Search This Blog

Thursday, September 30, 2021

Αναγνωστης μας επισημαίνει σε σχόλιό του:

  Τι απαντάτε στον  Μανίκη όταν σας γράφει ότι η απόφαση για το Κέντρο πάρθηκε ομόφωνα και ευθύνεστε όλοι;


Επειδή δεν θυμόμαστε αν απαντήσαμε ή όχι, στον κ. Μανίκη, για αυτό δημοσιεύουμε την συγκεκριμένη παράγραφο η οποία λέει τα εξείς:
 

«…Ο κ. Κασέκας είχε γράψει σε ενυπόγραφο δοκίμιό του ότι υποστηρίζει τον θεσμό της Κοινότητας στην μορφή που σήμερα έχει πάρει και όχι την Επισκοπή επειδή μεταξύ των άλλων:

 «Στην Κοινότητα, όπως άλλωστε και σε κάθε μαζικό φορέα, οι αποφάσεις καλές, ή κακές παίρνονται συλλογικά, στην Επισκοπή ο μόνος που αποφασίζει είναι ο  ίδιος ο Επίσκοπος…»

«Επειδή βασιζόμενος σε αυτά έγραψα  ότι όταν τα μέλη ενός οργανισμού «συλλογικά» και μάλιστα «ομόφωνα πλην ενός», παίρνουν μια απόφαση, ενδέχεται να αποδειχτεί ότι αυτή ήταν λανθασμένη. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους εκείνοι που λανθασμένα αποφάσισαν και δεν πρέπει να τα φορτώνουν σε άλλους. Επειδή έγραψα αυτά ο «Αντίποδας» μου επιτέθηκε, και μάλιστα κατά απαράδεκτο τρόπο συνδυάζοντας την καταγωγή του πρώην Προέδρου της ΕΚΤ κ. Μενεγάκη από την Λακωνία, από τη οποία κατάγομαι και εγώ ύβρισε, όχι μόνο εμένα αλλά και την Λακωνία και όλους τους Λάκωνες».

Εδώ θα επαναλάβω τα περί αλητείας του κ. Μανίκη για να του πω ότι: Τα 800 περίπου μέλη της Κοινότητας Τορόντο, ελάβαμε πράγματι ομόφωνα- πλιν ενός – την απόφαση για να κτιστεί το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά ΠΟΤΕ δεν δώσαμε εντολή στον πρόεδρο Μενεγάκη και το Δ. Συμβούλιό του να χρεώσουν τον οργανισμό με 13.000.000 $, υποθηκεύοντας ΟΛΑ τα ακίνητά του στην Τράπεζα.! Η καθαρή έντιμη και λογική εντολή ήταν, αφού αγοραστεί το οικόπεδο και ετοιμαστούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια, να γίνονται οι εργασίες σύμφωνα με τα έσοδα της ερανικής προσπάθειας από τις προσφορές των ομογενών. Αυτό δηλαδή που κάνει ένας οποιοσδήποτε, με λίγο έστω μυαλό, άνθρωπος. Αγόρασες ή θα αγόραζες ποτέ κ. Μανίκη, σπίτι εκατομμυρίων ή έστω αξίας μεγαλύτερης των δυνατοτήτων σου, για αποπληρωμή των δόσεων της υποθήκης του; Και επειδή ο πατριώτης σου ο Μενεγάκης, μόνον ΒΛΑΚΑΣ δεν είναι, γνώριζε πολύ καλά ότι ξεπουλάει την Κοινότητα κατ’ εντολή του αλητήριου μητροπαλήτη Σωτήριου, όπως τα έχουμε ξαναπεί και το γνωρίζεις αλλά προσποιείσαι τον βλάκα, για τους επίσης γνωστούς λόγους σου… Όσο για τα μέλη που έλαβαν την απόφαση για το Κέντρο πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν την αλητεία αυτή των Μενεγάκη - Σωτήριου, οι οποίοι ΔΕΝ αισθάνονται ίχνος ντροπής για τη συμπεριφορά τους αυτή. ΝΑΙ, τα παλιόπαιδα, κι’ εσύ τους ακολουθείς και τους στηρίζεις, προφανώς για τους δικού σου λόγους, αλλά σίγουρα χωρίς, επίσης να ντρέπεσαι.!!! Συνέχισε να γράφεις την Ιστορία σου κυρ Χρήστο, ώστε να σε …γράψει κανονικά κι’ αυτή μια κάποια μέρα, αλλα με μελανά χρώματα, όμως…

Αν, πάντως, χρειαστεί θα πούμε κι΄ άλλα…

No comments:

Post a Comment