Search This Blog

Friday, June 26, 2020

Πληροφορίες για Ομαδική φυγή ιερέων.! Εισαγωγή νέων από Ελλάδα;



Αναγνώστης μας – ένας από τους λιγοστούς – γράφει για την …αμοιβαία αγάπη των ιερέων και Σωτήριου  και το έργο της πατριαρχικής «ακαδημίας» του:
Anonymous Anonymous said...
Έχασε την ισορροπία της η Αρχιεπισκοπή Καναδά....
Ο Σωτήριος επισημάνει την ανυπακοή διό παπάδων που επιλέξαν να αγνοήσουν την σύναξη που κάλεσε...
Τέλος πάντων, έχει κι’αλλα προβλήματα ο Μεγάλος
Τέσσερις παπάδες εξέφρασαν επιθυμία να φύγουν απ’τον Καναδά..... Πρ. Θεολόγος, Πρ. Ο. Δρόσος,
Πρ. Χριστιανός και Πρ. Μιχάηλ ..... Πάμε στην Ελλάδα για παπαδομαζωμα εφ’ όσον η Πατριαρχική Ακαδημία δεν είναι ικανή να ξεφουρνίσει Παπάδες
June 20, 2020 at 7:03 PM
Την παραπάνω πληροφορία πήραμε από φίλο – αναγνώστη μας και δημοσιεύσαμε 5-6 μέρες πριν, χωρίς όμως σχόλιο, αφού δεν ήμασταν απόλυτα σίγουροι ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει. 
Τώρα, λίγες ημέρες μετά, αφού ψάξαμε  το θέμα, …είδαμε ένα πράσινο λαμπάκι αναμμένο από Αμερική μεριά, πήραμε θάρρος αφού ενίσχυσε την άποψή μας ότι ο άνθρωπος είναι καλά ενημερωμένος και άρα ξέρει τι λέει… Από την εκεί Εκκλησία, λοιπόν, μας είπαν ακόμα ότι είναι κάπως περισσότεροι οι κληρικοί που θέλουν να την κοπανίσουν από τον Καναδά, καθότι ΔΕΝ μπορούν να αντέξουν άλλο την τόση πατρική αγάπη του αρχιεπισκόπου και «πατρός»  Σωτηρίου.! Ο «άγιος» Τορόντο ΔΕΝ παλεύεται με τίποτα, Έχει ξεσαλώσει τόσο πολύ και άρχισε να μεταφέρει τα κουσούρια του, φανερά πλέον, μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Όχι δηλαδή πως ΔΕΝ τα είχε πάντα, αλλά όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο αυθαδιάζει. ΔΕΝ καταλαβαίνει τίποτα και κανέναν, ούτε ακόμα και τον Βαρθολομαίο ο οποίος είναι λίγο χειρότερος απ’ αυτόν.! Εκείνον δώσε του χρήματα και πάρτου την ψυχή που λέει ο λόγος.!
Έτσι, διαπιστώνοντας την …αμοιβαία τους «αγάπη», ο Σωτήριος έστρεψε το βλέμμα του προς Ελλάδα μεριά, όπως γράφει ο σχολιογράφος, ψάχνοντας να βρει καποιους ιερείς, αφού η …μεγάλη του γένους σχολή, παρ’ ότι είναι πατριαρχική και πανεπιστημιακή, εξακολουθεί να είναι τις πλάκας και να μην αποφοιτούν σπουδαστές ή αν τελειώσει κάποιος να μη θέλει να γίνει ιερέας.!!!  
Οι ομογενείς, πάντως, είναι καλό να …συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνουν στη διαθήκη τους την «ακαδημία», ώστε να υπάρχει και ΑΝ βρεθεί κανένα φτωχό και σοβαρό παιδάκι που να αγαπάει την Εκκλησία, να μπορεί να την παρακολουθήσει χωρίς τα ετήσια δεκαχίλιαρα που του ζητούν να καταβάλει τώρα.!!!

32 comments:

  1. Λοιπόν αγαπητέ ΑΝΤΙΠΟΔΑ προς πληροφόρηση σου το φτωχό και σοβαρό παιδάκι θα πληρώσει τα δεκαχίλιαρα για να σπουδάσει στο Μεγάλο Μαγαζί του Σωτηρίου...... Προχθές είχε μια συνάντηση με κάποιους κολλητούς του παπάδες και εκεί εκνευρισμένος έλεγε ότι οι παπάδες είναι άχρηστοι οι φητητες είναι άχρηστοι κτλ του Σωτηρίου το ανάγνωσμα....Τώρα ένα ποιο σοβαρό θέμα.... (μπορείς να το διασταυρώσεις) Ο Πρ. Ο. Δρόσος έκανε αίτηση και τον προσέλαβε ο Μητροπολητης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ζήτησε χαρτί πορείας από τον Σωτήριο και εκείνος ο αθεόφοβος απάντησε ‘Βρες μου παπά βα σε αναπληρώσει και μετά μπορείς να φύγεις»
    Άκουσον, Άκουσον ο άνθρωπος αυτός που ξερίζωσε τον Πρ. Οδυσσέα Από την ενορία του και την οικογένεια του, ζητά τώρα απ’αυτον να του ‘βρει αντικαταστάτη......!!!!
    Ντροπή δεν υπαρχη ...!!! Αλλά μια μέρα, και ελπίζω σύντομα να ανοίξουν στόματα και τότε βλέπουμε..... Προς πληροφόρηση σας υπάρχουν και αλλά ονόματα παπάδων που εκφράζουν επιθυμία να το σκαπουλάρουν από τον Καναδά...... Αυτά για τώρα, θα επανέλθω......

    ReplyDelete
  2. Bεβαια υπάρχουν ανακρίβειεσ στο κείμενο. Επίσης η φωτογραφία αυτή ,είναι σχεδόν άσχετη με το θέμα του άρθρου,
    Είναι αλήθεια ότ ο Σωτήριος έχει χάσει τις ισορροπίες και δεν το καταλαβαίνει. Ολη η Μητρόπολη με κάποιους στενούς συνεργάτες του που είναι αφοσιωμένοι τυφλά στον αφέντη τους διοικούν .
    Στα μόνα μέρη που ο Χριστός "δεν βρίσκεται" είναι στις διοικίσεις των Επισκοπων.

    Και συ αντίποδα να κάθεσαι σαν τις μύγες στις" στα αρνητικά ή στα σκ@τ@ των άλλων.
    Καλή μύγα είσαι και σύ, γεροξούρας άνθρωπος !!

    ReplyDelete
  3. Πες και σε μας τους άσχετους κάποιες από τις ανακρίβειες για να του ρίξομε κανένα μπινελίκι και να μη μας πουλά μυαλό. Μετά, η φωτογραφία δείχνει παπάδες σε τι είναι άσχετη; Ο Σωτήριος είναι μεγάλος άνθρωπος όσο να είναι θα χάνει κάπου κάπου την ισορροπία του! Οι συνεργάτες του γιατί δεν το λένε; Για να ξέρετε ότι ο Χριστός δεν βρίσκεται στις Επισκοπές θα περιφέρεστε εκει γύρο. Τις μύγες και τα σκατά τα αφήνω ολα σε σας.

    ReplyDelete

  4. οι κοινότητα δεν διώχνει; δεν
    εκμεταλλεύεται τους εθελοντές της; Που είναι τα νέα παιδιά; μήπως τα διώξατε; που βρίσκετε ο νέος ψαλτης του Αγίου Δημητρίου; των διώξατε και αυτόν; αρα τα ίδια κάνετε και ‘σείς. δεν μπορεί έλληνας να διοίκηση σωστά. μόνο να φάει και να εξυπηρετήσει τους φίλους και την κλίκα του είναι. όποτε μην πετάτε λίθους.

    ReplyDelete
  5. Έχετε σε όλα, σχεδόν, δίκιο αγαπητέ. ΔΕΝ μας ήταν εύκολο να δούμε το θέμα αυτό τόσο σφαιρικά και αντικειμενικά όπως εσείς.! Προφανώς, μας επηρέασε λίγο περισσότερο ο κορωνοϊός. Εσείς, βλέπατε πάντα τόσο καθαρά τα πράματα; Τούτο μας προκύπτει και από το γεγονός ότι γνωρίζετε ακόμα και τη λέξη λίθος.!!! (εκτός κι' αν, μικρός, φάγατε καμιά πετριά στο κεφάλι...) Και μια υπόσχεση: Ο Αντίποδας θα κάνει το παν για να προσλάβει πίσω όόόό,σους έδιωξε από την Κοινότητα και ειδικά τον νέο ψάλτη του αγ. Δημητρίου, αμέσως μόλις πληροφορηθεί το όνομά του.! Άντε και μόοολις γίνουμε καλά τα ξαναλέμε...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Ο Αντρέας τα κάνει όλα. Δεν αφήνη καινούριο ψάλτη να στεριώσει στον Αη Δημήτρη. Δεν θα φήγει μέχρι να σαπίσει, για να φάει όσα μπορεί περισσότερα χρήματα μπορεί, χωρίς να ντρέπετε καθόλου. Δεν κητάει που η φωνή του κάνει σα χαλασμένο μηχανάκι? Με τη στήριξη φυσικά του φίλου του, προέδρου της εκκλησίας.

    ReplyDelete
  8. εχει κάποιο δίκαιο ο 1:17. όλες οι ελληνικές οργανώσεις ειναι κλαμπ για τους πρώτους μετανάστες. εχουν γινει δηλαδή. αλλα δυστυχώς λιγοστεύουν και δεν θα υπάρχουν πια. εκτος αν ξυπνήσουν και κάνουν γενική επιστράτευση νέον!
    το μυστικό όμως ειναι οτι σας έχουν πάρει χαμπάρι και τρέχουν με φόρα να σας αποφύγουν!

    ReplyDelete
  9. Ρε μαλάκα 4:32, ρε παλιόΒΛΑΚΑ του κερατά, δεν ντρέπεσαι καθόλου μωρέ; Γιατί βρίζεις, δημόσια, ανθρώπους με το όνομά τους, ενώ εσύ κρύβεις το δικό σου σαν ...σεμνότυφη πόρνη μωρέ; Άντε και πηδήξου ρε πουτανίτσα που θέλεις να το παίξεις και ...αντράκι.!

    ReplyDelete
  10. Pes ta hrisostome!!! All people know that. Aisxos, dropi tou, dioxnei ta nea paidia.

    ReplyDelete

  11. εδώ ο 1:17. σιγάααα ρε, το μηχανάκι έκανε αυτο-διόρθωση και το πήηηηρες απάνω σου κιόλας. ο νεωκορος τι έγινε; μηπως τον διώξανε; ο φίλος σου α μπλογκατζης τι έγινε; μήπως τον διώξανε; και κάτι άλλους που έλεγε; νέο φερμένους; απλώς ρωταω.
    αλλά όπως είπαμε, τα ίδια κάνετε και σεις.

    ReplyDelete
  12. Παλιολοποδητες του κερατα εκει στον Αη Δημητρη, που ηχατε ανθρωπο 2 χρονια τορα και σας βοηθησε και εψαλε αφιλοκερδοσ ολη την περιοδο του κορονοιου και τον πεταει ο Αντρεασ εξω τορα που ανοιξαν παλι οι εκκλησιεσ για να κονομισει. Ουσσσσστ, δε ντρεπεστε.

    ReplyDelete
  13. Παλιολοποδητες του κερατα εκει στον Αη Δημητρη, που ηχατε ανθρωπο 2 χρονια τορα και σας βοηθησε και εψαλε αφιλοκερδοσ ολη την περιοδο του κορονοιου και τον πεταει ο Αντρεασ εξω τορα που ανοιξαν παλι οι εκκλησιεσ για να κονομισει. Ουσσσσστ, δε ντρεπεστε.

    ReplyDelete

  14. επειδη έχω αϋπνία, ενα νέο παιδί απο την ελλαδα που έψελνε και έκανε μαθήματα στα ελληνικά σχολια, δεν το έδιωξε πασχαλιάτικα ο πρωτοψάλτης; ένα άλλο νέο παιδι που έψελνε δεν το διώξανε; μαζί με τους άλλους που είπαμε στις άλλες αναρτήσεις μας, καταλάβατε ότι όλλους τους νέους τους διωχνουν; μπορεί να είναι, μπορεί, διαβολική σύμπτωση. μπορεί.

    ReplyDelete
  15. αμα ήταν κάποιο γαϊδούρι σαν και σένα γιατί να το κρατήσουν; διότι για να το υποστηρίζεις εσύ τα ίδια σκατά θα πρέπει να είστε!!

    ReplyDelete

  16. ποιος είπε ότι τον διώξανε; ένας που δεν έχει ιδεα το τι γίνετε, αλλα ουτε τι εξελίσσετε αυτή την περίοδο στην εκκλησία; για σοβαρευτείτε λίγο.

    ReplyDelete
  17. εσείς οι σχολιαστές δεν ξέρετε τι λετε. δεν φταίει ο ονομαζόμενος. γιατί τόσο μίσος;

    ReplyDelete
  18. Φίλε Αντίποδα, έχουν δίκιο οι προλαλήσαντες και μην κάνεις τα στραβα μάτια σε παρακαλώ. Ο Αντρέας θα έπρεπε να τρέπεται που πληρώνεται από την εκκλησία. Και η εκκλησία θα έπρεπε να ντρέπεται που τον πληρώνει. Το σωστό σωστό. Θα έπρεπε να βοηθάει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ την εκκλησία. Γιατί δεν το κάνει??? Γιατί είναι ΓΑΙΔΟΥΡΙ και χρησημοποιεί τις φιλίες του εκεί μέσα όπως είπες κι εσύ παραπάνω. Η εκκλησία δεν τον χρειάζεται. Υπάρχουν καλά νέα παιδιά που έχουν ανάγκη από δουλειά και έχουν και καλύτερη φωνή. Αυτός ο (ανθρωπος), σε εισαγωγικά, έχει διώξει όλους τους καινούριους ψάλτες που παρουσιάζονται για να βοηθήσουν στο ψαλτήρι, φοβούμενος μην χάσει την θέση του. Αν μετρήσεις τα τελευταία 40-50 χρόνια, έχει διώξει πάνω από 60 ανθρώπους που έωιωσε ότι απειλούν την θέση του στο ψαλτήρι. Δεν λεεί να φύγει με τίποτα. Καλά δεν έχει τσίπα??? Καρφώνει όλουσ τουσ ψάλτες και τα νέα παιδιά πισόπλατα και πονηρά. Ο πρόεδρος και ο παπάς ειναι παλιά φιλαράκια του και τον στηρίζουν. Γιατί δεν μιλάει κανείς???ΝΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕ!!! ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ??????? ΑΜΑΡΤΙΑ.

    ReplyDelete
  19. ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΑΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΤΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ. ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕ. ΠΑΛΙΟΓΕΡΟΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΕΥΕΙ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΤΕΣΤ. ΝΑ ΨΑΛΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΘΑ ΠΕΙ ΕΧΕΙ ΚΟΒΙΝΤ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΥΠΡΟ...

    ReplyDelete
  20. Γιατι φιλε Αντιποδα δεν βαζεις ολα τα σχολια?

    ReplyDelete
  21. Ε, όταν ένα γαϊδούρι σαν και σένα 10!55, υβρίζει ανώνυμα έναν επώνυμο ομογενή, ΔΕΝ το βρίσκουμε και πολύ σωστό να του το επιτρέψουμε να το κάνει δημόσια χρησιμοποιώντας μας. Ξέρεις είμαστε και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι σε τούτη την παροικία, ας μη τα ισοπεδώσουμε όλα φέρνοντάς τα στο δικό σου μικρό ανάστημα, εντάξει; Άσε που ΔΕΝ σε χρωστάμε ΤΙΠΟΤΑ...

    ReplyDelete
  22. Παιδες, η κατάσταση στα ψαλτηρια σε όλες της εκκλησίες εδω στο τορόντο περιγράφεται με μια λεξει. αρχαιολογία. υπάρχει ψάλτης κατω τα εβδομηντα; οι πιο πολλοι είναι εκεί τριάντα σαράντα χρόνια. και όταν φυγουν δεν θα υπάρχει κανένας να μπει στη θέση τους. όπως έχει γίνει στους συλλόγους, έφυγαν οι παλαιοι εκλεισε ο σύλλογος. έτσι θα γίνει και στις εκκλησίες και στις κοινότητες. μολις φύγουν οι παλαιοι θα κλίσουν! δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

    ReplyDelete
  23. Φιλε Αντιποδα, το σχολιο μου ειχε αποδειξεις που δειχνουν τι ακριβως παλιανθρωπος ειναι αυτο το ατομο. Ειμαι μεσα στην εκκλησια πολλα χρωνια και ξερω. αποδειξεις και γνωση. ξερω ολουσ τουσ ανυρωπουσ που εχει διωξει απο το ωαλτηρι τα τελευταια 40 χρωνια λογω του εγωισμου του και της φιλοχρηματιασ του. Να βαλεις το σχολιο μου σε παρακαλω. Ευχαριστω.

    ReplyDelete
  24. Δεν μας χέζεις κι εσύ και το ψαλτήρι σου μωρέ; Επειδή εσύ εποφθαλμιάς το ψαλτήρι για τον εαυτό σου ή για κάποιον δικό σου, θα πρέπει εμείς να σου επιτρέψουμε να υβρίζεις ό, ποιον γουστάρεις και μάλιστα χωρίς να έχεις τα κότσια να το κάνεις με το φάκεν όνομά σου; Μήπως, λέμε μήπως, αν βάλεις το όνομά σου φανεί ότι εισαι εσύ ο παλιάνθρωπος που καρφώνεις τον συνάνθρωπό σου, όπως σε δίδαξε η ...πίστη σου; Άντε πάνε από δω ρε κότα...

    ReplyDelete

  25. Τρελαθήκατε ολοι μου φαίνεται. εγω δεν είδα ουτε άκουσα ούτε απο τον ονομαζόμενο ουτε από τον διωγμένο (αμφιβάλλω αν πράγματι είναι διωγμενος) παράπονο. πως εσείς όλοι σχολιάζεται θέμα αν δεν υπάρχει από τους ίδιους;

    ReplyDelete
  26. Μην παραπονιέσαι Αντιποδαραα. τουλάχιστον βρέθηκαν μερικοί σχολιαστές οποτε δεν χρειαζεται να αυτο-γράφεις σχόλια μόνος σου! μπορείς να ξεκουραστείς και συ λιγο.

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. ρε φιλε Αντιποδα, βαλε το σχολιο με τις αποδειξεις ευλογημενε. τι το κριβεις?

    ReplyDelete
  29. Πάντως Αντίποδα βρίζεις , κατηγορείς με λέξεις πεζοδρομίου ό,τι δεν σου αρέσει .
    Τι να σου πώ . Οτι και να πώ θα συνεχίζεις να απαντας με αυτή τη γλώσσα του πεζοδρομίου.
    Γέρασες μάλλον και μυαλό δεν έβαλες.

    Φτάνει πιά. Κατηγορείς σχεδόν όλους , εκτός από τον εαυτό σου. Σαν το Σωτήριο έχεις γίνει .

    ReplyDelete
  30. Ρε φίλε του Αντίποδα -2:14- βάλε το ονοματάκι σου για να ξέρουμε κι' εμείς ποιος κρύβεται πίσω από τις ...έξυπνες εκείνες καταγγελίες, γιατί τι κρύβεις μωρέ;

    ReplyDelete
  31. Μετά την ...αποκάλυψη του 1:20 για τα σχολια που γράφω μόνος μου πώς να έχω κέφι για να γιορτάσω την ημέρα του Καναδά.!!! Καθόλου σεβαμό ρε παλιομαλάκα;

    ReplyDelete
  32. Αντε ρε Αντιπποδα. Βαλε το σχολιο με τισ αποδειξεις για τον Αντρεα να μαθουμε κι εμεις τις παγαποντιες και τις πισοπλατες μαχαιριες του. Τι εγινε? εχει κοβιντ και δεν παει Κυπρο και αποφασισε να κονομισει απο τισ κηδειες και τα λοιπα???

    ReplyDelete