Search This Blog

Sunday, June 27, 2021

Αγάπη και ...σεβασμός που κυριαρχούν μεταξύ των πνευματικών μας.!!!

 Να το εκλάβουμε ως … λίγο ύποπτο ή απλά ως αδιάφορο και αγενέστατο, εκ μέρους των  «πατέρων» μας;

Ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, υπηρέτησε μεταξύ πολλών άλλων Μητροπόλεων ή Επισκοπών και στην «ιερά» (τρομάρα της) Μητρόπολη Καναδά, ως διευθυντής της πατριαρχικής αγελάδας, συγνώμη, …Ακαδημίας, ήθελα να πω, με το πολύ το γάλα, αλλά την αντιστρόφως ανάλογη παραγωγή …ποιμένων.!!!

Χρημάτισε, επίσης, και διευθυντής των Γραφείων της Μητρόπολης και, φυσικά, τέλεσε πλείστες όσες Θ. Λειτουργίες σε διάφορους Ι. Ναούς της Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά).


Ως εκ τούτου, συναντήθηκε και γνώρισε από κοντά δεκάδες κληρικούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, με κάποιους εκ των οποίων συμφώνησε και με κάποιους άλλους, ίσως και να διαφώνησε.! Όταν διαπίστωσε ότι η εδώ παρουσία του, ΔΕΝ ήταν επιθυμητή στον …κουραφέξαλα, «πνευματικό πατέρα» Σωτήριο, λόγω της μεγάλης του εκκλησιαστικής παιδείας, την οποία ο Σωτήριος ΔΕΝ μπορούσε να ακουμπήσει ούτε καν με το μικρό δαχτυλάκι του, φρόντισε, με τις γνωριμίες που είχε και τα προσόντα που διέθεται, να πάρει τα …μάτια του και να φύγει από τον Καναδά, για να προσφέρει τις θεολογικές του γνώσεις σε μια σοβαρότερη  Αρχιεπισκοπή.! Ζήτησε, λοιπόν, την μετάθεσή του στις ΗΠΑ, όπου σε πολύ μικρό διάστημα αναγνωρίστηκαν οι θεολογικές γνώσεις του και χειροτονήθηκε επίσκοπος, αφού πρώτα τοποθετήθηκε και πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιες αρκετά υψηλές εκκλησιαστικές θέσεις.!

Αυτόν, λοιπόν, τον συνάδελφο κληρικό, ο μόνος από τους εις Καναδά …παρεπιδημούντας κληρικούς, που αναγνώρισε και συνεχάρη για την σε επίσκοπο χειροτονία του, είναι ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας του Προφήτη Ηλία,  Θεολόγος Δράκος.! Ήταν, τόσο …άχρηστος για τους υπόλοιπους παπάδες, ο θεοφιλέστατος Αθηναγόρας, ώστε να μη του γράψουν ούτε μια καλή, για την αξιοσύνη του, κουβέντα, στα σόσιαλ μήντια που όλοι διαθέτουν.! Ούτε ένας, εκτός του παπαΘεολόγου Δράκου.!!! Η ομαδική αυτή αποχή των καναδών …πνευματικών πατέρων μας από κάποια σχόλιά τους για την προαγωγή ενός άξιου ιεράρχη, όπως ο Αθηναγόρας Ζιλιασκόπουλος, σε συνδυασμό με τα σχόλια του ίδιου του Σωτήριου, ώστε να καλύψει  την …απαγορευτική προς τους ιερείς, ανάμειξή του, φυσικά και ΔΕΝ θα μπορούσε να περάσει …απρόσεκτη  ή έστω απαρατήρητη…

Και για να μη σας κουράζω, θα σας πω με δυό λόγια τι σοφίστηκε ο Σωτήριος, με το αρρωστημένο του μυαλό, όπως μας το μετέφεραν ρασοφόροι της αυλής του. Αφού διαπίστωσε ότι η «εντολή» του έπιασε τόπο, αναγκάστηκε να πει και να γράψει κάτι μόνος του, ώστε να μη γίνει αντιληπτή από το ποίμνιο η επιθυμία του, να αγνοηθεί το θέμα της προαγωγής του Αθηναγόρα.! Έτσι ο Σωτήριος, νομίζει ότι έχει την πίτα ολόκληρη και τα σκυλιά χορτάτα, αλλά ξέχασε όμως να πετάξει ένα ξεροκόμματο στα κουτάβια γύρο του, τα οποία, λόγω πείνας, γαύγισαν και τα …ακούσαμε.!! Αν θέλει κάποιος ας μας διαψεύσει…

13 comments:

  1. Mr. Antipoda if you dig quite a bit deeper into Bishop Athenagora's past especially in Germany you will find that he too has demons which the church so far had sweep under the rug.

    ReplyDelete
  2. Πιθανότατα να έχει κι’ αυτός τους δαίμονές του όπως όλοι, σχεδόν, οι ανώτεροι ιερωμένοι… Πώς όμως έψαξαν κάτω από το χαλί, όλοι οι ιερείς της Αρχιεπισκοπής Καναδά, εκτός Σωτηρίου και Θεολόγου και βρήκαν τους κρυμμένους δαίμονες; Γιατί δεν μας φωτίζεις, έστω και λίγο, επ’ αυτού, αφού διαφωτίστηκες εσύ …σκάβοντας μέχρι Γερμανία; Και αφού είχε τόσους δαίμονες εκεί, πώς τα κατάφερε και δεν παρουσιάστηκε ούτε ένας απ’ αυτούς, στον Καναδά; Και γιατί όλοι αυτοι άφησαν έκθετο τον π. Θεολόγο να γράφει υπέρ του Αθηναγόρα, χωρίς να του πουν για τους … «δαίμονες»; Είναι ο μόνος που δεν φοβήθηκε τον Σωτήριο, γιατί; Ρε μπας και είναι κατευθυνόμενο από τον κουραφέξαλα, το σχόλιό σου; Ή μήπως και νομίζεις ότι δεν φαίνεται από μακριά ότι είσαι δικός του άνθρωπος;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν έγκαιρα φροντίζεις ώστε να μην έχεις ανάγκη τον οποιονδήποτε Σωτήρη, γιατί να τον φοβηθείς; Και ιδιαίτερα ο Θεολόγος ο οποίος τον απάλλαξε ουσιαστικά από εκείνη την αλήστου μνήμης υπόθεση με τους μηχανόβιους, τις σφαλιάρες και τα στικάκια, στο Γκόλφ της αρχιεπισκοπής, τι ανάγκη τον έχει; Εφφ' όσων γελάμε όλοι μαζί του πλέον αλλά τον λυπούμαστε συγχρόνως για το κατάντημα του.

      Delete
  3. Τώρα τι ασχολείσθε με τον Αθηναγόρα. Ο στόχος του ήταν να γίνει Επίσκοπος Ολα τα χαμόγελα και ευσεβισμοί ήταν μάλλον γιαυτό τό
    σκοπό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στόχος ενός αρχιμανδρίτη είναι σίγουρα η εκλογή του σε επίσκοπο, μητροπολίτη, αρχιεπίσκοπο και τελικά η εκλογή του ως πατριάρχη. Τι δεν κατάλαβες αγαπητέ φίλε; Όσο για το χαμόγελο, η αγάπη και ο ευσεβισμός, δεν απαραίτητα στοιχεία ενός ποιμένα; Όσο για την ενασχόληση κάποιων μαζί του, δεν το γνωρίζω αλλά πές μου εσύ γιατί ασχολείσαι μαζί του εφόσον διαφωνείς με κάτι τέτοιο;

      Delete
    2. Καλά τα λές δικηγόρε. Σωστός!!!

      Delete
  4. I’d be more concerned with the Bishops we have here in Canada. And ask why the Philoptochos in Montreal were threatened by Bishop Iakovos of Zinoupolis and our Archbishop when he took $30K from the Philoptochos. And why when police were called our Archbishop was immediately driven to Montreal and stayed there for 10-days to strong arm the women of the Philoptochos and the women President of the Board to cover this up. This is not the first time our Archbishop has covered for Bishop Iakovos and it won’t be the last.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σεναριογράφος έπρεπε να γίνετε με τέτοια φαντασία που έχετε!!!.

      Delete
  5. To name just a few:

    Fr. Peter Avgeropoulos on behalf of the Greek Orthodox Clergy Synthesmos:
    https://www.facebook.com/100000187750098/posts/4750978344918377/?d=n

    Bishop Athenagoras of Pataron in Canada:
    https://www.facebook.com/711663984/posts/10158500970643985/?d=n

    Fr Tim Prattas of BC Canada:
    https://www.facebook.com/168600100/posts/545915465557/?d=n

    Fr Haridimos of Toronto Canada:
    https://www.facebook.com/100015878651179/posts/976518162887463/?d=n

    A number of other priests and churches across Canada also posted, as well as the clergy that left Canada.

    I don’t think some clergy are as scared of Sotirios as they once were, I’m not sure why though.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Are you really seriously that stupid? Go find Prattas & Haridimos they were ordered by Sotirios to remove their posts Avgeropoulos' is still there.

      Delete
    2. I was curious given how rude your comment was so I literally just checked and Fr’s Prattas , Haridimos and Toronto Bishop Athenagoras of Pataron’s posts are still up.

      Delete
    3. 1:11 pm Sure they hide it on the orders of Sotirios and make it visible when someone challenges them.

      Delete
  6. There is truth to your article. My parish sent a gift to him for his ordination but we did not publicly post anything because we know in the summer is when priests get transferred so we don’t want to show favoritism to certain bishops given what’s going on here with our Bishops.

    ReplyDelete