Search This Blog

Wednesday, September 22, 2021

Ευτυχώς που ο κ. Μανίκης ασχολείται ακόμα μαζί μας κι’ έχουμε κάτι να πούμε…

 Γράφει, λοιπόν, τούτη την εβδομάδα, μεταξύ άλλων!

Χ. Μανίκης, 17 Σεπτεμβρίου 2021

 Είπα να μην γράψω για τον «Αντίποδα» αλλά δεν μπορώ να μην ανακοινώσω την ….ανακάλυψή του

 

Λόγω των μεθαυριανών εκλογών είχα σκοπό να μην αναφερθώ στα της γνωστής έρευνας για το «που πήγαν τα χρήματα των Κοινοτήτων μας» και των «συμπτωματικών συμπτώσεων» μεταξύ των δύο Κοινοτήτων.

Ετσι δεν θα έγραφα ούτε και για τον «Αντίποδα του Τορόντο» ο οποίος φαίνεται ότι ενοχλείται πολύ από την έρευνα μου, μια έρευνα που αποκαλύπτει διαρροές ή έστω «ερασιτεχνική διαχείριση» εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων που προέρχονταν από τα ταμεία των Κοινοτήτων μας.

Αντίποδας: Γιατί να ενοχλούμαστε κ. Μανίκη από τα όσα γράφετε; Σας έχω πει κατ’ επανάληψη ότι ένας και μοναδικόις, εισαγόμενος από την πόλη σας, το Μόντρεαλ, απατεωνίσκος πατριώτης σου, βρέηκε στο Τορόντο και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του και την συμπαράσταση του έταιρου αλητήριου, μητροπαλίτη Σωτήριου, να υπερχρεώσει την Ελληνική Κοινότητα με αντάλλαγμα την βουλευτική υποψηφιότητά του και την εκλογή του ως ομοσπονδιακού βολευτή.! ΔΕΝ γνωρίζουμε και ως εκ τούτου ΔΕΝ ασχολούμαστε με τα της Κοινότητας του Μόντρεαλ και με το τι έκανε ο αείμνηστος Μαρής ως πρόεδρος και οι άλλοι, αλλά στην Κοινότητα του Τορόντοο ΜΟΝΟΝ ένας πατριώτης σου βρέθηκε-  στα πάνω από 100 χρόνια της ζωής της,- να την …ξεσκίσει για μια θεσούλα στη Βουλή.! Όσο για τα Γκλιν ρεπόρτς και την έρευνα Δάγωνα, ρωτήστε τον ίδιο να σας πει, αφού το γραφείο του γραφείο του βρίσκεται εντός της Αρχιεπισκπής και πολύ εύκολα μπορείτε να τον βρίτε.!!! Μπορείτε ακομα να τον ρωτήσετε, αν είναι αυτός πουμετά την έρευνα της υπόθεσης συμβούλεψε τον Μενεγάκη να εξαφανισει τα στετικά έγγραφα των αρχείων του οργανισμού, όπως πολύ καλά γνωρίζετε… Κατ’ ευθεία, λοιπόν, στην πηγή, που είναι ο Δάγωνας κι’ όχι στο τι – πολύ σωστά – έγραφε ο Κασσέκας πριν 40 χρόνια, τι έλεγε ο Δαπέρης και, βασικά, στο βιβλίο του κ. Μουρατίδη, το οποίο μόνον ιστορικό ΔΕΝ είναι, αφού στις σελίδες του είναι αποτυπωμένες διάφορες σκέψεις και γνώμες ομογενών διάφορων εποχών, από τις οποίες ένας επιστήμονας ιστορικός (και οπωσδήποτε όχι εσείς) μπορεί να αντλήσει κάποιες πληροφορίες…  

Αλλωστε σύμφωνα με αυτά που είχε γράψει ο Αντίποδας στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, και αναδημοσιεύω σε πιστή αντιγραφή:

   «οι   χαρακτηρισμοί μας στο πρόσωπό σου είναι πολύ ήπιοι, ώστε να πρέπει να βρούμε καινούριους και βαρύτερους που να σε εκφράζουν απόλυτα»

Είπα λοιπόν να τον αφήσω να κάνει έρευνα για να βρει βαρύτερους εναντίον ύβρεις και χαρακτηρισμούς.

Ως τόσο πριν απαντήσω πλήρως στην ανάρτηση που έκανε  την Πέμπτη/ Thursday, September 16, 2021, θα πρέπει να παρουσιάσω την εντυπωσιακή του ανακάλυψη που φαίνεται θα την εντόπισε καθώς προσπαθούσε να βρει εναντίον μου 

«χαρακτηρισμούς …καινούριους και βαρύτερους.»

Ετσι σαν ορεκτικό των όσων θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, διαβάστε σε πιστή αντιγραφή τα της μεγάλης ανακάλυψής του:

«…Όλες αυτές οι οικονομικές και όχι μόνον, ατασθαλίες, στις οποίες αναφέρεσαι κυρ Χρήστο μας, έγιναν αποκλειστικά και μόνον, κατά την δεκαετή διοικηση του φίλου και πατριώτη σου Κώστα Μενεγάκη, ο οποίος ήταν πιστό όργανο του … μητροπολιτη-αρχιεπίσκοπου Σωτήριου.!»

Σταματώ σε αυτά, αφού μέσω αυτών παραδέχεται αυτά που γράφω και εγώ. Δηλαδή ότι (τόσο στην Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ), όσο και στην Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο  έγιναν 

«οικονομικές και όχι μόνον, ατασθαλίες!!»

Όμως θα του υπενθυμίσω κ. Αντίποδα αυτά που εγραψε και ο ίδιος αλλά κυρίως ο κ. Λάζαρος Κασέκας, ο οποίος ως διανοούμενος βαθυστόχαστα  είχε γράψει γιατί υποστηρίζει τον θεσμό της Κοινότητας στην μορφή που σήμερα είχε πάρει και όχι την Επισκοπή.

Είχε γράψει λοιπόν στο δοκίμιό του μεταξύ των άλλων και ότι:

 «Στην Κοινότητα, όπως άλλωστε και σε κάθε μαζικό φορέα, οι αποφάσεις καλές, ή κακές παίρνονται συλλογικά, στην Επισκοπή ο μόνος που αποφασίζει είναι ο  ίδιος ο Επίσκοπος…»

Επομένως κ. Αντίποδα θα έχεις ζήσει, και αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο του κ. Μουρατίδη «Οσα δεν έσβησε ο χρόνος.» Σύμφωνα με αυτά «η καλή ή κακή συλλογική απόφαση» για να κτιστεί το πολιτιστικό κέντρο της ΕΚΤ ήταν παμψηφεί, πλήν ενός μέλους. 

Ως εκ τούτου, κατά τα γραφόμενά σου όλοι  σας, ακόμα και εσύ κ. Αντίποδα, όλοι σας, μα όλοι σας πλην ενός, γινήκατε πιστά όργανα του … μητροπολιτη-αρχιεπίσκοπου Σωτήριου.!»

Αντίποδας: Στα παραπάνω διακρίνω μόνον την ….χριστιανική αγάπη του κ. Μανίκη προς τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τορόοντο.!!! Γίναμε, λέει,, ‘ολοι, μα ΄΄ολοι μας, πλίν ενός, όργανα του μητροπαλήτη Σωτήριου.!!!! Γιατί να ξέρουμε όλοι εμείς κ. Μανίκη ότι η Λακωνική ΓΗ θα έβγαζε ένα τόσο πουλημένο τομάρι, το οποίο θα προσπαθούσε να υπερχρεώσει την Κοινοτητα με δανικά υποθηκεύοντας ΟΛΗ την περιουσία της, χωρίς συγχρόνως να προσπαθεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα, κρατόντας ένα κάποιο ισοζύγιο; Εσθύ ως Λάκωνας, ίσως να είσουν λίγο παραπάνω καχύποπτος για τους συμπατριώτες σου, εμείς οι Θεσσαλοί πώς να φανταστούμε την τέτοια αλητεία του; Έκτοτε, φυσικά και βάζουμε τα χέρια στις τσέπες μας όταν συναντάμε Λάκωνα, αλλά η ζημιά έγινε και προσπαθούν ο Κρητικός Αρτεμάκης με τον Λάκωνα Νικωνα, να περισόσουν ότι μπορούν, έστω και με τις συνεχιζόμενες τρικλοποδιές του κουραφέξαλα Σωτήρη…

Και καλά στην απόφαση. Τα μετέπειτα γιατί δεν τα βλέπατε; Το «Glynn Report» που το καταχωνιάσατε; Πάλι ο «μητροπολιτης-αρχιεπίσκοπος Σωτήριος.!» φταίει.

Κατά που λέμε στο χωριό μου «του λόγου σου» σαν απλό μέλος δεν αναγνωρίζεις ότι σαν μέλος κάπου ενέχεσαι ευθυνών και εσύ, αφού 

«Στην Κοινότητα, όπως άλλωστε και σε κάθε μαζικό φορέα, οι αποφάσεις καλές, ή κακές παίρνονται συλλογικά, στην Επισκοπή ο μόνος που αποφασίζει είναι ο  ίδιος ο Επίσκοπος…»

 Επομένως «άνθρακας» η ανακάλυψή σου κ. Αντίποδα!! 

Αντίποδας: Το γεγονός ότι ασχολούμαι τόσο καιρό μαζί σου κυρ Χρήστο μας, με μοναδικό θέμα την Κοινότητα, δείχνει ότι αποποιούμαι κάποια ευθύνη μου; Σε περνούσα για λιγο σοβαρό ρε κ.. Μανίκη, αλλά εσύ το παράκανες. Ρε μπας κι’ έχεις συγγαινική σχέση με τον μενεγάκη και ντρέπεσαι να μας το πεις; Γιατί ξευτελίζεσαι τόσο πολύ μωρέ;;;

Χρήστος Μανίκης

Μοντρεάλ, 17 Σεπτεμβρίου 2021

 

1 comment:

  1. «Tί τέλος πάντων είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό;» κυρ Χρήστο; Αφού περνιέσαι τόσο έξυπνος και αμπελοφιλοσοφείς και στο χαζοκούτι, πες μας λοιπόν και εμάς και να τελειώνει πέρα-δώθε, να ησυχάσει και ο Αντίποδας και εμείς μαζί αφού θα γίνομε και πιο έξυπνοι και θα γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. άντε πολύ την πας τη βαλίτσα.

    ReplyDelete