Search This Blog

Friday, July 10, 2020

.Όπως ήταν αναμενόμενο…


Τζαμί από σήμερα η Αγία Σοφία.!!!
Σύμφωνα με το CNN, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίασή του να επιτρέψει την μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.!!!
Μετά την απόφαση αυτή, ο Ερντογάν θα κάνει διάγγελμα σήμερα Παρασκευή, προς τον τουρκικό λαό, ανακοινώνοντας την αλλαγή χρήσης του κτίσματος από Μουσείο σε Τζαμί, ύστερα από 65 χρόνια, ώστε να βρούν χώρο για να προσεύχονται οι Τούρκοι πολίτες.!!
Πρίν ανακοινωθεί η απόφαση, ο γαμπρός του Ερντογάν έκανε ένα τουΐτ χρησιμοποιώντας τον στίχο του ποιητή Necip Fazil Kisakurek: «Υπομονή νέοι μου. Δεν ξέρω αν θα γίνει σήμερα ή αύριο αλλά η Αγία Σοφία θα ανοίξει».!!!
Τώρα, γιατί ο Θεός επιτρέπει όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται τόσα αίσχη σε βάρος του περικαλλούς Ιερού Ναού της Σοφίας Του, ΔΕΝ είμαστε σε θέση να απαντήσουμε… Ίσως κάποιος, από τους λαλίστατους κατά της απαγόρευσης της Θ. Κοινωνίας, κληρικός, μας φωτίσει με τις …θεολογικές του γνώσεις.! Θα περιμένουμε βέβαια πρώτα τις εξελίξεις…

1 comment:

  1. Διάβασε την Αποκάλυψη του Ιωάννου, κ. Αντίποδα και θα λάβεις απαντήσεις. Σωστά αντιλαμβάνεσαι ότι ο Θεός «επιτρέπει» να γίνονται αυτά και δεν τα προκαλεί. Οι άνθρωποι τα προκαλούν και ο Θεός τους διαπαιδαγωγεί μήπως και ξυπνήσουν και μετανοήσουν. Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα για αυτά που μας περιμένουν και που θα έρθουν. Τόσα χρόνια συμπροσευχές και συζητήσεις με τους αντιχρίστους από τους φαναριὠτες και τους αντιπροσώπους τους στην διασπορά, οδηγούν στην τιμωρία, που ο Θεός την επιτρέπει να εξελίσσεται. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις «γιατί ο Θεός επιτρέπει όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται τόσα αίσχη σε βάρος ΤΟΥ». Εδώ ταιριάζει σωστά και βολικά η «σιωπή» που διαφήμιζε μερικά άρθρα πιο πίσω ένας «αρχιεπισκοπικός της διασπορἀς» σχολιαστής. Μην λες τίποτα άλλο για αυτό. «Τους καιρούς καταμάνθανε, τον αναμενόμενο προσδόκα». Προσευχή, μετάνοια, παρατήρηση των εξελίξεων και ετοιμότητα.

    ReplyDelete