Search This Blog

Wednesday, July 28, 2021

Μας πήραν μυρωδιά και εκτός Καναδά. Ακόμα, την ειρωνεία και λασπολογία του Σωτήριου, διέκριναν μεταξύ των κειμένων του!!!

 Και ενώ ο κόσμος …καίγεται, αυτοί μας μιλάνε για λαβίδες που έγιναν κουταλάκια και αναρωτιούνται πόση …αγιοσύνη έχουν πάνω τους.!

(Διαβάστε τώρα το άρθρο της κ. Παπασταματάκη και τα ξαναλέμε…)

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
 katanixi.gr


…Και αφού ο Αρχιεπίσκοπος Κανάδά Σωτήριος δεν έχει να πει ίχνος αγιοπατερικού λόγου προκειμένου να στηρίξει τις πλάνες του, επιδίδεται στη γνωστή τακτική των απανταχού Οικουμενιστών, αυτήν της ειρωνείας και της λασπολογίας…

Ζούμε δίχως αμφιβολία σε καιρούς μεγάλων αιρέσεων, και τώρα πια ο κοσμοκράτορας διάβολος χτυπάει το κέντρο της πίστης μας, το κέντρο της χριστιανικής λατρείας που είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ο εκμαυλισμός και η αντιπατερική στάση των σύγχρονων Ιεραρχών άνοιξαν διάπλατα την πόρτα της Εκκλησίας στον διάβολο που ελεύθερα πλέον αλωνίζει…

Μάλιστα μερικοί Ιεράρχες πρωτοστατούν στην εκτροπή και στον εκπεσμό, όπως ο αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ο οποίος πρόσφατα προέβη σε μια νέα βαρύνουσα και υπερμεγέθη βλασφημία, λέγοντας «Φωνάζεις προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι κατέχεις την αλήθεια. Χωρίς να το καταλαβαίνεις θεοποιείς τη λαβίδα. Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Είναι φάρμακο αθανασίας. Η λαβίδα είναι ένα όργανο. Όργανο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας και τίποτε άλλο. Θεοποιείς τη λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης».

Ποιος χριστιανός, θα τολμούσε ποτέ να πει ότι η Αγία Λαβίδα είναι απλά μια λαβίδα, ένα όργανο για να μεταδοθεί η Θεία Κοινωνία! Και όμως τολμά και το λέει αρχιερέας! Εφ’ όσον υποστηρίζει αυτό, αυτομάτως αναιρεί και όλα τα μυστήρια μέσω των οποίων ενεργεί η Θεία Χάρις. Άρα σύμφωνα με την πλανεμένη λογική του κ. Σωτηρίου δεν θα έχουν χάρη το Ευχέλαιο, ο Αγιασμός, η Βάπτιση, καθώς αυτά τελούνται χωρίς το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Άρα και η χειροθεσία τους δεν έχει καμία αξία καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η Χάρις του Θεού, το Άγιο Πνεύμα δεν μεταδίδεται μέσω της επίθεσης των χειρών του Επισκόπου. Άρα να κρεμάσει το ωμοφόριο του και να αποχωρήσει…

Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Σωτήριος έχει αποκοπεί από την Παράδοση της Εκκλησίας μας, έχει απεκδυθεί την ίδια την πίστη μας και έχει ενδυθεί το πνεύμα του αιρετικού Βαρλαάμ και του Ακινδύνου όπου και αυτοί αρνούνταν και απέρριπταν τις Άκτιστες Ενέργειες του Θεού. Και όπως οι Εικονομάχοι Επίσκοποι του σκοτεινού 8ου αιώνα έλεγαν ειδωλολάτρες τους χριστιανούς που προσκυνούσαν τις άγιες εικόνες, έτσι ακριβώς και ο κ. Σωτήριος λέει ειδωλολάτρη όποιον αποδέχεται την Αγιαστική Χάρη που υπάρχει στην Αγία Λαβίδα.

Οι Άγιοι Πατέρες μας όμως εμπνεόμενοι και φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα αποφάνθηκαν. Διαβάζουμε στο βιβλίο του π. Θεοδώρου Ζήση με τίτλο ‘Εκκλησία και κορωνοϊός’τους λόγους του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης , «Ο ναός έχει αφιερωθεί στο Θεό και είναι κατοικία Του…Γι’ αυτό και στα υλικά και αισθητά πράγματα κατεβαίνει η Χάρη και μένει και ενεργεί για μας με την ευδοκία του Πατρός και το έλεος αυτού που σαρκώθηκε για μας και μας ανέπλασε διπλά και με την έλευση και παρουσία του Αγίου Πνεύματος…Ακόμα και τα άψυχα αντικείμενα των ναών ενεργούν με τη Χάρη του Θεού…».

«Όπου είναι η Εκκλησία εκεί είναι και το Άγιο Πνεύμα, και όπου είναι το Άγιο Πνεύμα εκεί είναι και η Εκκλησία και κάθε χάρις του Θεού» μας λέει ο άγιος Ειρηναίος Λυώνος. Συνεπώς η Θεία Χάρις απλώνεται και αγιάζει τα πάντα μέσα στο Ναό, πόσο μάλλον τα ιερά σκεύη τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με τον Ζωντανό Θεό μας κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Αρκεί φυσικά να πιστεύουμε και να αποδεχόμαστε τους λόγους του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα «Τούτων δε ειρημένων, το παν της ιερουργίας ήνυσται και τετέλεσται, και τα δώρα ηγιάσθη…ο γαρ άρτος του Κυριακού σώματος ουκ έστι τύπος…αλλά αυτό το αληθινό δώρο, αυτό του Δεσπότου του παναγίου σώμα…Ομοίως και ο οίνος , αυτό το αίμα εκπηδήσαν σφαττομένου του σώματος…».

Και αφού ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ο οποίος πρωτοστάτησε όπως θυμόμαστε από πέρυσι στην υιοθέτηση της βλασφημίας περί της χρήσης πολλών λαβίδων, δεν έχει να πει ίχνος αγιοπατερικού λόγου προκειμένου να στηρίξει τις πλάνες του, επιδίδεται στη γνωστή τακτική πλέον των απανταχού Οικουμενιστών, αυτήν της ειρωνίας και της λασπολογίας. Λέει χωρίς ίχνος ντροπής «Όλοι οι νεοφανείς αλάθητοι είναι ειδωλολάτρες και δεν το καταλαβαίνουν. Φωνασκούν. Εμείς έχουμε την αλήθεια. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα. Εμείς είμαστε οι πραγματικοί ορθόδοξοι. Κανείς άλλος δεν ξέρει τίποτε…» και συνεχίζει «Τι κρίμα; Που είναι η ταπείνωση; Δεν βλέπετε, ότι έχετε εωσφορικό εγωισμό; Αυτά διδάσκει η ορθόδοξη πίστη… Συνέλθετε. Μετανοείτε. Αναλογιστείτε το κακό που κάνετε. Οδηγείτε τους εαυτούς σας στην κόλαση και παίρνετε κι άλλους στο λαιμό σας.»;
Καλύτερη απάντηση από τα χρυσά λόγια του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά του πολέμιου αυτού του ανθρωποκεντρικού δυτικού πνεύματος, δεν υπάρχει «…οι πιστοί στηριγμένοι με αυτόν τον τρόπο, δεν μετακινούνται από την ιερή εστία της πίστης, ούτε με τις λογικές και φλύαρες πιθανολογίες ούτε με τις σκληρές επιθέσεις της πολιτικής εξουσίας, αλλά δίνουν μαρτυρία για την ενότητα της ευσέβειας με αμετάπειστη εμμονή, «αμεταπείστω ταυτότητι τω ενιαίω μαρτυρούντας της ευσεβείας»Συμπληρώνει τέλος ο άγιος Γρηγόριος, ότι «όσοι έχουν εκπέσει από αυτή την μοναδική ευσέβεια, ορμούν, λέει, προς την πλάνη που έχει πολλές μορφές και στριφογυρίζει σαν στρόβιλος». 

Τί πιο ξεκάθαρο από αυτό που συμβαίνει με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά;

 

12 comments:

  1. Πάλι υπερβολές από ορθοδόξους με ανιστόρητη υπόσταση. Και όποιος γράφει για το Σωτήριο , τό παίρνετε σημαία εναντίον του.

    Ο Σωτήριος μπορεί να έχει φτάσει την Εκκλησία στόν Καναδά σε μία κατάσταση παράλυσης αλλά οσον αφορά το θέμα της λαβίδας πρέπει να δούμε λίγο την ιστορική του διαδρομή.

    Η λέξη "λαβίς" προέρχεται από το ρήμα λαμβάνω, που σημαίνει ότι είναι εργαλείο με το οποίο πιάνουμε κάτι.(τσιμπίδα). Ειναι το μακρύ και βαθύ κοχλιάριον που είναι κάπως επαργυρωμένο με το οποίο ο ιερέας διδει τη Θ.Κοινωνία.

    Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη στο Μυστικό Δείπνο Ο Χριστός μετέδωσε το Σώμα και το Αιμα δια των χειρών του στους Αποστόλους.Από την περιγραφή, πρώτα έγινε η μετάδοση του άρτου και μετά του οίνου. Το 'λαβών' σημαίνει ότι τα έδωσε δια της χειρός του. Η πράξη της πρώτης εκκλησίας ήτο η μετάδοση δια των χειρών.
    Στίς βυζαντινές αγιογραφίες του 11ου αιώνος , παρουσιάζεται ο Χριστός να δίδει δια των χειρών του, ξεχωριστά τον άρτο και ξεχωριστά το Ποτήριο. Μάλιστα φαίνεται ο Χριστός να είναι στο κέντρο και εκατέρωθεν οι απόστολοι. 6 από δεξιά καί 6 από αριστερά του. Ο Χριστός απεικονίζεται να δίνει τον Αρτο από δεξιά και το Ποτήριον από αριστερά του.
    Οι Διαταγές των Αγίων Αποστόλων τονίζουν ότι οι πιστοί δια της χειρός θα λαμβάνουν τον Αρτο και τον Οίνο, δηλ. το Σωμα και το Αίμα του Χριστού, αλλά ξεχωριστά.

    Η πρώτη λοιπόν Εκκλησία κοινωνούσε τους πιστούς με αυτόν τόν τρόπο. Υπάρχουν πολλοί πατέρες που αναφέρονται σ αυτό.

    Από τον 7 αιώνα υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις όπου λόγω ανάγκης έγινε η Θ.Κοινωνία διά του κοχλιαρίου (λαβίδος) . Μάλιστα αναφαίρεται, "χωρίς επακρίβωση" ότι η Οσία Μαρία η Αιγυπτία κοινώνησε δια του κοχλιαρίου από τον "Οσιο Ζωσιμά'. άλλοι λέγουν πάλι ότι εκοινώνησε δια της χειρός.
    Τελικά υπήρχε από τον 7 αιώνα μία περιορισμένη χρήση λαβίδος η οποία και αναπτύχθηκε αργότερα και έγινε γενικός κανόνας να κοινωνούν οι πιστοί δια της λαβίδος.

    Ηδη τον 16 αιώνα παρουσιάζεται στις αγιογραφίες ο Χριστός να κοινωνεί δια της λαβίδος.
    Στις αρχές του 11 αιώνος άρχισε η εφαρμογή τηε λαβιδος λόγω και της αυξήσεως των χριστιανών , ιδιαίτερα για πρακτικούς λόγους.

    Υπάρχουν πατερικές μαρτυρίες αλλά δεν χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις.
    Καλό είναι να ερωτούμε και να μαθαίνουμε παρά να γράφουμε κείμενα χωρίς βάση.

    Απλά αυτά που αναφέρω είναι γενικότητες και δεν χρειάζεται περισσότερο ανάλυση . Ουτε χρειάζονται να γίνονται διαμαρτυρίες και "φασαρίες¨από τους δήθεν ευσεβιστάς που θέλουν να παρουσιάζονται σαν δικηγόροι του Θεού.
    J.T.



    ReplyDelete
  2. Spare us the selective quotes from the saints JT is correct it IS, WAS and Continues to BE an instrument. How else would the sick and bedridden receive it. Surprised to hear Sotirios in Montreal preach to the flock that they must follow health regulations yet in Toronto those that rat him out "will never be forgiven", and hence are destined to go to hell. Like him or not he is a hypocrite but this time he appears to have finally gotten it right. There is a god out there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11:23 that’s hilarious that a leader of a Christian church said “will never be forgiven” especially given it was him that instructed Alexandros to tell the church boards or parishioners who complained to the Archdiocese that their priests were breaking the rules to report their priest to the local authorities, instead of just telling the priests to follow the rules so there’s no fines. I don’t know if that was done because they had enough with those priests or they just couldn’t be bothered?

      Delete
  3. Όταν κ.J.T., 12:04, γράφετε ότι "Ο Σωτήριος μπορεί να έχει φτάσει την Εκκλησία στόν Καναδά σε μία κατάσταση παράλυσης αλλά οσον αφορά το θέμα της λαβίδας πρέπει να δούμε λίγο την ιστορική του διαδρομή." τι τα θέλετε τα υπόλοιπα; Για να περνάει η ώρα μας; Η "παράλυση" της Εκκλησίας μας στον Καναδά, δεν είναι αρκετή ζημιά που έκανε και συνεχίζει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ άλλοι αφιερώνουν χρόνο σε βωμολοχίες Κ κατηγορίες , η ιστορική διαδρομή και η γνώση , σας κούρασε ;;

      Delete
    2. Καλά λέει ο άνθρωπος . Κουράστηκε ο Αντίποδας από τον J.T.!! ενώ άλλα σχόλια δικά του και άλλων είναι τόσο χυδαία και βρωμίζουν τα πάντα. Δεν ντρεπόμαστε.

      Delete
    3. Έχεις μια ευαισθησία στη ρινική σου κοιλότητα, για να σε βρωμίζουν τα χυδαία σχόλια. Θα πρέπει να προσέξεις λίγο την υγεία σου. Αλλά αφού έτσι και αλλιώς δεν ντρέπεσαι, πάλι καλά!

      Delete
    4. Εσυ δεν ντρέπεσαι? . Κάνατε την ιστοσελίδα αυτή λίβελο κατηγορίας Κ κουτσομπολιού .

      Delete
  4. Unfortunately he keeps on reminding us that nobody can touch him and that his parents lived well into their 100's.That is unless Bart replaces him with another, Athenagoras from USA?

    ReplyDelete
  5. είστε όλοι σας ανόητοι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πάλι καλά που υπάρχεις κι' εσύ και μας το επισημαίνεις. Διαφορετικά τι θα γινόμασταν;;;

      Delete
    2. Γύρισε η κ. Μαρία Αγραπίδη! Μας έλειψε η τρέλα σου.

      Delete