Search This Blog

Wednesday, September 15, 2021

Συνεχίζει την έρευνα για τις Κοινότητες Τορόντο - Μόντρεαλ ο κ. Μανίκης

 

Γράφει για μια ακόμα - πολλοστή  - φορά, και τα εξής:

  Νομίζω ότι μέσω της έρευνας μας επί των ερωτημάτων:

 «Tί τέλος πάντων είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό;» 

«Πώς έφτασαν οι δύο Κοινότητες (Μοντρεάλ και Τορόντο) στα σημερινά αδιέξοδα;»

 και τέλος

 «πού πήγαν τα χρήματα;» 

«παρουσιάστηκαν πολλές καταπληκτικές ομοιότητες. Πολλές από αυτές, τις «συμπτωματικές συμπτώσεις,» είτε είχαν περάσει απαρατήρητες όταν γίνονταν, είτε ήταν εν πολλοίς άγνωστες. Μεταξύ αυτών αναντίρρητα η μεγαλύτερη, που αποτελεί και  κατάληξη των πεπραγμένων των διοικήσεών τους, ήταν οι δραματικές προειδοποιήσεις προς τα μέλη των Κοινοτήτων και τις ευρύτερες παροικίες,

 «ή πουλάμε μέρος των ακινήτων που έχουμε, ή οι Τράπεζες θα προβούν σε αναγκαστικές κατασχέσεις τους!!».

Τα στοιχεία επί των οποίων βασίστηκε και βασίζεται αυτή η συνεχιζόμενη έρευνα, είναι στοιχεία από επίσημα έγγραφα των Κοινοτήτων, από επίσημα πορίσματα Εξελεγκτικών Επιτροπών, από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και από εφημερίδες, βιβλία καθώς και επίσημες και γραπτές τοποθετήσεις ανώτερων κοινοτικών παραγόντων. Όλα αυτά απέδειξαν ότι έγινε χορός κακοδιαχείρισης μεγάλων ποσών, ποσών που αν και έκαναν φτερά αφού ξοδεύτηκαν, «στα κιτάπια» των Κοινοτήτων δεν υπάρχουν στοιχεία, ούτε για το πού, ούτε για το πως ξοδεύτηκαν».

Όπως διαπιστώνει για μια ακόμη φορά, ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης, ο κ. Μανίκης συνεχίζει την παλιά του τέχνη και μπουρδουκλώνει τα ΄,ποια προβλήματα των δυο Κοινοτήτων, ώστε να μην μπορεί κανείς μας να καταλάβει τι προσπαθεί να μας πει, αφού οι ομογενείς του Τορόντο (τουλάχιστον) που εμείς γνωρίζουμε, έχουμε λίγο παραπάνω μεσάνυχτα από τα της Κοινότητάς τους στο Μόντρεαλ.! Παρ’ όλα αυτά ο εκδότης συνεχίζει να μας «ενημερώνει» με όσα συνέβησαν εκεί πριν από 35-40 χρόνια και μάλιστα αναδημοσιεύοντας απόψεις κάποιων εφημεριδοβγαλτών της τότε εποχής, οσαν το περιεχόμενο των  άρθρα τους να είναι …γεγονός αδιαμφισβήτητο.! Τι παπαριές είναι αυτές ρε Μανίκη και προσπαθείς μάλιστα να μας πεις ότι σε εκβιάζουμε, κιόλας; Εσύ μας βιάζεις με τις αλητείς σου αυτές κυρ Χρήστο μας κι’ όχι εμείς εσένα. Η Ελληνική Κοινότητα του Το9ρόντο έχει τη δική της προσωπικότητα και ΔΕΝ σου επιτρέπεται να την ανακατεύεις με το τι έκανε ο μακαρίτης Μαρής ή όποιος άλλος βρέθηκε στη διοίκησή της.

 Η Κοινότητα του Τορόντο κ. Μανίκη είχε άριστες διοικήσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής της,- εκτός της δεκαΑΙΤΙΑΣ Μανεγάκη , οι οποίες πέτυχαν – από το τίποτα - να φτιάξουν πέντε (5) εκκλησίες, δυο (2) Πολιτιστικά Κέντρα, τρεις (3) κατοικίες και ένα (1) Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών. Και όλα αυτά μέχρι που ανέλαβε ο εκ Μοντρεάλης προερχόμενος, πατριώτης σου και φίλος, ο Μενεγάκης και τα έκανε φύλλο και φτερό.! Χρέωσε τον οργανισμό με 13.000.000 $, κατ’ εντολήν του ανεκδιήγητου μητροπΑλήτη Σωτηρίου, ώστε να είναι αδύνατη η αποπληρωμή των τόκων και πολύ περισσότερο του κεφαλαίου, και να οδηγηθεί σε πτώχευση και πέρασμα στα χέρια της Μητρόπολης και στη συνέχεια στην Εκκλησία του Φαναρίου.!!! Όλα τα άλλα που γράφεις, μπουρδουκλώνοντάς την με το Μόντρεαλ, είναι διποτι ΔΕΝ τολμάς να γράψεις την αλήθεια, την οποία ψάχνεις να βρεις στο βιβλίο του κ. Μουρατίδη, το οποίο ουδεμία σχέσει έχει με την Ιστορία, αλλά απλά παρουσιάζει συγκεντρωμένα σε ένα, κάποια κείμενα που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εδώ ομογένειας και της λειτουργίας της Κοινότητας. Πώς μπορεί να είναι ιστορικό γεγονός ή κάθε παπαριά που έγραψε κάποτε κάποιος εκδότης – όπως η αφεντιά σου – ρε κ. Μανίκη; Με κούρασε η ασχετοσύνη σου και σταματώ εδώ, ενημερώνοντάς σου όμως ότι το πατριωτάκι σου ο Μενεγάκης είναι υποψήφιος στις μεθαυριανές εκλογές, με το PC, σε κάποια περιοχή του Οντάριο και πάει πολύ καλά…  Θα τα ξαναπούμε, όμως, ώστε να έχεις θέμα και για επόμενες εκδόσεις…

 

5 comments:

  1. Το πρώτο σου λαθάκι κ. Αντίποδας. Η Κοινότητα έχει 4 και όχι 5 εκκλησίες όπως λες εσύ. Σωστά;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ σωστά το λέτε κύριε. Μόνον που ως νεότερος όπως φαίνεται ότι είστε, δεν γνωρίζετε ότι ο άγιος Γεώργιος ήταν η πρώτη εκκλησία της Κοινότητας η οποία όμως ...μετακόμισε στον Σωτήριο, με δικαστική απόφαση, όταν ο επίσκοπος συμμάχησε με τους τότε εναπομείναντες αλογοχαρτοπαίχτες τραστείς, τους οποίους υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, ώστε να κερδίσουν την υπόθεση.!!! Μόνον που ακόμα ΔΕΝ μας είπε ο Σωτήρης, τι απέγιναν τα χρήματα από την πώληση του οικοπέδου το οποπιο οι ομογενείς αγόρασαν, επί της Πλάηθγουντ, για το Πολιτιστικό τους Κέντρο...

      Delete
    2. Hasn’t St George been an independent church for a really long time though?

      Is it true st George’s board sold the surrounding property to pay for the legal fees to split from the GCT?

      What caused them to break off from the GCT to begin with? It seems like it had to be significant for the church to compromise the property which would be useful to have today with no parking etc.

      Not sure if mr andipodas or anyone who was involved back then would be able to share some history.

      Delete
  2. A look back at history shows that the then GCT had to put St George under a trusteeship in order to build a new church on blythwood. Due to some archaic laws at that time in Ontario. When it came time to return the church back to the GCT. The trustees refused and went to court. The GCT lost and the trustees including our dioceses at the time got to keep St George and the proceeds of Blythwood approximately $2 mil which rumour has it was used to pay for the stunning iconography. The legal title of St George is in the name of the trustees. Surely our history experts at York University can better clarify. What really happened.

    ReplyDelete
  3. So the GCT was going to build a new church on Blythwood that was never built because of this lawsuit? And the $2M for that new church may have gone to St George iconography? Was Sotirios somehow involved in this even though it was GCT?

    I don’t know who the history experts are from York University who would know about this.

    ReplyDelete