Search This Blog

Thursday, September 16, 2021

Δεν είναι αλητεία το συνεχιζόμενο ανακάτεμα των δυο Κοινοτήτων κ. Μανίκη;

 Δεν κατάλαβες ότι σε πήραμε μυρωδιά τι προσπαθείς να κάνεις;

Την πάτησες όμως με το παρακάτω κείμενό σου, με το οποίο ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ  απόλυτα, όσον αφορά τα της Κοινότητας Τορόντο, αλλά εσύ …πέρα βρέχει… Συνεχίζεις να μας μπερδεύεις με την Κοινότητα του Μόντρεαλ, ώστε να μπορούμε να σε παρακολουθήσουμε. Όλες αυτές οι οικονομικές και όχι μόνον, ατασθαλίες, στις οποίες αναφέρεσαι κυρ Χρήστο μας, έγιναν αποκλειστικά και μόνον, κατά την δεκαετή διοικηση του φίλου και πατριώτη σου Κώστα Μενεγάκη, ο οποίος ήταν πιστό όργανο του αλητήριου κουραφέξαλα μητροπολιτη-αρχιεπίσκοπου Σωτήριου.! 

Έκανε ό,τι του έλεγε ο Σωτήριος, ώστε υπερχρεώνοντάς την να πέσει στα χέρια του, αφού αυτός μόνον είχε την οικονομική άνεση να εξοφλήσει το χρέος προς την Τράπεζα, με αντάλαγμα φυσικά να τον διορίσει τον Μενεγάκη υποψήφιο βουλευτή στο PC, πέρνοντάς τον από τους Λίμπεραλς όπου ήταν ενεργό μέλος του κόμματος! Άντε χέσε μας ρε Μανίκη που νομίζεις ότι θα μας τρελάνεις με τις αλητείες σου, προσποιούμενος ότι ΔΕΝ καταλαβαίνεις και αναγκάζοντάς μας να σ’ αποκαλέσουμε ακόμα και βλάκα ή έστω κάποια άλλα κοσμητικά επίθετα τα οποια  …αναζητούμε. Σταμάτα, λοιπόν, τα χαζά σου και σοβαρέψου, γιατί στο τέλος θα τα πιστέψουμε κι’ εμείς…

Διαβάστε τώρα – όσοι δεν τα διαβάσατε αλλού, τι έγραψε προχθές και τα ξαναλέμε κάποια άλλη φορά:

Στην δε Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο  για το έργο του Πολιτιστικού της Κέντρου σύμφωνα, με τα αναφερόμενα στο βιβλίο «Οσα δεν έσβησε ο χρόνος» που βασίζονται στο “Glynn Report”, τα της κατασκευής του εκεί «Πολιτιστικού Κέντρου»: 

 «..από την πρώτη ανάγνωση των πορισμάτων είναι εμφανές ότι αντιμετωπίστηκε «ερασιτεχνικά»…. και υπήρξε ελλιπής σχεδιασμός και παντελής απουσία προγραμματισμού έτσι και εκτός των άλλων, ενώ είχε κοστολογηθεί στα 8,6 εκατομμύρια, ξοδεύτηκαν 9,2 εκατομμύρια, δηλαδή 600.000 δολάρια περισσότερα του συνολικού προϋπολογισμού για να κατασκευαστεί μόλις το 56% του έργου».

 Ολοφάνερα είναι εντυπωσιακές «οι συμπτωματικές συμπτώσεις». Επομένως δύσκολα, όσο καλοπροαίρετα και αν εξεταστούν τα πεπραγμένα των διαχειριστών των κοινών χρημάτων, που ανέρχονται σε εκατομμύρια, θα γίνει πιστευτό  ότι ενήργησαν μόνο με «ερασιτεχνικό τρόπο». Όμως, και πάλι, ακόμα και αν καλοπροαίρετα ρίξουμε στον καιάδα του ερασιτεχνισμού τις απώλειες των εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων που έκαναν φτερά, ποίος «ερασιτεχνισμός» μπορεί να δικαιολογήσει «τον μη εντοπισμό,» δηλαδή την απώλεια των οικονομικών βιβλίων των Κοινοτήτων, που θα έπρεπε να υπήρχαν και μάλιστα να ήταν προσιτά, σε όσους χάριν της ιστορίας θα ήθελαν να εξετάσουν τι τέλος πάντων είναι των «Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό» και γιατί δύο εκ των μεγαλύτερων εξ αυτών, έφτασαν στα πρόθυρα των κατασχέσεων μέρος των ακινήτων τους;

 

9 comments:

  1. Μα επιτέλους θα μας ‘πει ο χοντροκεφαλας Μανικης που πήγαν τα λεφτά από την πώληση του χτηριου που στέγαζε την Ορθόδοξη Φωνή…..;;;; Γιατί δεν το ξεκαθαρίζει την στιγμή που ήταν και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου…;;; Με απλά λόγια
    ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ……;;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα, κύριε, αφού είναι ασχολημένος με τις κοινότητες, τούτη την εποχή, πως μπορεί να τα κάνει όλα μαζί; Περιμένετε και θα δείτε τι έχει να γίνει. Ακόμα και με τις 30.000 του Αντωνόπουλου θα ασχοληθεί και θα μας ενημερώσει μόλις τελειώσει τις έρευνες που κάνει το επιτελείο του!

      Delete
    2. Antonopoulos finally came back from his 3 MONTH VACATION. What Bishop takes a 3 month vacation????? I don’t know anyone who has ever taken a 3 month vacation in any profession!!!!!!

      Was he also being paid from the church for this 3 month vacation? I don’t know if the $30K he took from the Philoptohos would have been enough to pay for his jet setting 5-star super extended vacation.

      Sotirios’ bishops are out of control. Reign them in or cut them lose. Enough already.

      Delete
    3. Μα αφού δεν ήταν όλες αυτές τις ημέρες σε διακοπές. Έκανε και κάποιες διακοπές των διακοπών, για να ψάλει σε διάφορες εκκλησίες της πατρίδας. Τον παρακολουθήσαμε, εξ' άλλου, σε τόσα βίντεο που ανέβασαν κάποιοι δικοί του στο ΓιούΤούμπ. Ο άνθρωπος προσευχότανε στην Ελλλαδα πολλλες ώρες για μας, όπως και ο Σαλμάς. Για τον τρίτο δεν μας είπε κανείς τίποτα, ακόμα και ο καλά ενημερωμένος Μανίκης, αφού είναι δικός τους όπως και ο Αντωνόπουλος!

      Delete
    4. 6:34 Salmas was in Greece for vacation for 3 WEEKS. Antonopoulos was in Greece for vacation for OVER 3 MONTHS. There’s no comparison.

      Name me just 1 other bishop or metropolitan or archbishop or patriarch that has taken over 3 months vacation????

      Delete
    5. I get your point but if Bishop Iakovos was here the last three months would that really have made any difference in our church? If he’s here or in Greece makes no difference. Just like Bishop Bart hasn’t been here for three months either and has anyone even noticed? He’s retired and no priest even knows who’s “responsible” now for western canada. And what does Bishop Athenagoras do all day? So does it really matter that he’s back. It’s not worth trying to expect these guys to be leaders.

      Delete
    6. People should be more concerned with how the bishops are treating our priests. There’s a reason why last year 5 priests said no to working at St Nick’s church. No priests want to work there. Why don’t we instead discuss what happened at the last Synaxis Sotirios held for the Ontario priests? And why Merkle is stealing money from our priest?

      Delete
  2. Η σιωπή του φιδιού με περικεφαλαία τα λέει όλα….!!!

    ReplyDelete
  3. Πες μας όμως αγαπητέ κύριε, 1:20, πώς μπορούμε να ενδιαφερθούμε περισσότερο για τους ιερείς μας, όταν αυτοί μας …γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια; Ειδικά οι ιερείς των κοινοτικών εκκλησιών, ούτε καν τα καθήκοντά τους δεν εκτελούν σωστά και ολοκληρωμένα όπως έχουν υποχρέωση; Ειδατε τα τελευταία χρόνια, έστω και έναν παπά να παραβρίσκεται σε κάποια εκτός του Ναού γιορτή, που να οργάνωσαν οι ενορίτες; Ακόμα και στο ξεκίνημα των Κατηχητικών σχολείων δεν πάνε για να ευλογήσουν την έναρξη των μαθημάτων!!! Τέτοια εντολή έχουν πάρει από τον αφέντη Σωτήριο και κατουριένται πάνω τους! Όσο για την άρνησή τους να υπηρετήσουν την εκκλησία του αϊνικολα, μάλλον δεν είναι αλήθεια. Ο παπα-Σαλμάς ήθελε να φέρει κάποιον κολλητό του στο Τορόντο και «αρνήθηκαν» υποχρεωτικά ώστε να πετύχει το κόλπο τους. Αυτά για τώρα έχω να σας πω. (μήπως να μας πεις και ποιος είναι ο Μερκλε, για να καταλάβουμε και εμείς οι βλάκες;)

    ReplyDelete