Search This Blog

Saturday, September 12, 2020

Απαντηση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, σε αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας...

 

Απάντηση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Τορόντο, σε αίτημα καθοδήγησης της Ελληνικής Κοινότητας για την μετάδοη, στους πιστούς, της Θ. Κοινωνίας από τους ιερείς των εκκλησιών της.

Η απάντηση και συμβουλή της Υπηρεσίας αυτής έχει ως εξής:

 Προωθημένο μήνυμα

Από: David Mowat <David.Mowat@toronto.ca>

Ημερομηνία: Παρ, 11 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12:34 μ.μ.

Θέμα: RE: FW: Η ερώτησή σας σχετικά με την καθοδήγηση για τους χώρους λατρείας.

Προς: Γεωργία Παπασπύρου <officemanager@togreekcom.org>

Κα Παπασπύρου:

 Η καθοδήγηση από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Τορόντο, δεν μπορεί να παρέχει ακριβείς οδηγίες για όλες τις διαφορετικές Εκκλησίες  (συναγωγές, τζαμιά κ.λπ.), και αν το επιχειρούσε, θα προκαλούσε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Ωστόσο, το κάνει και σας συμβουλεύει ότι οι πρακτικές που αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης πρέπει να ανασταλούν, συμπεριλαμβανομένης της κοινής χρήσης αντικειμένων. Θα ήταν μια λογική προσδοκία ότι η πρακτική της χρήσης ενός κοινού κουταλιού για την κοινωνία θα αναγνωριστεί ως μία από αυτές οι πρακτικές, όπως είναι συγκρίσιμες με τον κοινό κάλυκα - όπως χρησιμοποιούνται στα Αγγλικανικά και περιστασιακά στα Καθολικά

κοινωνία - που δίνεται ως παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εντοπίστηκε από τον επιθεωρητή υγείας και το καταλαβαίνω από την επιστολή σας ότι σας συμβουλεύτηκε να διακόψετε τη χρήση του κοινού κουταλιού. Το συζητήσαμε προηγουμένως το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος συμφώνησε να απαιτήσει μεμονωμένα κουτάλια Ο κίνδυνος που παρουσιάζεται από τη χρήση του κοινού κουταλιού δεν έχει αλλάξει από τότε. Η νέα καθοδήγηση από τον Διευθυντή Ιατρικής Υγείας δεν απαγορεύει, πλέον, εντελώς την κοινωνία, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί να διεξάγεται με τρόπο που δεν παρουσιάζει αδικαιολόγητο κίνδυνο.

 Για να είστε ξεκάθαροι: σας ζητήθηκε από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Τορόντο να μην μεταδόσετε την κοινωνία χρησιμοποιώντας ένα κοινό κουτάλι. Αυτό είναι το εύρημα του επιθεωρητή ότι αυτή η πρακτική παρουσιάζει σημαντικό κίνδυνο μετάδοσης του ιού που προκαλεί COVID-19, και ως εκ τούτου δεν συμμορφώνεται με τις συμβουλές του Προϊσταμένου Ιατρικού Λειτουργού Υγείας ή της Δημόσιας Υγείας του Τορόντο. Εγώ επιβεβαιώνω ότι αυτή είναι η απαίτηση.

 Δρ David Mowat

No comments:

Post a Comment