Search This Blog

Saturday, September 12, 2020

Ενημέρωση της Ελληνικής Κοινότητας, για τον τρόπο μετάδοσης της Θ. Κοινωνίας.


 Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Νιώθουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ένας επιθεωρητής της Τοπικής Υγειονομικής Υπηρεσίας του Τορόντο επισκέφθηκε το γραφείο της Κοινότητάς μας, μετά από παράπονα ότι η Ιερά Κοινωνία δίνεται με το ίδιο κουτάλι σε όλους τους ενορίτες της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου. Ο επιθεωρητής έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για να σταματήσει αυτή η πρακτική αμέσως, επισημαίνοντας ότι είναι αντίθετο με τις οδηγίες που ορίζονται τόσο από την επαρχία του Οντάριο, όσο και από την Υηρεσία Δημόσιας Υγείας του Τορόντο.

Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον Επίσκοπο Αθηναγόρα. (Δημοσιεύεται παρακάτω)

Αμέσως μετά την επίσκεψη του επιθεωρητή, στείλαμε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τόσο στους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας της Επαρχίας όσο και του Τορόντο ζητώντας διευκρινίσεις. (Δημοσιεύεται παρακατω)

Στη συνέχεια, στείλαμε την ακόλουθη επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο ζητώντας του να τηρήσει τις παραπάνω προϋποθέσεις.(Δημσιεύεται στη συνέχεια)

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η δημόσια υγεία και ασφάλεια παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα.

3 comments:

  1. Αντί για αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, έχουμε να κάνουμε με ρουφιάνους!

    ReplyDelete
  2. Όλες οι άλλες ορθόδοξες εκκλησίες κοινωνούν με μια λαβίδα! Μόνο οι ελληνοορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί γιατί κάτι ρουφιάνοι ρουφιανεύουν τους ορθόδοξους Έλληνες! Είσαστε αξιολύπητοι.

    ReplyDelete
  3. Καλά θα έκανε η κοινότητα, ή μάλλον ο Κύριος Αρτεμάκης, να λέει και καμιά αλήθεια. Δεν κοινώνησαν ΟΛΟΙ με μιά λαβίδα στον Άγιο Δημήτριο (δίνεται με το ίδιο κουτάλι σε "όλους" τους ενορίτες της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου), όπως γράφουν στην ανακοίνωση. Δόθηκε εκλογή σε όσους ήθελαν να κοινωνήσουν με μιά λαβίδα ή με τα κουταλάκια. Το ότι πολλοί κοινώνησαν με μια λαβίδα δείχνει ότι ο κόσμος προτίμησε το τρόπο που κοινωνούν εδώ και χίλια χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και σε περιόδους πανδημίας. Εξάλλου, κανένας δεν υποχρεούται να κοινωνήσει με μιά λαβίδα αν δεν το θέλει. Αυτοί που φοβούνται μπορούν να απέχουν. Είναι όμως περίεργο, άνθρωποι, σαν τον κύριο Αρτεμάκη, που δεν πατούν στην εκκλησία παρά μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα και αυτό μόνο για πέντε λεπτά, και αμφιβάλλω άν έχουν κοινωνήσει ποτέ στη ζωή τους, να θέλουν να επιβάλλουν τον τρόπο που θα κοινωνούν οι χριστιανοί με τη δικαιολογία ότι ενδιαφέρονται για την υγεία των εκκλησιαζομένων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα που μαζέυουν από τις εκκλησίες και τίποτε άλλο. Ας παραδεχτούν ανοιχτά ότι το χρησιμοποιούν σαν όπλο κατά του αρχιεπισκόπου αδιαφορώντας αν αυτό επεμβαίνει στα πιστεύω της Ορθοδοξίας για την οποία δεν γνωρίζουν τίποτα. Είναι γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος έκανε άλλα λάθη. αυτή όμως τη φορά έδωσε εκλογή στο κόσμο, κάτι που δεν έκανε ο κύριος Αρτεμάκης.
    Το δέυτερο ψέμα στην ανακοίνωση της κοινότητας, είναι ότι η υγειονομική υπηρεσία του Τορόντο έδωσε "εντολή" να σταματήσουν τη Θεία Κοινωνία με μιά λαβίδα.Το γράμμα το Dr. David Mowat, ξεκαθαρίζει ότι "συμβουλέυει" δεν επιβάλλει τη χρήση πολλών λαβίδων και αυτό διότι αυτό ζήτησε η κοινότητα. (αυτό εντοπίστηκε από τον επιθεωρητή υγείας και το καταλαβαίνω από την επιστολή σας ότι "σας συμβουλεύτηκε" να διακόψετε τη χρήση του κοινού κουταλιού). Αν πραγματικά το επέβαλε, θα το έκανε για όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες του Τορόντο και όχι μόνο στις ελληνικές.
    Καλά θα κάνουν να μην ανακατεύονται σε πράγματα που δεν γνωρίζουν.

    ReplyDelete