Search This Blog

Monday, January 24, 2022

Αποχαιρετισμός Αλ. Φασιανού και αυτοπρο(σ)βολή ενός μΕΓΑΛΟΥ ηΓΕΤΗ μας…

 

Η φυγή, ή ο θάνατος αν θέλετε, ενός μεγάλου επιστήμονα, διανοούμενου ή καλλιτέχνη, σκορπάει μια κάποια στεναχώρια στους περισσότερους ανθρώπους  που έτυχε να τον γνωρίσουν, ή έστω να πληροφοριθούν, για το έργο του και την προσφορά του στην επιστήμη, την τέχνη, την γενέτειρά τους ή, γιατί όχι, ακόμα και την  ανθρωπότητα… Για το λόγο αυτό, εξ’ άλλου, έχουμε και τα χιλιάδες δημοσιεύματα με επαίνους για το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία, όπου έζησαν και έδρασαν.

Όμως, δεν είναι μόνον αυτοί που τον μνημονεύουν και γράφουν ασταμάτητα για τον χαμό τους. Είναι, ανάμεσά μας και πολλοί άλλοι οι οποίοι αρπάζουν την ευκαιρία του θανάτου τους, για να προ(σ)βληθούν οι ίδιοι, παρουσιαζόμενοι ως …κολλητοί τους, έστω κι’ αν έτυχε να τους συναντήσουν στο δρόμο τους κάποια στιγμή της ζωής τους και με αφορμή αυτό να μας ενημερώσουν για το δικό τους «μεγάλο» έργο και την …προσφορά τους στην κοινωνία.!!!

Ένα παρόμοιο …φαινόμενο είχαμε τις τελευταίες ημέρες, με τον χαμό του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Φασιανού και ενός …διακεκριμένου ομογενή μας από το γειτονικό Μόντρεαλ, ο οποίος είχε την τύχη να αποφοιτήσει από το ίδιο δημοτικό σχολείο της Αθήνας, προ …αμνημονεύτων χρόνων. Επειδή όμως ΔΕΝ θέλουμε να τον προσβάλουμε περισσότερο απ’ όσο έκανε ο ίδιος στον εαυτό του, δεν θα αναφερθούμε στο όνομά του, αφήνοντας την φαντασία του κάθε αναγνώστη μας να τον …επιλέξει και να ενημερώσει κι’ εμάς για τον μΕΓΑΛΟ αυτό ομογενή, ο οποίος «κυβερνά»   την ελλληνοκαναδική ομογένεια, για τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια.!!! Και για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση θα σας πω μόνον ότι, ενώ το όνομά του παραπέμπει σε κληρικό, ΔΕΝ είναι, καθότι χρησιμοποιεί δύο π… Θα περιμένω τις απαντήσεις στο …τέστ και σύντομα θα επανέλθω…

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ στον ΑΛΕΚΟ ΦΑΣΙΑΝΟ του Β' Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών. Αντίο Φίλε!

 

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ 1953 ΤΟΥ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟ ΜΙΜΗ, ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΡΥΦΩΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.  ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ.

 

Τον Αλέκο, που έμενε κοντά στον Άγιο Παύλο (Αχαρνών), τον γνώρισα από κοντά, μαθητής εγώ του Δημοτικού τότε, που ερχόταν σπίτι μας σαν συμμαθητής του αδελφού μου, του Μίμη, για να διαβάσουν, να συνεργαστούν στα σχολικά, να ανταλλάξουν βιβλία και γενικά την συνεργασία συμμαθητών.

 

·                   ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΠΑΝΟΥ ΠΑΤΡΑ. Αλησμόνητα χρόνια!

 ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ 1953 ΤΟΥ 2 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΜΙΜΗ, ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΡΥΦΩΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

4 comments:

  1. Με τόσες πολλες και μεγάλες γνωριμίες, έτσι και ηγηθεί κοινοτικού συνδυασμού, θα σαρώσει! Θα ψάχνουν για τον ψήφο τους τόσο ο Κλιρής όσο και ο Σύρρος!

    ReplyDelete
  2. Παντως στον ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ,,απ οτι μουλεγε ο ιδιος, εχει γεννηθει και μεγαλωσει ο πυρινικος επιστημονας Κωστας Παπας..

    ReplyDelete
  3. Αντίποδα και Κύριοι, όλα αυτά είναι ήξεις αφήξεις και στα σημερινά κορακίστικα. Αν πράγματι υπήρξε ο Αλ. Φασιανός και πέθανε, ας είναι ελαφρύ το χώμα του και εμείς γεροί να τον θυμόμαστε. Τελικά ποιανού συμμαθητής ήτανε ο μακαρίτης; Μήπως του Μίμη και τελικά ποιος είναι ο Μίμης, η μαμά του τον ξέρει αυτόν και τον αδερφό του. Πιστεύω πως είναι ένας διαγωνισμός εξυπνάδας

    ReplyDelete
  4. Μια ακόμα απώλεια για την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Ο θάνατος του BASIL SOKLARIDIS, MD.

    ReplyDelete