Search This Blog

Tuesday, July 27, 2021

Με το μάτι ενός ανώνυμου ομογενή…

 Ενδιαφέρον σχόλιο ανώνυμου ομογενούς για παροικιακά ζητήματα, όπως τα είδε με το δικό του μάτι…

Έχοντας ως Αρχή μας να δίνουμε βήμα έκφρασης των απόψεών τους σε κάθε συμπάροικο – ομογενή, που θέλει να καταθέσει δημόσια τη γνώμη του, αλλά δεν έχει στη διάθεσή του κάποιο μέσο επικοινωνίας, ώστε να φτάσει έστω και λίγο πιο πέρα από τον εαυτό του η ό,ποια άποψή του, σκεφτήκαμε να παραχωρήσουμε το χώρο ετούτο σε επώνυμα αλλά και ανώνυμα σχόλια, με σκοπό να φτάνουν όλες οι απόψεις στους ηγέτες των ομογενειακών Αρχών και Οργανώσεων και στόχο την πληρέστερη  διοίκησή τους  και καλύτερη προσφορά στην ομογένεια. 

Συνεχίζοντας, λοιπόν, την αρχή μας αυτή, παρουσιάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο ενός ομογενή μας από το Μόντρεαλ, ο οποίος ενώ βρίσκεται σε διακοπές στην Ελλάδα, όχι μόνο παρακολουθεί αλλά και σχολιάζει απόψεις ομογενειακών ΜΜΕ, μεταφέροντας συγχρόνως σε μας και τις προσωπικές αποψεις του σε παροικιακά – Κοινοτικά ζητήματα. Διαβάστε, λοιπόν, τώρα, τι γράφει ο φίλος σχολιογράφος και εδώ είμαστε να τα σχολιασουμε, όλοι μαζί, όλα:

AnonymousJuly 25, 2021 at 1:46 AM

Η κ. Κατερίνα Γερασκλή εμφανίστηκε χθες στο Ράδιο Ακρήτες του Μόντρεαλ. Με το θαύμα του διαδικτύου καταφέραμε να ακούσουμε τη συναρπαστική συνέντευξη εδώ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών μου. Μίλησε για ανώνυμα άτομα στα κοινωνικά μέσα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αναφερόταν στον Αντίποδα, παρόλο που δεν ανάφερε στο όνομα του.

Μετά από αυτό, ο κ. Δανιηλίδης της έθεσε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον Αρχιεπίσκοπο και την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο και δεν ήταν προετοιμασμένη για αυτές τις εξαιρετικές ερωτήσεις. Ο κ. Δανιηλίδης την ρώτησε για το τι είναι μια «κοινότητα» στο Τορόντο. Της ρώτησε εάν η ΕΚΤ ήταν η μόνη κοινότητα ή εάν οι ενορίες του Αρχιεπισκόπου (και το σχολείο Μεταμόρφωσης) αντιπροσωπεύουν συλλογικά μια ξεχωριστή κοινότητα. Επιβεβαίωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί όλες τις ενορίες ως μία Κοινότητα. Όταν συνειδητοποίησε πού κατευθύνονταν αυτές οι ερωτήσεις, η κα Γκεράσκλι ζήτησε να αλλάξει το θέμα επειδή δεν ήθελε να συζητήσει την ιδέα 2 ξεχωριστών κοινοτήτων για το Τορόντο. Πολύ ενδιαφέρον.
Αφού άκουσα τη συνέντευξη σχετικά με το σχέδιο του Αρχιεπισκόπου για το Τορόντο, άρχισα να σκέφτομαι για τη Φιλική Εταιρεία και το σχέδιό τους για το Μόντρεαλ. Είναι σύμπτωση ότι αυτό που προτείνουν ο κ. Σύρρος & ο κ. Καρύδης είναι παρόμοια με τη δομή που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Αρχιεπίσκοπος στο Τορόντο; Με λίγα λόγια, μια κοινότητα και πολλές αποκεντρωμένες ενορίες και σχολεία μέσα σε αυτήν την κοινότητα. Ο κ. Σύρρος επιβεβαίωσε δημόσια ότι άρχισε να μιλά στον Αρχιεπίσκοπο από τον Νοέμβριο του 2020. Ίσως και οι δύο έχουν τους ίδιους στόχους για το Μόντρεαλ και το Τορόντο;

Για όσους ενδιαφέρονται εδώ είναι αυτό που η Γεράσκλι έγραψε αυτήν την εβδομάδα στην εφημερίδα της για ανώνυμα άτομα. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις της για δημοσιογράφους που δέχονται να χάσουν την αντικειμενικότητά τους αποδεχόμενοι να πληρώνονται από την Αρχιεπισκοπή για τις «υπηρεσίες» τους. Είναι ακόμα δημοσιογραφία ή προπαγάνδα;



7 comments:

  1. Κανεις δεν αντιλέγει οτι η διοικούσα Εκκλησία με τι πολιτικές και τα παιχνίδια που πάιζει βρίσκεται σε σημείο πνευματικής παράλυσης και αυτό αρχίζει και παρασύρει και άλλους που έχουν κάποια θετικά στοιχία μέσα τους. Που έχουν σεβασμό και εκτίμηση.
    Ομως νομίζω ότι αυτή η κατάσταση και το πάθος που έχετε εναντίον της Εκκλησίας , συνεχώς και αδιακρίτως δεν ωφελεί αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται με συγκεκριμένο σκοπό.
    Βέβαια αρκετοί ιερείς είναι επιρρεπείς στόν φθόνο του άλλου ακόμη και ενός άλλου ιερέα, έχουν αντοπάθειες, και βρίσκονται μέσα στό χώρο της διπροσωπίας. Κάποιοι δε από αυτούς κατηγορούν κάποιους άλλους.
    Με λίγα λόγια η Εκκλησία παρέχει εικόνα καταθλίψεως.

    Ερχεσθε λοιπόν και σείς καί με τον τρόπο σας προσπαθείτε να δωσετε μία εικόνα τραγική.
    Καλό είναι όλοι μας να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας, προτού γράψουμε ή μιλήσουμε.
    J.T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όσοι έχετε μυαλό κύριε J.T, καλό είναι και πολυ καλά κάνετε και βουτάτε τη γλώσσα σας, σ' αυτό. Ό,σοι όμως ΔΕΝ διαθέτουμε κάτι τέτοιο, πώς να το βουτήξουμε; Τώρα, όσον αφορά το, κατά την εσφαλμένη γνώμη σας, πάθος που λέτε ότι έχουμε κατά της Εκκλησίας, ΔΕΝ θα σας βάλουμε κριτή, καθότι ΔΕΝ διαθέτετε κρίση και ως εκ τούτου ΔΕΝ σας επιτρέπουμε τέτοιου είδους κριτική. Ποτέ και κανένας δεν μίλησε κατά της Εκκλησίας από τούτον εδώ τον χώρο. Η φαντασία σας είναι καλή, αλλά μόνον για συγγραφή μύθων, όπου μπορείτε, ίσως, να κάνετε και ...καριέρα..! Στον χώρο τούτο, λοιπόν, ασχολούμαστε ΜΟΝΟΝ με γεγονότα και αλήθειες, τις οποιες σας απαγορεύουμε να παραποιείτε, έστω και επειδή ΔΕΝ τις αντιλαμβάνεστε. Ξαναδιαβάστε, λοιπόν, την πρώτη και την τρίτη παράγραφο του σχολίου σας και ...τα ξαναλέμε, με βασική προϋπόθεση, όμως, οτι θα έχετε ξαναδιαβάσει και εμπεδώσει, την τελευταία παράγραφο του σχολίου σας. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο διάλογο...

      Delete
    2. εσύ Αντίποδα που βρίζεις συνέχεια και κατηγορείς λες για τον άλλο 4.16 ότι δεν ξέρει τι του γίνεται . Άντε πάλι γράψε για να νοιώσει Καλλίτερα . Έλεος πια

      Delete
    3. Ο Αντίποδας, μπορεί να βρίζει και να κατηγορεί κάποιον, αλλα αυτό το κάνει επώνυμα. Δεν μας είπατε όμως πού και πότε βρίσαμε την Εκκλησία, καθότι ΔΕΝ είναι η ίδια με την διοικούσα, όπως αντιλαμβάνεστε, υποθέτω. Ακόμα, δεν μας είπατε, γιατί δεν παρουσιάζεται επώνυμα ο όποιος υβρίστηκε ή κατηγορήθηκε από μας, να μας ζητήσει το λόγο και αν μας πείσει να του ζητήσουμε συγνώμη; Εσείς γιατί συνεχίζετε ανώνυμα τις χαζομάρες σας; Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κερδίσετε από αυτές; Αφήστε, λοιπόν, χώρο να εκφραστούν οι ενδιαφερόμενοι - υβρισθέντες, από μόνοι τους.! Καλό θα είναι...

      Delete
  2. Ο κ. Δανιηλίδης είναι ο καλύτερος ραδιοφωνικός δημοσιογράφος. Όλοι οι άλλοι αγοράστηκαν από τον Σωτήρη ή έχουν σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, ας συμπεριλάβουμε στους καλύτερους και την κυρία συμπαρουσιάστρια της ραδιοφωνικής εκπομπής τους, της οποίας το όνομα, μας διαφεύγει τούτη τη στιγμή...

      Delete
    2. Η κυρία Βασιλική Λαζανάκη είναι η πιο συναρπαστική και έξυπνη δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Μόντρεαλ. Μου αρέσει όταν μιλάει για διεθνή θέματα, ειδικά για εκείνα που αφορούν την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Ειμε πάντα λυπημένος κάθε φορά που την ακούω να κάνει σχόλια όπου πρέπει να χρησιμοποιεί τη λέξη "διαφάνεια". Έχω την εντύπωση ότι υιοθετεί την προπαγάνδα από τους γνωστούς δημοσιογράφους της Λακωνίας που της δίνουν δωρεάν διαφήμιση για το μεταφραστικό της γραφείο. Δεν χρειάζεται δωρεάν μάρκετινγκ από αυτούς τους ανθρώπους, επειδή κανείς δεν νοιάζεται για τις μαλακίες τους.

      Delete