Search This Blog

Sunday, July 5, 2020

«Συνελήφθησαν» παρανομούντες οι ‘αγιοι’ πατέρες της Αρχιεπισκοπής;


Όπως τα πράγματα δείχνουν και οι πληροφορίες αναφέρουν, οι «άγιοι» πατέρες της εκκλησίας μας «συνελήφθησαν» να παρανομούν, παραβλέποντας ή παραβιάζοντας τις οδηγίες της Πολιτείας, όσον αφορά το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μερικοί εξ’ αυτών των ιερέων, παραβίασαν την εντολή αναστολής της Θείας Μετάληψης στους …πιστούς, κοινωνώντας τους, ενώ ίσχυε η απαγόρευση σύμφωνα με εντολές της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας του Τορόντο.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής ΔΕΝ ανακοινώθηκαν ποινές για την παρανομία αυτή και ελπίζουμε να μην επιβληθούν τέτοιες και λόγω της καθόλου καλής οικονομικής κατάστασης την οποία διέρχονται οι Ι. Ναοί κατά την παρούσα περίοδο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η «παρανομία» αυτή ΔΕΝ ήταν σε γνώση του αρχιεπίσκοπου ο οποίος έκανε στραβά μάτια όπως λένε οι κάποιες κακες γλώσσες.
Εκείνο που κατά την δική μας γνώμη είναι απαράδεκτο, είναι το γεγονός ότι σε μία τουλάχιστον μεγάλη εκκλησία του Ανατολικού Τοροντο, οι κοινωνούντες χρησιμοποιούσαν μόνοι τους και απρόσεχτα το κόκκινο μαντίλι, (το εκκλησιαστικό όνομα δεν θυμόμαστε) για να σκουπίσουν το στόμα τους, μετά τη Θ. μετάληψη.!! Τέλος πάντων, εκείνο που έχει σημασία είναι το ότι το θέμα έπεσε στην αντίληψη κάποιων σοβαρών συνανθρώπων μας οι οποίοι μεσολάβησαν ώστε σήμερα Κυριακή να μην επαναληφθεί το αδίκημα την παρανομίας αυτής η οποία θα μπορούσε να μεταδόσει κάποιους ιούς σε κάποιους αθώους γέρους συμπολίτες μας ή και μικρά παιδιά τα οποία παρασύρουν κάποιες ανόητες γριές…
Θα ήταν φυσικά σκόπιμη μια απάντηση από την Αρχιεπισκοπή, αλλά ΔΕΝ ρωτάμε καθότι ο Σωτήριος έχει άλλες ασχολίες.!!!

21 comments:

  1. Μπράβο Αντίποδα, άξιος ο μισθός σου. Αλλά πες μου. Αυτοί οι «σοβαροί συνάνθρωποί» σου σε ποιον Χριστό πιστεύουν; Πήγαν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν ἠ για να παρατηρήσουν και να ρουφιανέψουν;

    ReplyDelete
  2. Απ' ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, αυτοί πήγαν για να μεταλάβουν και όχι για να μολυνθούν ή να πεθάνουν... Και για να μη συνεχίζεις να είσαι τόσο βλάκας -για να μη πω κάτι άλλο-, θα πρέπει να ξέρεις ότι η Θεία Κοινωνία ΔΕΝ σκοτώνει τον κορωνοΪό, αφού ο ίδιος ο Θεός και τα εκατομμύρια των αγίων, ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν. Τώρα αν τον αφήνουν για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τους υποκριτές, όπως η αφεντιά σου, ΔΕΝ το ξέρω. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός... Αν θέλεις περισσότερα, υπάρχουν διαθέσιμα...

    ReplyDelete
  3. Πολυ ωραίος τίτλος.!!! Αυτός που 'εγραψε τον τιτλο αυτό πρέπει να πάρει βραβείο !

    Αντε ρε,
    Από ότι ακούγεται ολα έγιναν με πνεύμα εκδικητικό. Ελληνες πρός έλληνες.
    Τόσο καιρό δεν ήξεραν οι διοικούντες τι γινόταν στις εκκλησίες? Βρήκαν τώρα το θέμα της Θ.Κοινωνίας και τάχα ενδιαφέρθησαν ?

    Μπορεί μερικοί να μην χωνεύουν το Σωτήριο γιατί είναι υπερόπτης και ανακατοσούρας αλλά και μερικοί της Κοινότητος - Παροικίας, δεν είναι και τόσον άγιοι και νομιμόφρονες.

    Η εξουσία καταστρέφει . Δυστυχώς μερικοί κοινοτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες αγαπούν την καρέκλα της εξουσίας.

    Το δε πάθος μερικών ανθρώπων να σώσουν δήθεν την Εκκλησία, να βοηθήσουν τον κόσμο ή την Κοινότητα, είναι σχεδόν πάντα το προσωπείο του πάθους να εξουσιάζουν τους πάντες.

    Ολοι θέλουν να αλλάξουν τους άλλους. Κανείς δεν μιλάει για τον εαυτό του.

    J.T.

    ReplyDelete
  4. Αντίποδα, άρα με αυτά που είπες δεν πιστεύεις στον Χριστό και την δύναμή του. Επί 2000 χρόνια μετἀ τον ερχομό του, ουδεμία μόλυνση και αρρώστια σκότωσε πιστό που κοινώνησε, παρότι εμφανίστηκαν πάμπολες επιδημίες στην ιστορία. Μάλλον ο Θεός σου έστειλε πνεύμα πλάνης επειδή πιστεύεις σε αγύρτες και ψευδοπροφήτες. Και ο επιτήδειος Μητροπολίτης είναι με το μέρος σου για αυτό και δεν ξεκαθαρίζει την θέση του και είναι «ήξεις, αφήξεις» κι εσύ δεν θέλεις να τον κουράσεις με ερωτήσεις καημένε. Ρώτα και τον φίλο σου καθηγητή από το Μόντρεαλ να σε διαφωτίσει γιατι ζεις στο πνευματικό σκοτάδι με αυτά που γράφεις και ο Θεός να σε ελεήσει πριν έλθει ο λυπητερή και μετἀ την αποδημία όλων μας κάποια μέρα.

    ReplyDelete
  5. Για μια ακομη φορά εδειξε ο γ@μημενος και ρουφιάνος κοινοτικός ελληνας τι ειναι!

    ReplyDelete
  6. Κύριε J.T., όταν σοβαρευτείς και μάθεις να γράφεις ώστε να καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι θέλεις να πεις, τότε ξανατόλμησέ το. Εμείς ακουσαμε ότι εσύ είσαι εκείνος που έκανε όλη αυτή την αλητεία. Σε πρόδωσαν τα αρχικά του ονόματος, όπως είπαν, βρε φουκαρά. Για να κρίνεις εσύ τον τίτλο πρέπει να γνωρίζεις γραφή και ανάγνωση. Μήπως είσαι ένας απ' αυτους που θέλουν να αλλάξουν τους άλλους και γι' αυτό ΔΕΝ γράφεις με το ονοματάκι σου; Άντε, απο δω, ρε...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Ρουφιανοι!

    ReplyDelete
  9. Ο Αντίποδας έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ότι τα ξέρει όλα. Και εάν δεν συμφωνείς μαζί του, τουλάχιστον σε βρίζει.
    Εάν έχει οικογένεια ,τέτοιο ωραίο παράδειγμα οικογενειάρχου δίδει ?
    Εκτός εαν λόγω γήρατος έγινε γεροξούρας σαν το Σωτήριο.

    ReplyDelete
  10. Μήπως αγαπητέ κύριε του 6:26, θα πρέπει να αιτηθώ την έγκρισή σου για το πού και σε τι θα πιστεύω και γιατί; Μήπως σε διόρισα ...εξομολόγο μου και ΔΕΝ το γνωρίζω; Το ότι σέβομαι τις απόψεις των επιστημόνων, νομίζεις ότι πρέπει να το κάνουμε αμάρτημα; Το ότι ΔΕΝ θα μεταλάβω των Αχράντων Μυστηρίων για 3,5 ή 15 μήνες, θα το πληρώσω ως προπατορικό αμάρτημα, επειδή το επιθυμείτε κάποιοι "πιστοί" υποκριτές; Πιθανόν, ουδεμία μόλυνση ή αρρώστια, να σκότωσε κάποιον που κοινώνησε, αλλα στον βραχύ βίο μου ΔΕΝ είδα και κάποιον άρρωστο να γίνεται καλά μετά τη Θ. Κοινωνία! Και είναι πάρα πολλοί ανίατοι που βλέπω να τρέχουν κάθε Κυριακή να κοινωνήσουν, αλλα δεν πεθαίνουν, αλλά απλά γυρίζουν σπίτι τους.... Γιατί ξευτελίζετε τη θρησκεία μου βρε, με τις χαζομάρες σας; Έχει πολύ ...πράμα ακόμα, αλλά μια άλλη φορά, αν φυσικά τολμήσεις να ξαναγράψεις...

    ReplyDelete
  11. Ο Αντίποδας, είτε έχει, είτε όχι, μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, λέει τη γνώμη του με το όνομά του, εσύ μωρέ 11:00 γιατί κρύβεσαι κάτω απ/ο τα φουστάνια σου: Και γιατί ρε βλάκα ανακατώνεις την οικογένεια μου αφού ξέρεις ότι μ' έφερε ο πελαργός και μ' άφησε κάτω από ένα δέντρο... Άντε χάσου παλιομ@λ@κ@... Ο Αντίποδας ΔΕΝ βρίζει τους διαφωνούντες αλλά τους χέστες που ενώ φοβούνται τον ίσκιο τους, έχουν και άποψη.!!! Ντροπή σου ρε...

    ReplyDelete
  12. Καλά λέει ο σχολιαστής 11.00. Το έχεις παρακάνει. Βρισιές και χυδαιολογίες συνέχεια.
    Δεν είναι καιρός να αρχίσεις να γράφεις και να σχολιάζεις θέματα με περισσότερη προσοχή και λιγότερες βωμολοχίες?
    Υπάρχουν πολλά θέματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ελληνισμό.
    "Αλλά στου του κουφού την βρόντα, όσο θέλεις πόρτα ""!!! Ελεος πιά...

    ReplyDelete
  13. Κύριε (ή κυρία;) 4:05, μήπως είναι καιρός να παρακολουθείς και να ενημερώνεσαι από κάποιο σοβαρότερο μέσο (τόσα κυκλοφορούν) και να αφήσεις κατα μέρος τον Αντίποδα και να μη χάνεις την ώρα σου; Μήπως είναι καιρός να ασχοληθείς εσύ και ο 11:00 με τα πολλά θέματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ελληνισμό; Γιατί δηλαδή να ασχολούμαστε όλο εμείς και καθόλου εσείς; Άσε που ΔΕΝ θα μας υποχρεώνετε σε χυδαιολογίες και βρισιές ώστε να καταλήξουμε στην κόλαση... Άντε μπράβο...

    ReplyDelete
  14. Ολο ειρωνία είσαι. Κάποτε θ' αρχίσεις να καταλαβαίνεις ότι όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν το καταλαβαίνεις αυτό γιατί θέλεις να κάνεις τον "τσαμπουκά ".

    Με τα χρόνια όμως θα καταλάβεις ότι και ΄σενα θα περάσει η μπογιά σου. Οταν γεράσεις , και κρατάς μπαστουνάκι και φορέσεις μασέλα και είσαι συνέχεια στο γιατρό, τότε θα δείς τη "γλύκα " να είσαι γεροοντάκι.

    Αλλά ότι και να σου πεί κανείς ,ξέρεις να ειρωνεύεσαι και να βρωμίζεις το ιστολόγιο που με τόσο κόπο έκανες.

    ReplyDelete
  15. Αντίποδα, δεν σου απαγόρευσε κάποιος να πιστεύεις εκεί που θέλεις. Άφησε όμως τους ορθόδοξους χριστιανούς να πιστεύουν και αυτοί εκεί που τους υποδεικνύει η πραγματική ορθόδοξη εκκλησία και μην τους ασκείς κριτική, επειδή εσύ ομολόγησες ότι δεν μοιράζεσαι την πίστη τους στο θέμα της Θείας Κοινωνίας. Άρα μην μπλέκεσαι σε ξένα χωράφια που δεν τα καλλιεργείς. Δεν είναι αμαρτία που λες ότι σέβεσαι τις απόψεις των επιστημόνων. Αμαρτία είναι που είσαι ολιγόπιστος απέναντι στον τριαδικό Θεό. Και κανένας ορθόδοξος πιστός δεν έκανε τον Σερίφη απέναντι στους άλλους που δεν πιστεύουν. Απεναντίας οι άλλοι γίνανε οι αστυνόμοι που κυνηγάνε, βάζουν πρόστιμα, λογοκρίνουν και στέλνουν στα δικαστήρια αθώους μόνον για θέματα πίστης. Θυμάσαι εκείνον τον Ιερέα που κοινώνησε το παιδάκι με τον πατέρα στην πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας και ο ρουφιἀνος της γειτονιάς τον φωτογράφησε και τον κατέδωσε στην αστυνομία, ενώ ο χορηγός πρωθυπουργός σου συνωστιζόταν χωρίς μάσκα με την παρέα του στο πεζοδρόμιο για να γλεντήσει με την τραγουδίστρια;;;;;;; Πρόσφατα μάθαμε ότι έχει τρία άτομα στο επιτελείο του με φούστες και αισθάνεται περήφανος, αλλά εσύ υποκριτικά βρίζεις φούστηδες μόνον αυτούς που δεν είναι τέτοιοι. Όχι «πιθανόν ουδεμία», αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ αρρώστια ἠ μόλυνση μεταδόθηκε μέσω της Θείας Κοινωνίας. Και αν μιλήσεις με πιστούς ορθόδοξους ιερείς θα σου πουν ότι δεν μεταλαμβάνουμε την Θεία Κοινωνία για να γιατρευτούμε από κάποια αρρώστια που μπορεί να έχουμε. Το μυαλό σου είναι μόνον στην ύλη. Ψάξε να ακούσεις ΟΛΕΣ τις ομιλίες του μακαριστού Π. Αθανασίου Μυτιληναίου για να μάθεις την ορθόδοξη πίστη. Η ορθόδοξη πίστη δεν είναι θρησκεία ούτε σου ανήκει αποκλειστικά και άλλοι την εξευτελίζουν. Η πίστη μας είναι η εξ αποκαλύψεως αλήθεια του Θεού. Η ζωή μας εδώ είναι προσωρινή και σύντομη, η συνέχεια είναι η αιὠνια και έχει δύο πιθανές καταλήξεις, όχι τρεις. Ο Θεός που πιστεύουμε δεν είναι η αγάπη των ΛΟΑΤΚΙ αλλά η δικαιοσύνη του που έχει και την τιμωρία μετἀ. Επειδή προκαλείς, τόλμησε να απαντήσεις.

    ReplyDelete
  16. Λοιπόν Αντίποδα, τελείωνε με τα βρισίδια. Οι περισσότεροι σου μιλάνε με ευγένεια και σύ τους ειρωνεύεσαι συνέχεια.Ποιός είσαι δηλαδή ?

    Οι αλαζόνες και οι είρωνες μπορεί να βρίσκονται ψηλά στη δική τους συνείδηση , αλλά χαμηλά στην συνείδηση των συνανθρώπων τους.

    ReplyDelete
  17. Και συ αγαπητέ σχολιαστη 1΄.04 μην προσπαθείς να δείξεις ότι εσύ πιστεύεις και οι άλλοι δεν πιστεύουν. Ουτε να λές ο"πραγματικός ορθόδοξος χριστιανός" ή ο "πραγματικά πιστός παπάς".Γιατί θέλεις να διαχωρίζεις? Ξέρεις τις καρδιές των ανθρώπων?

    Η πίστη του καθενός ανήκει στο κρίση του Θεού. Δεν υπάρχουν θερμόμετρα πίστης
    Είναι καλλίτερο να λεμε. "Πιστεύω Κύριε, βοήθοι μοι τη απιστία"

    Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πηγαίνουν συχνά στην Εκκλησία ,αλλά παλεύουν, αγωνίζονται, αμφισβητούν και προχωρούν . Υπάρχουν άλλοι που κάνουν τους ευσεβείς αλλά κατακρίνουν δεν συγχωρούν και δεν βοηθούν κανένα.

    Επίσης γιατί αναφέρεις τον συγχωρεμένο π. Μητιληναίο. Μήπως αυτός είναι αγιώτερος από τους άλλους? Εκτός εάν έχεις προσωπικές προτιμήσεις.

    Μην προσπαθείτε να δείξετε την ευσέβεια και την θρησκευτικότητα σας, αναφέροντας κάποιους που εσείς νομίζετε 'οτι είναι άγιοι και καλοί. Οι πραγματικοί χριστιανοί δεν διαφημίζονται με τα λόγια τους και τις ατέλειωτες και αυστηρές ομιλίες που κάνουν, αλλά με τη σιωπή και την αγάπη τους
    .Ολοι δε γνωρίζουμε παπάδες πού μιλούν ωραία και αυστηρά για όλα τα θέματα αλλά δεν μπορούν να ανακαλύψοουν τη διπροσωπία και τον εγωισμό που μπορεί να κουβαλάνε.

    Μην προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους , χωρίς να μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Δυστυχώς μερικές φορές είμαστε επιστήμονες στο να βρίσκουμε τις αδυναμίες και τα πάθη των άλλων και τυφλοί στο να αντικρύζουμε τις δικές μας

    Οσο για τον Αντίποδα, ο σχολιαστής 5΄56 νομίζω ότι μιλά με σαφήνεια.



    ReplyDelete
  18. (Προς τον 9:57)

    Αγαπητέ, δεν έχω την ψευδαίσθησή ότι είμαι ο μόνος πιστός. Ανέπτυξα όσο πιο περιεκτικά μπορούσα κάποιες θέσεις με αφορμή και σε απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα-είδηση που έθιξε ο Αντίποδας στο επίμαχο άρθρο-σχόλιό του. Οι πραγματικοί σχολιαστές στο διαδίκτυο ανταλλάσσουν απόψεις και τις υποστηρίζουν, τίποτα άλλο δεν επιδιώκουν.

    Δεν έχω να σχολιάσω αρνητικά σε όσες γενικόλογες τοποθετήσεις κάνετε για να με κριτικάρετε, αλλά αυτές θα ταίριαζαν σε άλλες περιπτώσεις και γεγονότα προς σχολιασμό. Είναι αόριστες και εκτός θέματος λοιπόν. Ακόμα δεν έχετε πάρει θέση στο άρθρο του Αντίποδα και αντί να μας πείτε την γνώμη σας και εάν συντάσσεστε μαζί του, εσείς τον καταγγέλλετε για την αθυροστομία του από τότε που έθεσε σε λειτουργία το ιστολόγιό του. Από ότι φαίνεται συμφωνείτε μαζί του και το άρθρο ήταν η αφορμή για να λύσετε τους λογαριασμούς σας και να τον ψέξετε επί άλλων.

    Είπαμε, δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε την γνώμη κανενός. Ερεθίσματα και πληροφορίες για εναλλακτική έρευνα θἐσαμε υπ’όψει του, με εμφατικό τρόπο, για να υποστηρίξουμε την θέση μας, και για να μην διαγράψει το σχόλιο από τα νεύρα του. Στον Αντίποδα διακρίνω ένα τουλάχιστον καλό χαρακτηριστικό σαν άνθρωπος, που όμως εκλείπει από την πλειονότητα των Ελλήνων Ορθοδόξων. Ασκεί κριτική και ελέγχει τον κλήρο όταν νομίζει ότι δεν διαφυλάττουν την ΟΡΘΗ πἰστη. Εἀν το κάνει πάντα πετυχημένα, και εἀν γνωρίζει πάντα το ορθό δόγμα αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, καμιά φορά πονεμένη.

    Δεν διαφημίζομαι με τα γραπτά σχόλιά μου και γι’ αυτό και κρατάω την ανωνυμία μου. Εἀν με βρίσεις δεν θα σε σύρω στα δικαστήρια. Εάν άδικα με σύρεις στα δικαστήρια, θα χάσεις.

    Μας συμβουλεύετε «σιωπή και αγάπη» και όχι «αυστηρότητα», [σαν όλους αυτούς τους πνευματικούς που διαφημίζουν παράλληλα την (υποκριτική) «αγαπολογία», την τυφλή με παρωπίδες «υπακοή στους επισκόπους» και την ανυπαρξία του εωσφόρου.] Αλλά ξεχάσατε μίαν μεγαλύτερη αρετή που είναι η «Διάκριση» και σε αυτήν εξασκούμεθα καθημερινώς χωρίς φανφάρες. Εμμέσως μας λέτε, «άσε τους άλλους χριστιανούς να αμαρτάνουν και αδιαφόρησε και μην τους υποδεικνύεις τον σωστό δρόμο». Δεν ταυτιζόμαστε μαζί σας εν προκειμένω.

    (συνεχίζεται λόγω ορίου αριθμού χαρακτήρων)

    ReplyDelete
  19. (συνέχεια προηγουμένου)

    Δεν προσπαθώ να δείξω ευγένεια και θρησκευτικότητα για αυτό και γράφω ανώνυμα. Εύσημα ελπίζω μόνον από τον Θεό να λάβω όταν θα κριθώ μετά την αποδημία μου.

    Με την αναφορά του ονόματος του π. Μυτιληναίου φαίνεται πως πατήθηκε κατά λάθος ο κάλος του ποδιού σας (μεταφορικά), αλλά όμως δεν τον ανέφερα για εσάς. Από τα υπονοούμενα που λέτε για αυτόν συμπεραίνω τόσα πολλά για εσάς, ώστε θα ήταν αντικείμενο για μια άλλη μεγαλύτερη συζήτηση. Πιθανολογώ ότι είναι ζήτημα να έχετε ακούσει έστω πέντε δέκα ομιλίες του και αυτές στα πεταχτά και με επιδερμική προσοχή, με όσα είπατε. Ο αείμνηστος πατήρ, ήδη από την δεκαετία του 80 μιλούσε για την λαίλαπα της οικουμενιστικής αίρεσης και της εκκοσμίκευσης που καπέλωσε και πλέον είναι καθεστώς στην επίσημη Ορθόδοξη εκκλησία της Β. Αμερικής και το ποίμνιό της (και της Αυστραλίας, και Γερμανἰας και Βελγίου και Σουηδίας, κλπ., κλπ. αλλά και της Ελλάδος και θα έλεγα και της Ρωσίας αρκετά). Υπέδειξε τους κινδύνους από τα ειδικά «φιλανθρωπικά σωματεία» στα οποία συρρέουν και εγγράφονται μέλη πολλοί Ἐλληνες, για να «ευημερήσουν» (και οι ευρισκόμενοι σε Καναδά Αμερική). Ερμήνευσε με εκλαϊκευμένο τρόπο αλλά με τον ζήλο φωτισμένου ιεροκήρυκα ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Αγία Γραφή και σε αυτήν την αποστολή του επέτυχε διότι άφησε παρακαταθήκη. Ενοχλούσε τους πλείστους ιεράρχες και το ποίμνιό τους η αναφορά του στην απομάκρυνση των Ελλήνων από την ορθή πίστη και ο ξεπεσμός τους στην εκκοσμίκευση και αμαρτία, τις συνέπειες των οποίων προφητικά προέβλεψε και τις βλέπουμε να εκτυλίσσονται και στις μέρες μας. Αντιλαμβάνομαι ότι ἐνας τέτοιος χριστιανός είναι ενοχλητικός για όσους λαμβάνουν μέρος σε διαθρησκειακούς οικουμενιστικούς διαλόγους και τελετές και επίσης τρέχουν με κάθε ευκαιρία να φωτογραφηθούν στα ετήσια τουρνουά Γκόλφ. Και εσείς, μέρος του ποιμνίου τους, δεν είστε;

    Είναι αποτυχημένη αλλά συνήθης μία τακτική άμυνας αυτού που του υποδεικνύεται μια παρέκκλιση ἠ ένα σφάλμα που διέπραξε, να επιτίθεται στον κριτικό ότι τον κατηγορεί από «εγωισμό».

    Μπορεί να μην υπάρχουν επίσημα «θερμόμετρα πίστης» αλλά η πίστη κάποιου μπορεί να αποτιμηθεί ενεργώντας με διάκριση.

    (10:50) (6:26) (1:04)

    ReplyDelete
  20. Και οι δυό σας με τα τελευταία σχόλια μάλλον θέλετε να το παίξετε δικηγόροι της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Κήρυγμα κάνετε πάλι. Δεν φτάνει αυτό που ακούμε στις εκκλησίες. Λόγια, λόγια , λόγια.
    Ολοι εσείς με τις πολλές γνώσεις χαλάσατε την Εκκλησία μαζί με μερικούς παπάδες.
    Πίσω από την ανωνυμία γράφετε ότι σας έλθει και το παίζετε πνευματικοί. Αντε ρε..

    ReplyDelete
  21. Ποίας Ορθὀδοξης εκκλησίας εννοείς; του Σωτηρίου και του Βαρθολομαίου ἠ του Χριστού;

    ReplyDelete