Search This Blog

Saturday, December 4, 2021

Όλες οι πληροφορίες και τα …κουτσομπολιά, δείχνουν τους Σωτήρη-Μαυραντώνη, ως αρχιτέκτονες της συμφωνίας…


 «Να πάψει να πλανά και να πλανάται» (η Κοινότητα) έλεγε πριν από 40 τόσα χρόνια το πάλαι ποτέ …διαλάμψαν, ως αρχιεπίσκοπος, ορθόδοξο αστέρι της Αμερικής, ΣΙΑΚωβος.

Από τη δική του εποχή ξεκίνησε η φανερή, πλέον, προσπάθεια άλωσης της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και γενικότερα της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά. Ήταν τότε που ο πρόεδρος, γιατρός Πολυμενάκος, μάζεψε τους συμμετέχοντες συμβούλους της Κοινότητας και έφυγε από την κληρικολαϊκή συνέλευση του Μόντρεαλ, χωρίς, έκτοτε, η Κοινότητα να πατήσει το πόδι της σε παρόμοια, ουσιαστικά …κληρικοκληρική, στον Καναδά.!

Και ενώ ΔΕΝ κατάφερε ο …ένοικος του «Δούρειου Ίππου», γένημα-θρέμα Σωτήριου, Μενεγάκης, να παραδώσει τα κλειδιά στον αλητήριο προκαθήμενο της Εκκλησίας, το πέτυχε ο νέος, επί Αρτεμάκη, ένοικος, γιατρός Μαυραντώνης.!!! Είναι αυτός, τελικά, ο οποίος «κατόρθωσε», με την απεριόριστη βλακεία που τον διακρίνει, να παραδώσει ολόκληρο το ταμείο-εισπράξεις, του οργανισμού, κρατώντας, …όμως, τα κλειδιά για να μπορούν οι «διοικούντες», οι και σκουπιδιάριδες, πλέον, αποκαλούμενοι, να ανοίγουν τα κτήρια να τα καθαρίζουν από τα σκουπίδια των επισκεπτών τους, και να  παραδίδουν ΟΛΕΣ τις εισπράξεις, στον αφέντη κουσουριάρη Σωτήριο, για τις …λογίες του, τις υψηλές αμοιβές των παπάδων,  και με υπογραφή υποχρέωσης, για το χαρτζιλίκι επίσημης συμετοχής τους/μας, στα κληρικοκλιρικά όπου θα αποφασίζονται, μαζί με τις αυξήσεις των μισθών τους, και οι άλλες υποχρεώσεις της Κοινότητας προς την Αρχιεπισκοπή.!!!

Και για να μην κατηγορηθούμε ως μονόπλευρα σκεπτόμενοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι …αναλαμβάνει και η αρχιεπισκοπή κάποιες …υποχρεώσεις, έναντι της Κοινότητας, όπως ας πούμε, την υποχρέωση της προσωπικής απόφασης ως προς το πρόσωπο του ιερέα που θα επιλέξει για την κάθε εκκλησία και βασικά τον …πονοκέφαλο του ελέγχου των ολικών εσόδων των φιλοπτώχων, για την …τίμια και …ειλικρινή είσπραξη του 7%, προς το παρόν, με δικαίωμα αύξησής του, σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνελεύσεων των επιλεγμένων-διοριζόμενων φιλοπτωΧήνων της αρχιεπισκοπής, οργάνωση στην οποία συμμετέχουμε και υποχρεωτικά, πλέον, υπακούουμε με την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας-έκτρωμα.!!!

Κατά τα άλλα, ΔΕΝ υπογράψαμε το ομοιόμορφο καταστατικό των ενοριών – κοινοτήτων, όπως …σωστά ΔΕΝ αντελήφθη ο πρόεδρος Αρτεμάκης… 

6 comments:

  1. Τα λεφτά είναι σαν την κοπριά. Αν τα σκορπίσεις τριγύρω, κάνουν καλό. Αν τα μαζέψεις σ’ ένα σωρό, βρομάνε απαίσια.Φραγκίσκος
    Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος
    Το ίδιο ακριβώς, με την κοπριά, είναι και όσοι έχουν μαζέψει τα λεφτά σωρό, και βρωμάνε από τα νύχια μέχρι την κορυφή της κεφαλής τους. Το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους, είναι η βρωμιά, απ’ την οποία καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο και πλησιάζουν, γνωρίζονται μεταξύ τους και καταστρώνουν σχέδια για την περεταίρω αφαίμαξη του οβολού των γύρο τους συνανθρώπων που τυχαίνει να έχουν -στην περίπτωσή μας- κάποια αδυναμία πίστης στο Θεό ή σωματικής υγείας,!
    Έτσι, και παρά τις επιφανειακές αντιθέσεις τους, τα βρήκαν μεταξύ τους, 5-6 λεφτάδες και ξεπούλησαν τα όνειρα του ελληνισμού της παροικίας μας παραδίδοντας τα πάντα και άνευ όρων, στον Σωτηράκη τον αθανασούλα, Κύριος οίδε με τι προσωπικά ανταλλάγματα για τους εαυτούς των και τις οικογένειές τους! Και μιλάω για ανταλλάγματα, διότι μπορεί μεν να είναι βλάκες, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κάποιους να τους αποκαλέσει και χαζούς. Έχουν τον δικό τους τρόπο να σκέπτονται, αδιαφορώντας για τη γνώμη της κοινωνίας στην οποία περιστρέφονται. Νομίζω πως έγινα αντιληπτός κ. αντίποδα και λοιποί επισκέπτες σου….

    ReplyDelete
  2. Η συμφωνία - έκτρωμα μεταξύ Κοινότητας - Αρχιεπισκοπής ψηφίστηκε από το συμβούλιο του Αρτεμάκη, γιατί 13 από τους 18 στο συμβούλιο είναι εμπλεκόμενοι στη δικαστική διαμάχη με την αρχιεπισκοπή και αφού τα έκαναν μαντάρα, αποφάσισαν να στείλουν τον λοαγαριασμό στην Κοινότητα. Τα υπόλοιπα είναι αστήρικτες δικαιολογίες.

    ReplyDelete
  3. 10 voted for 4- Nikona, Hermes, Gina & Sam Against , 1 abstention.
    Rest is history but hold onto your seats come Easter with Omicron restrictions the fools will be out of money and will have to sell a useless if not all the churches to anybody who will pay more than 10 cents on the dollar. Good reddens

    ReplyDelete
  4. Μπράβο. Βγαίνουν χρήσιμες πληροφορίες. Αλλά ποιός είναι αυτός που απείχε από τη ψηφοφορία (the 1 abstention)?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρόκειται -αν σας είναι τόσο σπουδαίο- για την πρόεδρο του τμήματος συλλόγων κ. Μάρθα Χέντυ. Μπράβο της...

      Delete
    2. Πράγματι δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα ποιός ο ένας που απείχε. Βγαίνει όμως το συμπέρασμα ότι ο Αρτεμάκης και η πλειονότητα του συμβουλίου ψήφησαν την καταστροφική για την Κοινότητα συμφωνία με χέρια και με πόδια. Και φυσικά θέλουν να συνεχίσουν το... θεάρεστο έργο τους, ξεπουλώντας τώρα ότι έμεινε. Αυτά πετυχαίνει μια οργανωμένη κλίκα με τους κλακαδόρους τους και τα κρυφά πάρε δώσε.

      Delete