Search This Blog

Tuesday, September 28, 2021

Τελικά, ΔΕΝ παίζεσαι με τίποτα ρε Μανίκη…

 Διαβάστε τι γράφει στην προχτεσινή έκδοση  και πείτε μου ΑΝ του αξίζουν οι χαρακτηρισμοί που του καταλογίζω…

 

Πρίν όμως σας παρουσιάσω αυτούσιες τις όποιες ξεδιάντροπες αλητείες του, θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια επ’ αυτών, ώστε να μη χρειαστεί να ξαναδιαβάσετε – όσοι διαβάσατε – τα σχόλιά του.

Γράφει, λοιπόν, ο κυρ Χρήστος:  «Αυτός (ο Αντίποδας)περιέργως πως , μέσω ενός πρωτοφανούς υβρεολογίου επιτίθεται ευκαίρως ακαίρως, τόσο κατά του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτηρίου στον οποίο φορτώνει όλα, μα όλα τα κακά που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός του Καναδά, όσο και εναντίον όσων δεν συμφωνούν μαζί του και φυσικά και εναντίον μου».

Και ενώ εμείς μιλάμε για την Κοινότητα του Τορόντο την οποία γνωρίζουμε και πώς βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, αυτός ανακατεύει την Κοινότητα του Μόντρεαλ, ενώ συγχρόνως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Σωτήριου, στον οποίο φορτώνουμε όλα τα κακά του ελληνισμού στον Καναδά.! Φυσικά και ευθύνεται ο Σωτήριος για όλα τα κακά του ελληνισμού ανά τον Καναδά, κ. Μανίκη, αλλά εμείς τον κατηγορίσαμε – σε σας τουλάχιστον – ως τον αλητήριο που έβαλε τον Μενεγάκη να φουσκώσει το κοινοτικό χρέος με αντάλλαγμα να μεσολαβήσει για το χρήσμα του υποψήφιου των Συντηριτικών.! Τι από τα παραπάνω είναι ψέματα κυρ Χρήστο μας; Γιατί ερμηνεύεις κατά πως σε βολεύει τα όσα γράφουμε, μωρέ; Κι’ έχεις την απαίτηση να σε πάρουμε στα σοβαρά; Αφού ξέρεις καλύτερα από μας ότι ΔΕΝ είσαι…  

Στη συνέχεια, γράφει:

«Παρά ταύτα θα συνεχίσω την έρευνα, αφού λόγω των στοιχείων που παρουσιάζονται πολλοί «τρίβουν τα μάτια τους!!» . Αλλωστε ήδη εν μέσω των  στοιχείων που παρουσίασα νομίζω ότι απέδειξα ότι για πολλές από τις εκατοντάδες χιλιάδες των δολαρίων που διαχειρίστηκαν οι Κοινότητες, τουλάχιστον λόγω «ερασιτεχνισμού» δεν υπάρχουν παραστατικά»

Σε ότι αφορά την Κοινότητα του Τορόντο, κ. Μανίκη, όπως το έχουμε ξαναπεί, ΔΕΝ πρόκειται για κάποιες χιλιάδες, αλλά για κάποια πολλά εκατομμύρια δολάρια ξοδεμένα χωρίς παραστατικά, αφού φρόντισαν ο γραμματέας του με την επίβλεψη του Μάνιου, να τα φορτώσουν στο ΒΑΝ του μακαρίτη του Τζίμη και να τα μεταφέρουν στο «εργοστάσιο» του Μενεγάκη για καταστροφή.!!! Σου τις έχω γράψει ξανά αυτές τις ...Θεάρεστες πράξεις κ. Χρήστο μας αλλά προφανώς ΔΕΝ τις διάβασες, ή ΔΕΝ τις …πρόσεξες, κατά την προσφιλή σου μέθοδο.!!! Όλες αυτές και πολλές άλλες, ανά τον Καναδά, είναι οι Θεάρεστες πράξεις του Σωτηράκη του πνευματικού μας πατέρα, τις οποιες ο πατριώτης σου ο Κωστάκης εκτέλεσε ως πρόεδρος και πειθήνιο όργανό του, για να πάρει μια θέση υποψήφιου βολευτή και να σώσει τον Καναδά, μετά την Σωτηρία της Κοινότητας Τορόντο… Μη ασχολούμενος με όλα αυτά κυρ Χρήστο μας, δικαιουμαστε να σε αποκαλέσουμε και ανάγγο, εκτός όλν των άλλων 

«Ως τόσο έστω και τώρα οφείλουμε να  φροντίσουμε να σταματήσει, αυτό το επί χρόνια κακό που πανομοιότυπα γινόταν και στις δύο Κοινότητες και να επανέλθει σε αυτές η διαφάνεια!

Ο Αντίποδας βασικά  πέρα του ακατάσχετου υβρεολόγιου δεν έχει εκφράσει καμία θέση.»

Τελειόνοντας για σήμερα, θέλουμε να πούμε στον κ. Μανίκη ότι η γιγαντιαία προσπάθεια που κάνει ώστε να παραδοθούν οι δυο Κοινότητες στον Σωτηράκη, για να τις …ξεκοκκαλίσει με τον Βοθρολομαίο, ΔΕΝ θα του περάσει. Έχουν γνώσει οι φύλακες ώστε όσες «Φιλικές» και αν ιδρυθούν, για να …επανέλθει η διαφάνεια, ΔΕΝ θα πετύχουν τον στόχο τους… Εσύ, πάντως, συνέχισε να τρέχεις πίσω από τον Σωτήρη, μην και του ξεφύγει καμιά πορδή και ΔΕΝ την πιάσεις και μείνεις μόνον με το χαρτζιλίκι που ίσως σου πετάει για τα τσιγάρα σου.!!!

Διαβάστε, τώρα όλο το κείμενο κι’ ΑΝ χρειαστεί τα ξαναλέμε…

 

Χ. Μανίκης 25 Σεπτεμβρίου 2021

Tί τέλος πάντων είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό;»

«Πώς φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα;» και «πού πήγαν τα χρήματα;»

 

Προσπαθώντας να απαντήσω στο ερώτημα «Tί τέλος πάντων είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό;» «Πώς φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα;» και «πού πήγαν τα χρήματα;» άθελά μου βρέθηκα σε αντιπαράθεση με τον «Αντίποδα του Τορόντο.»

Αυτός περιέργως πως, μέσω ενός πρωτοφανούς υβρεολογίου επιτίθεται ευκαίρως ακαίρως, τόσο κατά του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτηρίου στον οποίο φορτώνει όλα, μα όλα τα κακά που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός του Καναδά, όσο και εναντίον όσων δεν συμφωνούν μαζί του και φυσικά και εναντίον μου.

Παρά ταύτα θα συνεχίσω την έρευνα, αφού λόγω των στοιχείων που παρουσιάζονται πολλοί «τρίβουν τα μάτια τους!!» . Αλλωστε ήδη εν μέσω των  στοιχείων που παρουσίασα νομίζω ότι απέδειξα ότι για πολλές από τις εκατοντάδες χιλιάδες των δολαρίων που διαχειρίστηκαν οι Κοινότητες, τουλάχιστον λόγω «ερασιτεχνισμού» δεν υπάρχουν παραστατικά. Επομένως ας τα ρίξουμε στον «ερασιτεχνισμό»…

Ως τόσο έστω και τώρα οφείλουμε να  φροντίσουμε να σταματήσει, αυτό το επί χρόνια κακό που πανομοιότυπα γινόταν και στις δύο Κοινότητες και να επανέλθει σε αυτές η διαφάνεια!

Ο Αντίποδας βασικά  πέρα του ακατάσχετου υβρεολόγιου δεν έχει εκφράσει καμία θέση.

Όμως όπως έγραψα και την περασμένη εβδομάδα ομολογεί ότι και στην Κοινότητα του Τορόντο

«…έγιναν οικονομικές και όχι μόνον, ατασθαλίες…» 

Αλλά γι’ αυτές, ισχυρίζεται ότι  κύριος υπεύθυνος ήταν και πάλι αυτός ο… Σωτήριος και οι συνεργάτες του!

Του υπενθύμισα ότι η απόφαση για να κτιστεί το Πολιτιστικό Κέντρο του Τορόντο ψηφίστηκε ομόφωνα (πλην ενός μέλους) από την Γενική Συνέλευση των μελών και του υπενθύμισα αυτά που σε θεωρητικό πεδίο έχει παρουσιάσει ο πρώην Γραμματέας της ΕΚΤ κ. Λάζαρος Κασέκας. Ο κ. Κασέκας είχε γράψει σε ενυπόγραφο δοκίμιό του ότι υποστηρίζει τον θεσμό της Κοινότητας στην μορφή που σήμερα έχει πάρει και όχι την Επισκοπή επειδή μεταξύ των άλλων:

 «Στην Κοινότητα, όπως άλλωστε και σε κάθε μαζικό φορέα, οι αποφάσεις καλές, ή κακές παίρνονται συλλογικά, στην Επισκοπή ο μόνος που αποφασίζει είναι ο  ίδιος ο Επίσκοπος…»

Επειδή βασιζόμενος σε αυτά έγραψα  ότι όταν τα μέλη ενός οργανισμού «συλλογικά» και μάλιστα «ομόφωνα πλην ενός», παίρνουν μια απόφαση, ενδέχεται να αποδειχτεί ότι αυτή ήταν λανθασμένη. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους εκείνοι που λανθασμένα αποφάσισαν και δεν πρέπει να τα φορτώνουν σε άλλους. Επειδή έγραψα αυτά ο «Αντίποδας» μου επιτέθηκε, και μάλιστα κατά απαράδεκτο τρόπο συνδυάζοντας την καταγωγή του πρώην Προέδρου της ΕΚΤ κ. Μενεγάκη από την Λακωνία, από τη οποία κατάγομαι και εγώ ύβρισε, όχι μόνο εμένα αλλά και την Λακωνία και όλους τους Λάκωνες.

Δεν θα αντιγράψω τις ύβρεις του επειδή εκτός των άλλων είναι και γελοίες .

Όμως θα αρκεστώ να του υπενθυμίσω ότι τον περασμένη Μάϊο, υποστηρίζοντας και εκείνος τον θεσμό των Κοινοτήτων που διοικούνται από εθελοντές  που οργανώνονται σε «Ομαδούλες» εν μέσω οχετού πολλών άλλων ύβρεων είχε γράψει και ότι:

«…εμείς αυτή την «Ομαδούλα» γουστάραμε, αυτή εκλέξαμε και μ’ αυτή πορευόμαστε, αφού με αυτή μπορούμε να συντηρούμε την εκατοντάχρονη Κοινότητά μας, παρά τις 40χρονες τρικλοποδιές του *** κ.κ.Σωτηρίου…»

Με αυτά αν και επικυρώνει τα του κ. Κασέκα, αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες και τα ρίχνει στους …Λάκωνες.

Όλα αυτά είναι κατάντια και ντροπή. Όλα αυτά με ξεπερνούν!. 

Χρήστος Μανίκης

1 comment:

  1. Τον τελευταίο μήνα, όλοι στην παροικία έχουν χαλαρώσει και έχουν ησυχάσει. Ο κ. Μανίκης είναι ο μόνος που συνέχισε με την προπαγάνδα του που δεν ενδιαφέρει κανέναν.
    Γιατί δεν μας μιλά ποτέ για την έκθεση LBC (Νοέμβριος 2004) όπου εμφανίζεται το όνομά του επειδή έλαβε χρήματα από την κοινότητα; Πότε θα ξυπνήσει και θα συνειδητοποιήσει ότι είναι ρεζίλι; Αντ 'αυτού, θα πρέπει να γράψει για το σχέδιο της Φιλικής Εταιρίας και πώς θα είναι υπέροχο για τον Αρχιεπίσκοπο.

    ReplyDelete