Search This Blog

Wednesday, June 24, 2020

Ο Αυστραλίας Μακάριος διαθέτει κατοικία 6.5 εκ. δολαρίων;



Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το (δήθεν;) σπίτι που αγόρασε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ώστε να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του αρχιεπίσκοπου Μακάριου.! Για το θέμα αυτό γράφτηκαν δεκάδες σχόλια υπέρ και κατά της πληροφορίας αυτής, η οποία διαψεύστηκε τόσο από την Αρχιεπισκοπή όσο και από την εταιρία που διαχειρίζεται την περιουσία και τα ακίνητα της εκεί Εκκλησίας. Ακόμα και περί τους 400.000 ομογενείς πήραν θέση υπέρ του Μακαρίου, με τελευταία την Ηγουμένη Φιλοθέη.

Πέρα που το θέμα αυτό δεν μας αφορά, έχουμε να πούμε ότι ένα ποσό 6.5 εκ. δολαρίων, δεν είναι μεν ευκαταφρόνητο αλλά ΔΕΝ είναι και κάτι το σπουδαίο, αν κρίνουμε από τις εδώ υπάρχουσες τιμές στα διάφορα ακίνητα – κατοικιες ακόμα και σε υποβαθμισμένες περιοχές. Αν υποθεσουμε ακόμα ότι το προϊγούμενο ακίνητο όπου σταγαζόταν η τότε Επισκοπή και μετάπειτα Μητρόπολη Τορόντο, παρέμεινε στα χέρια της Εκκλησίας, η σημερινή αξία του θα ήτο άνω των 10.000.000 $,.!
Όπως είναι γνωστό όμως, το τότε μητροπολιτικό συμβούλιο βιάστηκε να το πουλήσει έναντι πινακίου φακής ή κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο, ώστε να προλάβουμε την «ευκαιρία» και να αγοράσουμε την σημερινή αποθήκη, μετατρέποντάς την σε «Αγία Έδρα», κρυμμένη πίσω από το σλαβοσκοπιανό ορμητήριο.!
Η ιστορία αυτή βέβαια είχε και τα …καλά της αφού το ακίνητο αγοράστηκε από δικούς μας ανθρώπους - πιο δικούς μας ΔΕΝ γίνονταν – αφού μέτοχοι της εταιρίας ήταν (και παραμένουν:), μία από τις μεγαλύτερες, σε ετήσια βάση, δωρήτριες της Εκκλησίας μας και φυσικά ο ίδιος ο Σωτήριος.! Και για να …χαθούν τα ίχνη των αγοραστών ώστε να μη θεωρηθεί ότι ήταν μαϊμουδίστικες ενέργειες, πουλήθηκε και ξαναπουλήθηκε, σε διάφορες τιμές, ώστε σήμερα να έχουν χαθεί εντελώς  τα ίχνη, από μας τουλάχιστον… Αλλά τι τα λέμε τώρα όλα αυτά; Ποιος νοιάζεται ή έστω έχει κότσια να πει κουβέντα; Α πα πα πα…

3 comments:


  1. καλά έκανε. γιατί μονο οι κοινοτικοί να τρώνε τα λεφτά; στο κατο κατο εκτος απο να μαζεύουν και να τρώνε δεν υπάρχει σκοπός για την σημερινή κοινότητα.

    ReplyDelete
  2. Πού τα έμαθες, εσύ, όλα αυτά ρε παλιοτενεκέ αγάνωτε; Εσύ ούτε το όνομά σου ΔΕΝ έμαθες να γράφεις ρε σούργελο.!

    ReplyDelete
  3. Μα ούτε και εσύ δεν έμαθες 5:05, να γράφεις το ονομά σου, τώρα πως να σε αποκαλέσουμε εμείς, αρώτηξη κάνω εγώ τώρα. Τώρα για το όσο ο αρχιεπίσκοπος είναι σωστός αυτό είναι αλουνού πασά ευαγγέλιο. Ο Χριστός κυκλοφορούσε με ένα γαϊδουράκι και όχι με πανάκροβες λιμουζίνες και δεν κοιμότανε σε παλάτια και φορούσε κουρέλια από ότι λένε και όχι χιλιάδων δολαρίων στολές και χρυσές μαγγούρες. Αμήν.

    ReplyDelete