επικοινωνίες που έκανα. Statements of Facts όσο αφορά τα ΧΡΟΝΙΚΑ και το ατομό μου. Το θέμα της όμως δεν είταν  αυτό. Το θέμα της ήσουν ΕΣΥ - με αφορμή εγώ.

Η θέση της (διόρθωση: η θέση του πελάτη της)  σε αυτό το θέμα, είναι γνωστή και την έχει πει στον αέρα πολλές φορές στο παρελθών:  Καλά έκανε και με πέταξε έξω η Κοινότητα, και έπρεπε να είχα τσακιστεί με την πρώτη.

Δεν θα σχολιάσω την γνώμη της αν έχει δίκιο ή άδικο.  Εκεί που στέκομαι είναι ότι στην εμπορική παραγγελία που έλαβε από τον πελάτη της (Η αδερφάρα, η πούστρα στο Τμήμα Διχαστικών χέσεων) προκειμένου να εκπληρώσει την παραγγελία, φέρθηκε αντισυναδελφικά, και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε θεμελιώδης αρχή για την ελευθερία του Τύπου. Την επόμενη φορά και ΚΑΘΕ φορά που θα καταθέτει στο CRTC για οτιδήποτε, αυτό το παραλήρημα θα το βρει  μπροστά της, όπως το βρήκε και ο Ινδός με τον Πόντιο πέρσι. Όχι που είναι κάτι που αφορά άμεσα τους κανονισμούς του CRTC, αλλά είναι πολύ καλό  βήμα διαβάζουν οι ανθότοποι των Media και να μαθαίνουν περί ποίους πρόκειται. Και να "ανακοινώνονται" στους συνάδελφους, οι ανάδεφοι.

Όσο με αφορά, και οι δύο τους έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός, και δεν τους θεωρώ συνάδελφος. Αυτό που έκανε τόσο η Μαρία όσο και ο κοτοπουλάς πόντιος, είναι σοβαρό. Όσο για τον Κοτοπουλα, δεν ήταν ποτέ συνάδελφος μου, αλλά την πλήρωσε ο Ινδός (ο αδειούχος του σταθμού) που δεν τον μάζεψε, και αυτό ύστερα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις να τον μαζέψει.

Στη ζωή μου πέρα από τους τραγουδιστές ΔΕΝ έχω δει αντισηναδελφική συμπεριφορά ΑΝΟΙΧΤΑ από επαγγελματικούς κύκλους. Θα δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία σήμερα με γιατρούς, είναι το γνωστό γεγονός ότι χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκόμοι  είναι ατσίμποιτοι.

Όλη μέρα, κάθε μέρα βγαίνουν  Γιατροί κήρυκες του τσιμπήματος, και βρίζουν με πολλά και διάφορα επίθετα τους ατίμητους. Παρόλο αυτό, δεν θα ακούσετε ΚΑΝΕΝΑ γιατρό να καταφέρεται δημόσια έναντι άλλου γιατρού, σαν τους τραγουδιστές, και να αποκαλέσει στον συνάδελφό του, "ξεροκέφαλο, χαζό, ηλίθιο" και υπόλοιπα επίθετα. Αλλά και το αντίστροφο, ΔΕΝ θα ακούσεις κανένα γιατρό (άτσιμπητο ή όχι) να κατακρίνει δημοσίως τις χυδαιολογίες που εκτοξεύουν οι συνάδελφοί. Αν το δείτε εσείς πουθενά, θέλω να μου το πείτε, για να δω -- και μετά ας πεθάνω! Τότε και μόνο θα πω ότι τα έχω δει όλα! 

Το θέμα της (θέλω να πω, το θέμα του πελάτη της προχθές) ήσουν ΕΣΥ, με αφορμή αυτά που έγραψα εγώ.

Το πρόβλημά της (διόρθωση: το πρόβλημα του πελάτη της) ήταν με αυτό που δήλωσες.  Σε θεωρεί "αρκετά γνωστό άτομο" (όχι δημόσιο πρόσωπο) αλλά αρκετά γνωστό... και ΔΕΝ έπρεπε να με υποστηρίξεις ανοιχτά. Ούτε να εκφέρεις την προσωπική σου γνώμη από το προσωπικό σου e-mail 

Πάππα, ψάχνω να βρω λόγια, και το μυαλό μου κόλλησε, και μου βάζει τραγούδι από δίσκο 33 στοφών με το Στράτο Διονυσίου:

"Ένας Μάγκας στο Βοτανικό, Μισές τραβάει... και κάνει στα σπαθάτα τις δουλειές".

Προτιμώ την πρώτη εκτέλεση με τον Στράτο Παγιουμτζή.  Όχι, μου λέει το μυαλό μου, ο Παγιουμτζής δεν έλεγε για "Μισές Τραβάει". Αυτός ο στίχος προστέθηκε στην εκτέλεση του Καζαντζίδη, του Ζαγοραίου και του Διονισίου. Ο Διονυσίου, τραβούσε μισές, και το αισθάνεται όταν το τραγουδάει.

Και λέω στο μυαλό μου, τι σχέσει αυτό; άλλο ρε ρώτησα! Προσπαθώ να καταλάβω γιατί η Μαρία Δαπέρη είπε στον αέρα ότι του Κώστα Πάππα του επιτρέπεται να εκφέρει προσωπική γνώμη υπέρ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Και μου ξαναβάζει ξανά το τραγούδι "Ένας Μάγκας στο Βοτανικό, Μισές τραβάει..."

Δεν καταλαβαίνω τίποτα, σηκώνω άσπρη σημαία!!!

Θα σου το αφιερώσω μεθαύριο τρίτη βράδυ στο ράδιο, αυτό του Διονισίου!

χαχαχαχαχαχχαχαχααχα

On 1/13/2022 10:56 PM, Costas Pappas wrote:

Personally, I agree that you are right as per mentioned Federal Court docket T-1364. So you can proceed. It is your right. We can support you.

 Costas Pappas

 

2 comments:

  1. Της τα έψαλαν χθες βράδυ, πίσω από την πλάτη της, χωρίς να την καλέσουν έστω και μια ερώτηση, για τα όσα είπε ή δεν είπε! Πάντως γελάσανε και οι δυο σαν χαζοχαρολυμενα που είναι, το διασκέδασαν και μάθαμε ο Πάππας φοράει πολλα καπέλα. Το νέο που βγήκε είναι το ότι αν κατεβεί για πρόεδρος της Κοινότητας θα κερδίσει και τον Σύρρο της Φιλικής. Ναι και είναι ικανός να το πιστεύει κι' όλας!!! Αλλά γιατί όχι; Αμα έχει την τίριξη του Δημητράκη, όλα μπορούν να συμβούν, βλέπεις έχει λαό μαζί του, πολλούς ακροατές στο ράδιο.....

    ReplyDelete
  2. Αντίποδα δεν ξέρω αν εσύ καταλαβαίνεις κάτι από αυτό το άρθρο που νομίζω πως είναι σε αλαμπουρνέζικη διάλεκτο ή μόνο για μυημένους. Δεν καταλαβαίνω χρηστό, σηκώνω ασπρόμαυρη σημαία. S.O.S

    ReplyDelete