Search This Blog

Sunday, December 19, 2021

Λαλίστατοι -μετά τη ληστεία - οι …πνευματικοί πατέρες μας.!!!

 

Λαλίστατος έγινε ο παπαΚώστας της ενορίας του αγ. Δημητρίου, της πάλαι ποτέ, (μακαρίτισσας πλέον),  «ΕλληνικήςΚοινότητας Τορόντο».! Μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες, αφ’ ότου τσέπωσε τα 400 χιλιάρικα, λύθηκε η γλώσσα του, η οποία ήταν κατεψυγμένη για 7 σχεδόν χρόνια, ύστερα από  εντολή του αφέντη Σωτήρη. Μόλις λοιπόν υπόγραψε την κατάπτυστη συμφωνία, Καραντώνη – Σητηράκι, το υπό τον Αρτεμάκη τελευταίο Δ Συμβούλιο της Κοινότητας, άρχισε την κανονική προσφορά των υπηρεσιών του προς την ενορία του και μόλις σήμερα ακούστηκε με τη μελιστάλαχτη φωνή του, να διαφημίζει το πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

 Το οποίο εξέδωσε η ερανική επιτροπή υπό τον Καραντώνη, μπας και μαζευτούν εκείνα τα υπόλοιπα χρωστικά προς τους παπάδες και το αφεντικό τους τον Σωτήρη. Ενώ επί 7 σχεδόν χρόνια τα τομάρια, ΔΕΝ εκτελούσαν ολες τις υποχρεώσεις τους προς τις εκκλησίες και τους  χριστιανούς, μόλις τσέπωσαν το παραδάκι, μπήκαν όλα σε τάξη, και άρχισαν τις ανακοινώσεις και τη ζητιανιά, για τις ανάγκες των ναών.!! Τέτοια παλιόπαιδα, ομοιοπαθείς του, ως προς το χρήμα, μαζεύει στους κόλπους της Εκκλησίας ο Σωτήρης, ώστε να ζουμε όλοι καλά κι’ αυτοί καλλίτερα… Στα τομάρια αυτά παρέδωσαν την Κοινότητα οι Αρτεμάκης, Καραντώνης και ό,ποιοι άλλοι πρωτοστάτησαν στο ξεπούλημα και οι οποιοι κρύβονται, αλλά μέχρι πότε; Όμως «Ουδέν κρυφόν υπό τον Ήλιο». Ας τόχουν υπόψη τους, οι τενεκέδες…

4 comments:

  1. Με την κουζουλάδα που έκανε ο Αρτεμάκης και το συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο μπορούμε να πούμε ότι έπεσαν μαχόμενοι μέχρι τελευταία σταγόνα χρήματος, Κοινοτικού χρήματος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αιωνία τους η μνήμη. Long last their memory.

      Delete
  2. Οι καθυστερημένοι μισθοί τους ήταν αυτά τα χρήματα, τα οποία έκαναν αποταμίευση ως πλεόνασμα, αφού οι αρπαχτές από τα τυχερά έφταναν και περίσσευαν για τα προσωπικά και οικογενειακά έξοδά τους! Τις ξεκώλιασαν τις γριουλες και κάποιες νεότερες, με την "κλάψα" τους ότι δεν πληρώνονται, κι' εκείνες έτρεχαν για εξομολογήσεις ή τους καλούσαν για αγιασμούς στα σπίτια τους που συνοδεύονταν με το απαραίτητο σχετικό φιλοδώρημα! Ούτε αγιασμό στην αρχή των κατηχητικών της ενορίας τους δεν έκαναν, τα αποΧρηματοφόρα, επειδή δεν έπαιρναν μισθό, αλλά τώρα που τον εισέπραξαν με το παραπάνω, βάση της συνφωνίας, δεν επέστρεψαν κάτι, για όσα δεν πρόσφεραν! Τέτοια τέρατα είναι!

    ReplyDelete
  3. Εμένα τώρα κ. αντίποδα, γιατί μου φαίνεται ότι στην περίπτωση της «κοινότητας» έχουμε ξανά μια επανάληψη της πτώχευσης της Ελλάδας; Τότε οι ελληνική κυβέρνηση έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ για βοήθεια και ανάκαμψη της οικονομίας της από την υπερχρέωση του Κωστά του Καραμαλή και Παυλόπουλου, ενώ τώρα η κυβέρνηση Αρτεμάκη την έβαλε, με την υπογραφή συμφωνίας Καραντώνη-Σωτηριου, στην ΑΦΚ, μέχρι να συμμαζευτούν τα χρέη της που άφησε ο Μενεγάκης-Γερονικολός, και να την παραλάβουν Σωτήριος-Βαρθολομαίος, ανεξάρτητη, ξεχρέστη και ωραία! Στο κάτω- κάτω, οι Φιλόπτωχες Αρχιεπισκοπής Καναδά, δεν είναι αρμόδιες εκ μέρους της εκκλησίας να φροντίζουν όλους τους φτωχούς και αναξιοπαθούντας; Όλα τα προβλέπει ο Σωτήριος!

    ReplyDelete