Search This Blog

Friday, June 25, 2021

Γεύμα Ερανικής Επιτροπής και Εβδομάδας, σε εστιατόριο της Ντάρφοθ, με άγνωστο (;) Μενού.!!!

 

 Χθεσινοβραδινό γεύμα, σε γνωστό εστιατόριο της Ντάνφορθ, μεταξύ εκπροσώπου της Ερανικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και εκπροσώπων της ελληνικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Εβδομάδα». Και μπορεί, βέβαια, να μην έγινε σε μας γνωστό το περιεχόμενο του Μενού, αλλά θα πρέπει να ήταν γευστικότατο, αφού η χαρά των συνδαιτημόνων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκαν σε συνεργάτη μας που έτυχε να τους …συλλάβει επ’ αυτοφώρω.!

 

Και για να μοιραστούμε μαζί σας τις όποιες υποψίες μας για το περιεχόμενο των εδεσμάτων που καταναλώθηκαν, θα τολμούσαμε να πούμε ότι το …δεύτερο πιάτο συμπεριελάμβανε και λίγη Αρχιεπισκοπή, αφού όπως όλα δείχνουν, έχασε το 40-50 % της αποκλειστικότητας που διέθετε, λίγο καιρό πριν, επί της εφημερίδας «Εβδομάδα». Έτσι, από δω και στο εξής, η εφημερίδα θα προβάλει σχεδόν εξ’ ίσου, το έργο και τις εκδηλώσεις των δυο αυτών μεγάλων οργανισμών του Τορόντο, αφού ουσιαστικά ΔΕΝ έχουν κάτι να χωρίσουν καθ’ όσον η ενασχόλησή τους είναι εντελώς διαφορετική, μιας και η Κοινότητα έχει κοσμικό χαρακτήρα ενώ η Αρχιεπισκοπή είναι, ή θα ήθελε να είναι, καθαρός πνευματικός οργανισμός με υπερκόσμια προσφορά.! Έτσι, από την συνάντηση αυτή μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι είναι κερδισμένοι, όχι μόνο η Κοινότητα και η Αρχιεπισκοπή, αλλα πρωτίστως η «Εβδομάδα» η οποία βρήκε και μπήκε στον σωστό παλιό δρόμο της, τον οποίο είχε χαράξει ο επί ετών εκδότης, πατήρ Σκλάβος… Και για να μη βιαστεί κάποιος ξύπνιος να πει το οτιδήποτε, θα πρέπει να κρατήσουμε τις κάποιες επιφυλάξεις μας ως προς το αν στη συνάντηση αυτή έπεσαν απλώς οι «υπογραφές» μιας συμφωνίας που είχε ολοκληρωθεί ή αν έγιναν και κάποιες βελτιώσεις τις οποίες θα διαπιστώσουμε στις προσεχείς εκδόσεις της.! Αυτά για τώρα…

1 comment:

  1. Αμα κατάλαβα καλά κύριε αντίποδα, η Αρχιεπισκοπή έμεινε ουσιαστικά με το διαφημιστικό φυλλάδιο του παπατεώνα και την προσωπική δική του, και επί χρήμασι εκδιδόμενη ανορθόδοξη πορ-ν-εία; Έχει βέβαια και το Βήμα του Μόντρεαλ, αλλά αυτόν δεν τον παίρνει κανείς πλεον στο σοβαρό.. Έχει και 2-3 ραδιοφωνικά προγράματα αλλά δεν τα παίρνει κανένας στο σοβαρό, τουλαχιστον εδώ στο Μόντρεαλ!

    ReplyDelete