Search This Blog

Friday, June 23, 2017

Διαμαρτυρία Παμμακεδωνικών Ενώσεων κατά της Ν. Δημοκρατίας για δηλώσεις Κουμουτσάκου.!!!Απευθύνονται, μήπως, σε λάθος πρόσωπο; Μπορεί  ο Παυλόπουλοςνα κάνει «ντα-ντα» τον Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ.;
 
Με δελτίο Τύπου, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της ελληνικής ομογένειας απέστειλαν προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, τον Πρόεδρο της Ν Νέας Δημοκρατίας, τον Τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και
στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την ανοικτή αντίθεση τους στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την θέση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας να μην αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.
Το πλήρες κείμενο της ανοικτής αντίδρασης των Παμμακεδονικών Ενώσεων έχει ως εξής:
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Εμείς οι Μακεδόνες ανά την Υφήλιο βρίσκουμε απαράδεκτη την απάντηση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκου, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης κ. Καμμένου σε τηλεοπτικό κανάλι ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη χρήση του όρου Μακεδονία για την γείτονα χώρα.
Είναι ασφαλώς επικίνδυνο για την πατρίδα μας η στάση των δεκαοχτώ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ρωτούν εάν η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι αποδεκτή από την χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που τα Σκόπια διέρχονται εσωτερική κρίση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τους.
Σε ποιούς θα χαρίσουμε το όνομα «Μακεδονία», στους Σλάβους, ή τους Αλβανούς; Όλοι μας ευχόμαστε για ειρήνη στην περιοχή… γνωρίζουμε όμως πιο είναι το μέλλον της γείτονος χώρας; Ας μην ξεχνούμε πως πρόκειται για τα Βαλκάνια.
Μερικά από τα πολιτικά κόμματα-ασφαλώς όχι όλα-έχουν εγκλωβιστεί με την δήθεν κόκκινη γραμμή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.
Επιπροσθέτως, ας μην ξεχνούμε πως το 2012 που έγινε αυτή η δήθεν συμφωνία μεταξύ κομμάτων δεν υπήρχαν τα προβλήματα περί «Μακεδονικής» εθνότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας, ενώ ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Nimetz «νύπτων τας χείρας του» δήλωσε πως θα ασχοληθεί μόνον με το όνομα και όχι με την εθνότητα και την γλώσσα. Θα ήταν εξίσου τραγικό λάθος να συζητούμε μόνον για το όνομα όταν οι Σλάβοι επιμένουν για «Μακεδονικό έθνος» και «Μακεδονική γλώσσα».
Εμείς οι απανταχού Μακεδόνες δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί λόγω αυτή την επικίνδυνη υποχώρηση από τα κόμματα που έχουν συναινέσει στην δήθεν «κόκκινη γραμμή» για μια χώρα με αβέβαιο μέλλον. Υπάρχει όμως μια διέξοδος γι αυτό: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Με εκτίμηση,
Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας (Σύδνευ Αυστραλίας) και Συντονιστής Παν-Μακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας Πρόεδρος : Νικόλαος Φασσούλας
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά Πρόεδρος: Γιαντσούλης Δημήτριος
Παμμακεδονική Ένωση Βικτώριας (Μελβούρνη Αυστραλίας) Προεδρεύων: Ανδρέας Μπαλλής
Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαϊδα Αυστραλίας) Πρόεδρος: Ευάγγελος Τσιάπαρης
Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας (Πέρθ Αυστραλίας) Πρόεδρος: Άφκος Παύλος OAM
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης Πρόεδρος: Τσορμπατζόγλου Παντελεήμων
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής Πρόεδρος: Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο (Καναδά) Πρόεδρος: Κάρας Δημήτριοs
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα) Πρόεδρος: Τάτσιος Γεώργιος
Σημ. Αντίποδα: Απ’ ότι γνωρίζουμε, η αξιωματική αντιπολίτευση-στην Ελλάδα, τουλάχιστον- είναι Θεσμός και ως εκ τούτου κανένας άλλος θεσμός δεν μπορεί να της επιβάλει τις απόψεις του… Με ποιο σκεπτικό, λοιπόν, οι εν λόγω οργανώσεις ζητούν από τον Θεσμό Προεδρία ή Πρωθυπουργία να επέμβει στα εσωτερικά άλλων; Γιατί ΔΕΝ απευθύνθηκαν στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα άλλα όργανα αυτού ώστε και την διαφωνία τους να εκφράσουν και καλύτερα αποτελέσματα να φέρουν; Πώς μπόρεσαν να πιστέψουν ότι οι  Παυλόπουλος και Τσίπρας μπορούν να παρέμβουν στις θέσεις και στο κυβερνητικό πρόγραμμα ενός αντίπαλου κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μήπως έγιναν όλα αυτά για να ακουστεί το όνομά μας; Μήπως θα πρέπει να γίνουμε λίγο πιο σοβαροί, ως άνθρωποι και ως Έλληνες;
Προφανώς θα χρειαστεί –αν και το απευχόμαστε- να επανέλθουμε στο θέμα…

No comments: