Search This Blog

Sunday, November 28, 2021

Η επτροπή για την πώληση ακινήτου της Κοινότητας έχει διαλυθεί;

 

 Αναγνώστης ρωτάει:

Ωραία λοιπόν να ρωτήσουμε κάτι όπως μας λες. Η επτροπή για την πώληση ακινήτου της Κοινότητας έχει διαλυθεί ή θα επανέλθει δυνατή και ανανεωμένη.

 

Θα θέλαμε μια απάντηση από την παρούσα διοίκηση που την σύστησαν, πριν προλάβουμε να πάρουμε απόφαση αν βγήκαμε στη γύρα για πούλημα.

Σ. Σύνταξης: Δεν νομίζουμε ότι υπήρξε «επιτροπή» για την οποιαδήποτε πώληση ακινήτου (εκκλησίας), αλλα ήταν μια απόφαση του Δ. Συμβουλίου. Η οποία, όμως, απόφαση, πριν λάβει …σάρκα και οστά, …μετατράπηκε -από κάποιους, δήθεν κοινοτικούς και υποκριτές θρησκευόμενους- σε Ερανική Επιτροπή επειδή ο Σωτήριος τους …έπεισε, δήθεν, ότι οι εκκλησίες ΔΕΝ πωλούνται.! Και ΔΕΝ πωλούνται, όσο βρίσκονται στα χέρια των πραγματικών δικαιούχων, που είναι οι ομογενείς της παροικίας του Τορόντο. Μόλις όμως περιέλθουν στα χέρια της αχιεπισκοπής θα μπορούν άααανετα να εκποιηθούν, με τις ευλογίες του κλήρου, όπως έγινε με την εκκλησία στο Γουΐντσορ, την οποία …καμαρώνουν, τώρα, οι περαστικοί ομογενείς της περιοχής ως Τζαμί.!!!

Όλα αυτά τα γράφουμε, με την ευκαιρία αυτή, διότι διαπιστώνουμε πως θα κυκλοφορούν αρκετοί ομογενείς με την ίδια ή περισσότερη άγνοια αρχών και γεγονότων, κάτι που επιβάλει να συνεχίσουμε λέγοντας ότι η ό,ποια απόφαση για πώληση θα έπρεπε να εγκριθεί υποχρεωτικά από τη Γ. Συνέλευση των μελών της Κοινότητας. Επωμένως τα όσα κυκλοφορούν περί μυστικών αποφάσεων, Επιτροπής Πώλησης και κουραφέξαλα είναι για να θολώσουν τα νερά τα τσιράκια του Σωτήριου και να του τα παραδώσουν όλα, όπως περίπου έκαναν και με την συμφωνία την οποία κρατούν κρυφή από τους ομογενείς ή έστω από τα μέλη του οργανισμού. Εσένα, λοιπόν, σε ενόχλησε η «Επιτροπή» για την πώληση και όχι το ίδιο το ξεπούλημα της Κοινότητας από τους διαπραγματευτές ή καλύτερα ΤΟΝ διαπραγματευτή και τον εκβιασμό προς το Δ. Συμβουλίου να την υπογράψει; Διότι και μόνον το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες 5-6 καταψηφίσεις και αποχές, δείχνει ότι όλο και κάποιος ψιλοεκβιασμός θα υπήρξε, αφού ΔΕΝ είναι δυνατόν οι πέντε να είναι τόσο βλάκες και οι υπόλοιποι έξυπνοι ή, έστω, το αντίθετο… Ελπίζουμε να είναι κατανοητά τα παραπάνω, μιας και ο τρόπος της ερώτησής σας ΔΕΝ ήταν και τόσο κατανοητός ή ξεκάθαρος… Κάθε επίσημη απάντηση, ευπρόσδεκτη…

2 comments:

  1. Και μόνον που πετάχτηκαν κάποιοι φου-Καρα....δες, μόλις άκουσαν για πωληση κάποιας εκκλησίας, να φτιάσουν επιτροπή εράνου και να μαζέψουν χρήματα για την κοινότητα και αργότερα να αναλάβουν οι ίδιοι, τις διαπραγματεύσεις με το Σωτήρη, γκαρίζει από πολυ μακριά η πρόθεσή τους να κατεβάσουν τα βρακιά και να του τα δώσουν όλα για να έχουν την ευλογία του! Τι ντροπής πράματα είναι τουτα ρε;

    ReplyDelete
  2. Στην επιτροπή εράνου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας και οι διαπραγματευτές είχαν την έγκρισή του. Χρησιμοποίησαν τα λεφτά του εράνου για να κάνουν τη συμφωνία με τον Σωτήριο, σαν να ήταν αυτό το σχέδιο από την αρχή. Δεν μειώθηκε το χρέος της Κοινότητας, αυξήθηκε. Όποιος διαφωνεί παραιτείται, δεν υπογράφει.

    ReplyDelete