Search This Blog

Thursday, July 9, 2020

Μεγάλη η θλίψη του παπα-Φανούριου από την απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας.!!!


Με οδύνη και πολύ πόνο μερικοί ορθόδοξοι μητροπολίτες και ιερείς, περνούν τις δύσκολες τούτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού και προσπαθουν να βρούν παρηγοριά μέσα στις εκκλησίες και τις δηλώσεις τους στα προσωπικά ή άλλα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Έτσι, προχθές, μετά τον αρχιεπίσκοπο Σωτήριο ο οποίος δήλωσε ότι «πονάει πολύ»»  ο ιερέας του Αγ. Νικολάου, ΔΕΝ άντεξε το κακό που τον βρήκε εκεί πέρα στο Σκάρμπορω και απευθύνθηκε στο γνωστό εκκλησιαστικό περιοδικό  «Ρομφαία» και να πει τον πόνο του.!!

Μεταξύ άλλων ο ιερέας Φανούριος Παππάς, είπε και τα εξείς:
 "Αδελφοί μου, σήμερα, έχω μεγάλη θλίψη. Χθες το βράδυ, μας είπαν από την Αρχιεπισκοπή ότι η πόλη του Τορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία και φαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο διωγμός της Εκκλησίας" - δήλωσε με απογοήτευση ο π. Φανούριος.
Στη συνέχεια ο ιερέας Φανούριος τόνισε: "Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την απογοήτευσή και τη λύπη μου. Νιώθω ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κανένα κήρυγμα, διότι πιστεύω πως δεν μπορώ να μιλήσω για την πίστη και τον Χριστό."
"Νιώθω, πως αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να ζητήσω από τον Θεό να μας συγχωρήσει, να συγχωρήσει τη μικρή μας πίστη, να συγχωρήσει την αδυναμία μας, να μας συγχωρήσει επειδή δεν είμαστε άξιοι να διατηρήσουμε τη μεγάλη ευλογία της Ορθόδοξης πίστης" - τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Φανούριος.
Κλείνοντας ο κ. Φανούριος, φανερά συγκινημένος τόνισε: "Δυστυχώς σήμερα δεν θα κοινωνήσει κανένας, μέχρι ωσότου έχουμε νεότερες πληροφορίες".


5 comments:

  1. ο πατερ φανούριος καλά τα ειπε και καλά έκανε. μίλησε με ειληκρεινια. εσείς οι κοινοτικοί είσαστε μαλακες.

    ReplyDelete
  2. Ἀσε τους κοινοτικούς ἠσυχους. Εσεἰς οι Πατριαρχικοί τι είσαστε;

    ReplyDelete
  3. Εσείς κυρα κότα του 11:39, που προφανώς αυτοχαρακτηρίζεσθε ως Αρχιδεπισκοπικός, δεν γνωρίζετε τίποτα περί μαλακίας εκεί πέρα, έτσι δεν είναι; Για ρώτα τους παπάρες που γυρίζουν εκεί γύρω, μήπως έχουν ακούσει κάτι; Ναι εκείνα τα παπαδάκια, τα μαθητάκια και τα λοιπά αλητάκια όπως η αφεντομουτσουνάρα σου. δεν μπορεί κάτι θα έχει πάρει το μάτι σου ή το αυτί σου. Μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου ρε βλάκα;

    ReplyDelete

  4. αντιποδαρααα, ξέρεις πολύ καλα ότι αυτές οι καταγγελίες που συνεχώς κάνετε εσείς οι οπαδοί της κοινότητας έχουν διαψευσθει στο δικαστήριο, εντάξει;

    ReplyDelete
  5. Αγαπητέ 4:25, ΔΕΝ έχουμε πρόσβαση στο φάκελο της δικαστικής υπόθεσης Κοινότητας-Σωτηρίου και φυσικά ΔΕΝ γνωρίζουμε ούτε τις καταγγελίες μα ούτε και τις διαψεύσεις οι οποίες μπορεί να έγιναν και από ποιόν.!Πάντως από το δικαστήριο, ΔΕΝ έχουμε ακόμα απόφαση και άρα επίσημη διάψευση καταγγελιών... Εσύ ως Κολλυτός - παρατρεχάμενος του Σωτήριου γνωρίζεις σίγουρα πολλα - μπορεί και όλα - ώστε να μιλάς από θέση γνώσεως... Το θέμα μας τώρα είναι άλλο. Ποιός από όλους εσάς, εκεί μέσα στην κλικα, κάρφωσε την Κοινότητα (Αγ. Δημήτριο) ότι δήθεν ΔΕΝ τηρεί σωστά τις αποφάσεις της πολιτείας; Με το να διαδίδετε εδώ κι' εκεί ότι η Κοινότητα κάρφωσε τον εαυτό της, ΔΕΝ νομίζετε ότι γίνεσθαι καταγέλαστοι; Είστε ραδιούργοι, αλλά να ξέρετε "Ουδέν κρυφό υπό τον Ήλιο". Ο Σωτήριος το γνωρίζει πολύ καλά και μάλιστα από τον κολλητό του παγκόσμιο... Ναι εκεί ξέπεσε ο ... άντε να μη πω.!

    ReplyDelete