Search This Blog

Wednesday, June 30, 2021

 Μια απλή και άδολη ερώτηση προς τον …εισαγγελέα – εκδότη του Βήματος, κ. Μανίκη:

 Τι γνωρίζετε για τις 30 χιλιαδες δολάρια, τις οποίες ξάφρισε από την Φιλόπτωχο του Μόντρεαλ, ο νέος επίσκοπος Ζινουπόλεως Ιάκωβος; Κυρία της Φιλοπτώχου μας κατήγγειλε ότι απειλήθηκαν από τον αρχιεπίσκοπο και τον επίσκοπο Ζινουπόλεως. Επίσεις, πόσες ημέρες έμεινα στο Μόντρεαλ ο Σωτήριος, προσπαθώντας να ηρεμήσει,- απειλώντας τες με ακοινωνησία - τις κυρίες της Φφιλοπτώχου; Να περιμένουμε κ. Μανίκη κάποια μακροσκελή, μπουρδουκλωμένη,  απάντησή σας, ή μήπως είστε απασχολημένος με τα …ιστορικά κείμενα του Δαπέρη;

 

28 comments:

  1. He did the same in Toronto. And the GCT created Pronia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. What is the difference between Pronia and Philoptohos? In Montreal, the priests use the Philoptohos as their secret piggy bank for financing projects that the community would not fund. I always admired Bishop Antonopoulos. It seemed like he was one of the few priests who genuinely cared for the paroikia.

      Delete
    2. Είναι ντροπή σας να μιλάτε έτσι και να προσπαθήτε να,σπιλώσετε το όνομα,ένός τόσο εργατικού και τίμιου Ιερέα και νυν Επισκόπου!!!

      Delete
  2. Well he took more money from our church when he was at St. Nick’s in Toronto. How do you think he owned 75 sets of vestments like he used to brag to the priests on the Danforth while wearing his Rolex watch? And since then why hasn’t anyone, except Sotirios and Merkle, been able to see the he books? Where’s the money?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα πόσο κακία εχετε πως μπορειτε να λετε τετοια πραγματα !!!

      Delete
    2. Μήπως δεν είναι κακία αλλά όλη η αλήθεια που πηγάζει από τις γνώσεις κάποιων που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, αντί να κάθονται σπίτι τους παρακολουθώντας σαπουνόπετρες; Εξ' άλλου είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι παπάδες, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο, το αρρωστιάρικο μυαλό τους το έχουν στα ταμεία των Φιλόπτωχων των εκκλησιών. Κάποιοι λένε ότι στο Τορόντο ένας παπάς έπαιρνε τα μετρητά της φιλοπτώχου δίνοντάς τους επιταγές τις οποίες παρουσίαζε σαν δωρεές του!! Κάτσε λοιπόν στον καναπέ σου και άσε τους σοβαρους ανθθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους και να βάλουν κάποιους απατεώνες στη θέση τους, ακόμα και αν αυτοί είναι κληρικοί.

      Delete
    3. Μα πόσο κακία έχει ο Αντωνόπουλος που μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα. Δεν είναι η πρώτη του φορά, να δεις τι έκανε στο Τορόντο και δεν μιλάμε μόνο για τα λεφτά!!! Είναι ίδιο Σωτήριος! Μα πόσο κακιά έχει και ο Δεσπότης που είπε στις γυναίκες εάν δεν το βουλώσουν δεν θα μπορέσουν να κοινωνήσουν ξανά. Ρε τι πράγματα είναι αυτά; Και δεν είναι η πρώτη φορά που το έχει κάνει στις γυναίκες του Φιλοπτώχου, αφού έγινε και στο Τορόντο.

      Delete
    4. Και εσύ δεν πας πίσω κ. Μαρία που είσαι κολλητή με την κ. Τασία «Μερκελ» και τον επίσκοπο Ιάκωβος. Για ρώτα γιατί ο Σωτήριος τον έδιωξε από το Τορόντο τα μεσάνυχτα από το δωμάτιο του στην Αρχιεπισκοπή και τον έστειλε στο Μοντρεάλ; Το δωμάτιο του ήταν άνω κάτω και ποτέ δεν γύρισε να πάρει τα υπόλοιπα πράγματα, αφού και οι παπάδες που μένουνε στην Αρχιεπισκοπή είχαν βγάλει φωτογραφίες και μας τα έδειξαν. Ποιος φεύγει τα μεσάνυχτα και δε γυρνάει στην ενορία του; Ήτανε πάρα πολύ σοβαρό πράγμα που έκανε ο επίσκοπο Ιάκωβος στο Άγιο Νικόλαος και αν ξέρεις και ακόμα τον υποστηρίζεις, τι να σου πω;

      Delete
    5. Mα ποσο ψεύτες είστε εγωώ επώνυμα σας λέω με Αποδείξρις ότι ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως είναι υπόδειγμα κληρικού ΤΜΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ!!!Φέρνει στην Φιλόπτωχο .δεν παίρνει..8 χρόνια στο Μόντρεαλ ζωντάνεψε την εκκλησλια έφερε νεες οικογένειες ανακαίνισε εκκλησίες με παράδειγμα προσωπικής προσφοράς και οικονομικής συνεισφοράς απο τον μέτριο μισθό του ο δε Αρχιεπίσκοπος δεν είχε καμία συνάντηση με την Φιλόπτωχο και δεν απείλησε κανέναν!!!Μίλήστε επώνυμα !!Μαρία Αγραπίδη

      Delete
  3. Κανεις δεν ξερει αλλα τιποτα δεν μένει κρυφών για παντα……όλοι θ πληρώσουν θα τους ερθη απο εκει που δεν το περιμένουν……

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βεβαίως και οι ψεύτες και συκοφάντες σας και εσάς θα πληρώσουν πιο ακριβά!!!Επάνω σας θα γυρίσει το κακό που κάνετε αυτή την ώρα με το να σπιλώνετε έναν άνθρωπο χωρίς λόγο!

      Delete
    2. Ναι καλά, μόνο εσύ Μαρία λες την αλήθεια σε όλο το κόσμο στο Καναδά. Τα κακά που κάνετε και κρύβεται θα τα βρείτε μπροστά σας.

      Delete
  4. Καινούργιο κλεφτρόνι στην γειτονιά….. Όταν πρωτοήρθε στο Μοντρεάλ τον είχαν για καλό λέει
    Μέχρι που η λεοπάρδαλις έδειξε τις βούλες της….
    Όπως λέει ο λαός «Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμασω». Μην περιμένετε από τον Σωτήριο να κάνει κάτι….. Μαζί τα τρώνε …..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τώρα-αύριο, μεθαύριο-που θα τους περιλάβει ο Μανίκης θα δείτε τι θα πάθουν! Διότι αυτός δεν γράφει ότι νάναι αλλά ερευνάει πρώτα το θέμα σε βάθος χρόνου, ακόμα και στον μακαρίτη τον Χρήστο του Κολυβα μπορεί να φτάσει για να δει τι έγραφε για τον Επίσκοπο Ιάκωβο και να διασταυρώσει διάφορες σωστές, όμως, πληροφορίες.....

      Delete
    2. Πως τολμάτε να χρησιμοποιήτε αυτές τις λέξεις ανώνυμα αποδείξτε και βάλτε και το όνομά σας !!!Μα πόσο μικροί και παπαγάλοι είσαστε!!!

      Delete
  5. Καλά, πως ο παντογνώστης Μανικης δεν έχει καταγγέλει τα γεγονότα του «Επισκόπου» Ιακωβου…
    Η μπας και περιμένει κάποιον να τον πληρώσει όπως συνηθηζει για να γράψει εναντίον παπάδων….;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ποια γεγονότα που τα είδατε εσείς μήπως εννοείτε τα έργα του τις θυσίες του τις οικογένειες που έχει βοηθήσει Βάλτε το όνομά σας Δειλοί συκοφάντες !!!

      Delete
  6. Δεν περιμένει κανέναν να τον πληρώσει. Όλα αυτά που γράφει είναι αλήθεια. Το μόνο που δεν ξέρει κανείς είναι αν η Μέρκελ τα παίρνει όλα και δίνει ότι της περισσεύουν στους υπόλοιπους Γιατί είναι η μόνη που δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν ούτε και στον μεγάλο και αυτός παίρνει ότι του δίνει εύχομαι αυτός ο κύριος Μανίκης να τα βγάλει όλα στη φόρα γιατί είναι πάρα πολλά συγχαρητήρια κύριε Μανικη!

    ReplyDelete
  7. Αποδείξετε αυτιά που λέτε πως μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα χωρίς αποδείξεις. Συνεργαζόμαστε με τον άνθρωπο αυτό τόσα χρόνια Εργατικός και Τίμιος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ,,,,ποιοι είσαστε εσείς που τον σπιλώνετε ¨Έλεος!!!!Γιατί περιμένατε να πάει το ταξίδι του για να αρχίσετε αυτά Είμαι σίγουρη ότι όυτε κάνει τον ξέρετε ούτε κάνει του έχετε μιλήσει ,,,,

    ReplyDelete
  8. Σήμερα παραιτήθηκε ο Βαρθολομεος (πρώην Νεκταριος) λέγεται και ότι το κλεφτρόνι Ιάκωβος θα κάνει το ίδιο….. Θα μετακομίσουν στην Ελλάδα….
    Αμε…!!! Κορόιδα είναι να τους έχει ο Σωτήρης σουζους στο ένα πόδι…….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Βαρθολομαίος το έχει πει για ένα μήνα ότι «παραιτήθηκε», τώρα παίζουμε; Ο Πατριάρχης ήτανε σωστός που είπε στο Σωτήριο ότι δεν ήθελε να κάνει τον Νεκτάριο ούτε τον Αντωνόπουλο επίσκοποι και μόνο ήθελε να κάνει τον Αλέξανδρο (Πατάρον). Ο Σωτήριος ο ίδιος το λέει στους παπάδες ότι ο Πατριάρχης δεν τους ήθελε και καλά είπε. Ο Σωτήριος είπε στον Αντωνόπουλο πρώτου φύγει στην Ελλάδα ότι δεν θα ξαναγυρίσει πίσω στον Άγιο Γεώργιο στο Μόντρεαλ. Εάν θέλει να έρθει πίσω στο Τορόντο να μείνει στην Αρχιεπισκοπή και να πάει να βοηθήσει στον ´Αγιο Παντελεήμονα, εάν δεν θέλει θα τον διώξει απ’ το Καναδά. Η Τασία (Μερκελ) φτιάχνει το δωμάτιο του στην Αρχιεπισκοπή και ήθελα να ξέρω από που βρήκε αυτά τα λεφτά;

      Delete
    2. Ο Βαρθολομαίος μπορεί να καθίσει στην Ελλάδα, αλλά ο Ιάκοβως θα έχει πρόβλημα και γι’ αυτό μιλάει με τον πνευματικό του αδερφό στην Αλεξάνδρεια (διαφορετικό πατριαρχείο) να δει αν μπορεί να πάει εκεί.

      Delete
    3. I’m not sure how one can “resign” though as a Bishop, I thought one is made a Bishop for life? Is it possible he’s “retired” but just 1 year after becoming a Bishop? If that’s the case that would be disrespectful to the Synod who elected him. And no way Bishop Iakovos is also resigning or retiring after he fought for so many years to become a Bishop. He even yelled at Sotirios at the dinner when he found out he’d be the last Bishop ordained of the 3, so last in rank. The church here was better off before we had bishops.

      Delete
  9. Ολα αυτά που λέγονται και γράφονται μπορεί να έχουν κάποια δόση αληθείας. Μπορεί όμως να τα αποδείξει κάποιος?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το κακό είναι να έχουν, έστω και κάποια, δόση αλήθειας και όχι η ό,ποια απόδειξη.! Καθ'ότι τις αποδείξεις, οι ... Πνευματικοί πατέρες μας, τις έχουν γραμμένες στα αποτέτοια τους, για πάρα πολλά χρόνια τώρα, αφού η ντροπή είναι άγνωστη, σε αυτούς, λέξη... Ευχή μας, λοιπόν, να μην έχουν σχέση με κάποια δόση αλήθειας και να μην αναγκαστούμε να προσβάλουμε, για μια ακόμα φορά, τα συμπαθεί τετράποδο γαϊδουράκια, μειώνοντάς τα στο επίπεδό τους.!!! Ευχή και ελπίδα...

      Delete
  10. Μεγάλη αξία σας δώσαμε αποδεικνύεσθε ..δεν νομίζω να βρω χαρακτηρισμό ...Δεν εισατε άξιοι να πιάνετε στο στομα σας αυτλο τον Άνθρωπο ...Λυπάμαι για τον χαρακτήρα σας!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για να δώσετε αξία σε κάποιον - τον οποιονδήποτε - πρέπει πρώτα να έχετε εσείς η ίδια, κάτι που όμως ΔΕΝ φαίνεται ότι διαθέτετε, κυρία μου... Εξ' άλλου εμείς και οι αναγνώστες μας, γνωρίζουμε ότι "ουκ αν λάβομε παρά του μη έχοντος" και ως εκ τούτου ΔΕΝ την περιμένουμε…

      Delete
    2. Λυπάμαι για τον χαρακτήρα σας που υποστηρίζεις κάποιον που κάνει τόσα άσχημα πράγματα στην εκκλησία μας και στις γυναίκες μας. Είναι άνθρωποι που τον υποστήριζαν και τώρα δεν μιλούν ούτε καν μαζί του γιατί έχουνε δει τι άνθρωπος είναι. Ούτε και οι παπάδες στο Μόντρεαλ δεν τον χωνεύουν καθόλου γιατί τους μιλάει τόσο άσχημα.

      Delete