Search This Blog

Friday, June 26, 2020

Και «Εκλογή» επισκόπων χωρίς …συνυποψήφιο.!


Όπως ακριβώς «Εκλέχτηκαν» οι 3 βοηθοί του Σωτήριου.!

Βέβαια θυμόμαστε όλοι πως έγινε η «εκλογή» των τριών επισκόπων της αρχιεπισκοπής Καναδά, οι οποίοι προτάθηκαν από τον Σωτήριο και χωρίς κουβέντα ή άλλη υποψηφιότητα, «εκλέχτηκαν» …δημοκρατικότατα ως βοηθοί του αρχιεπίσκοπου.!!!
ΣΤΗΝ  προχθεσινή συνεδρίαση της Γενεύης, λοιπόν, τα «άγια και ιερά» μέλη της Συνόδου, …εξέλεξαν δυο νέους επισκόπους  ως βοηθούς δυο μητροπολιτών.
Ο ένας, ο αρχιμανδρίτης Σμάραγδος Καραγιαννίδης «εκλέχτηκε» μετά από πρόταση του μητροπολίτη Χαλκηδώνος Αθανασίου, , ως βοηθός του επίσκοπος, χωρίς συνυποψήφιο.!

Ο άλλος, είναι  ο αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Σφιάτκος, ο οποίος  «εκλέχτηκε» ως βοηθός επίσκοπος του μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου, ύστερα από πρότασή του και ήταν επίσης μοναδικός υποψήφιος.!!!
Όλα αυτά σας τα μεταφέρω για να δείτε με πόση δημοκρατία και αξιοκρατία διοικείται η Εκκλησία του Χριστού και πόσο δημοκρατικά…εκλέγονται οι  επίσκοποι, οι οποίοι στη συνέχεια αναλαμβάνουν και κυβερνούν το καράβι της Εκκλησίας μας… Δεν είναι δηλαδή καθόλου τυχαίο που πέφτει πάνω στα βράχια, ώστε καθημερινά να αδειάζουν οι ναοί από τους πιστούς.!!!
Και το χειρότερο όλων είναι ότι μιλάνε για δημοκρατία την ώρα που ο κάθε ένας απ’ αυτούς διορίζει τον αντικαταστάτη του, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πιστών, προτάσσοντας το «βοηθός».! Και οι εκλέκτορες, άγιοι, τρέχουν πίσω από τον Βαρθολομαίο για να «εκλέξουν» τους εκ των προτέρων διορισμένους. Επισκόπους!!! Τι ντροπής πράματα γίνονται τελικά μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, χωρίς καθόλου να ντρέπονται οι …άγιοι ποιμενάρχες.!!!

4 comments:

  1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΊΖΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ! ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΥΡΟ ΤΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

    ReplyDelete
  2. Ρε Αντίποδα. Αν φύγει ή πεθάνει ο Σωτήριος, τι θα γράφεις? Με ποιόν θα ασχολείσαι? Θα πάθεις μελαγχολία.
    Να ετοιμάζεσαι σιγά -σιγά. Δεν θέλω να σε δώ να υποφέρεις .

    ReplyDelete
  3. Μέχρι τότε θα ...μεγαλώσεις εσύ, θα υπογράφεις με το όνομά σου - όπως επιβάλλεται, όταν γράφεις για το θάνατο κάποιου - και θα ασχολούμαι μαζί σου.! Αν βέβαια σοβαρευτείς έστω και λίγο...

    ReplyDelete
  4. Αχ ρε Αντίποδα είσαι πάντα ετοιμόλογος. Πλάκα έχεις και ΓΟΥΣΤΑΡΩ!

    ReplyDelete