Search This Blog

Wednesday, March 18, 2020

Ποιο είναι το μήνυμα της 2ης εγκυκλίου του αρχιεπίσκοπου;



Και ενώσω εσείς διαβάζατε και ενημερωνόσαστε για τον Κορωνοϊό από τη 2η εγκύκλιο του Σωτηρίου, εμείς ψάχναμε να βρούμε τι εννοούσε ο αρχιεπίσκοπος με την αναφορά του στους 2.3 κληρικούς, και λαϊκούς, γράφοντας επί λέξη: «Οι Ιεροί Ναοί δεν θα κλείσουν. Ό,τι και αν συμβεί οι οδηγίες και εντολές θα επιβάλλονται από την ιερά μας αρχιεπισκοπή και από κανέναν άλλο.
Καλό θα είναι μερικοί – ελάχιστοι, δυο-τρεις θερμόαιμοι ιερείς και πρόεδροι κοινοτήτων να σταματήσουν να ενεργούν σαν οι ίδιοι να είναι «υπεύθυνοι και αρχηγοί της Εκκλησίας στον Καναδά». Τι μας έδειξε η έρευνα; Ότι οι δυο κληρικοί και ο ένας λαϊκός, που διαφωνούν – δήθεν – μαζί του, είναι άνθρωποι τόσο δικοί του που περισσότερο ΔΕΝ γίνεται.! Η έρευνα, όμως, μας έδειξε ότι υπάρχει  τέταρτο άτομο,πρόεδρος Κοινότητας, το οποίο  δεν είναι καθόλου προσκείμενο στον Σωτήριο και το οποίο προσπάθησε να «επιβάλει» την συμμόρφωση της ιεραρχίας της Εκκλησίας με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Οντάριο. Και ο Σωτήριος για να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο αυτόν χρησιμοποιεί τους δυο -άσχετους με το θέμα - κληρικούς και έναν λαϊκό για να δείξει την …πυγμή του και πως είναι αυτός που κάνει κουμάντο.! Κάτι που προφανώς δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος πλέον… Και πώς να το πιστέψει αφού όλες οι αποφάσεις έρχονται, πλέον, από τις κυβερνήσεις του Καναδά; Έπεται ενδιαφέρουσα  συνέχεια, αφού σας αφήσουμε να …μαντέψτε πρώτα ποιοι είναι οι τρεις …επαναστάτες.!!!

1 comment:

  1. Κανονικά θα έπρεπε να αποστατήσουν όλοι αιπόλοι, όλο το ποίμνιο μαζί με τα τσοπανόσκυλα και ας παραμείνει πιστός στις επάλξεις μόνος και καραμόνος του ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού.

    ReplyDelete