Search This Blog

Sunday, June 18, 2017

Ξένη δημοσίευση…




Επειδή το παρακάτω σχόλιο του Π. Κ. έχει τη σημασία του, αφού φαίνεται ότι είναι γραμμένο από γνώστη τόσο των εκκλησιαστικών όσο και πολύ περισσότερο των …Σωτήριων πρακτικών και μεθοδεύσεων, το φέρουμε στην «πρώτη σελίδα» για να διαβαστεί απ’ όλους τους επισκέπτες μας (έστω κι’ αν ΔΕΝ υπερβαίνουν τους 10 ή έστω τους 15.!) ώστε να σχηματίσουν αβίαστα τη δική τους γνώμη…

Anonymous said...
Ψάχνω να βρω στο διαδίκτυο αναρτημένες τις εισηγήσεις-ομιλίες της
κληρικολαϊκής –ιδιαιτέρως του κ. Παγώνη («Καλή διαχείριση Κοινοτήτων») και του κ. Κουτούγκου («Οικονομικά Κοινοτήτων και σωτηρία των ανθρώπων: Δεκάτη»). Η υποψία από τον τίτλο της δεύτερης είναι ότι μάλλον προσπαθούν να προπαγανδίσουν την Δυτικής-προτεσταντικής έμπνευσης υποχρέωση των πιστών να αποδίδουν ένα ποσοστό του εισοδήματός τους στην εκκλησία (λέγε Μητρόπολη Τορόντο). Δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω πρακτικά κάποιας κληρικολαϊκής και δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν και τηρούνται τέτοια . Από ότι κρίνω, ο έξαρχος Καναδά και ο κύκλος των ανθρώπων που υπηρετούν τα συμφέροντά του, δεν έχουν συμφέρον να δημοσιεύονται λεπτομερώς οι ομιλίες των συνελεύσεων ώστε να γνωρίζει το πλήρωμα της εκκλησίας περί του τι αποφασίζεται και σε ποία εκκλησιαστική-θεολογική βάση αυτά δικαιολογούνται.

Στο δελτίο τύπου κείμενο της ανακοίνωσης της 18 Μαίου για την κληρικολαϊκή, ολισθαίνει ξανά με απερισκεψία σε ειρωνείες εναντίον κάποιων, αόριστα, που τους χαρακτηρίζει «εθελοτυφλούντες» επειδή «αμφισβητούν την πρόοδο της οικογένειας της Ιεράς Μητρόπολης». Αποφαίνεται δε ότι οι εθελοτυφλούντες, επειδή «μιλούν με στόμφο και οργή» («ληρείν») εναντίον της Μητρόπολης, γι αυτό και «έμειναν και θα μένουν στο περιθώριο». Χρησιμοποιεί φράσεις δανεικές από την αρχαία Ελληνική επειδή δεν έχει την ικανότητα και την πίστη να αρθρώσει λόγο Χριστού και αγίων. Το «ου με πείσεις κάν με πείσης» που γράφει είναι παρμένο από τον «Πλοὐτο» του Αριστοφάνη. Ώ, τι ἐκπληξι του επεφύλαξε η ματαιόδοξη γραφίδα του….

Όλοι πια τόσα χρόνια ξέρουμε για ποία «πρόοδο της Μητρόπολης» εννοεί: δηλ. το πουγκί με τα λεφτά και τα ακίνητα (που επί της ουσίας ανήκουν στην υψηλή κυριότητα του Πατριαρχείου του Φαναρίου). Η ύλη τους ενδιαφέρει και η ποδηγέτηση (χειραγώγηση) των ανθρώπων που την συντηρούν, όχι η πίστη.
Π.Κ.


Σχόλιο Αντίποδα: Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η ομιλία του πρέσβη κ. Μαρκαντωνάτου δημοσιεύτηκε ολόκληρη στο διαδίκτυο, έστω κι’ αν δεν είχε κάτι σοβαρό να μας πει. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι θα περιείχαν οι ομιλίες των άλλων, όπως του κ. Παγώνη, ή του  κ. Κουτούγκου και δεν ξέρω ποιών άλλων; Τι άλλο από λεφτά θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενό τους; Εξ’ άλλου ο Σωτήριος το έχει πει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους ότι ο κάθε χριστιανός θα πρέπει να καταθέτει στο ταμείο της ενορίας του το 10% των εσόδων του από την σύνταξή του ή την ό, ποια εργασία του.!!! Γιατί να το κρύψει άλλωστε, αφού για την εκκλησία τα ζητάει και όχι για τον  εαυτό του; Στο κάτω-κάτω ο ίδιος ΔΕΝ λαμβάνει το μισθό που δικαιούται, μόνο και μόνο για να βοηθήσει την Εκκλησία, αναγκαζόμενος να ζει με την ό,ποια συνταξούλα παίρνει από το καναδικό κράτος.!
Όσον αφορά τα πρακτικά των κληρικολαϊκών συνελεύσεων, δεν δημοσιεύονται για να μη γνωρίζουν οι …αντίπαλες εκκλησίες τι συζητάμε και πώς …κατορθώνουμε να αυξάνουμε (!!!) το ποίμνιό μας, έτσι ώστε να είναι άδειες οι εκκλησίες μας και να δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και οι περισσότερες να μη μπορούν να διαθέτουν ιερέα κάθε Κυριακή και γιορτή.!!! Το ότι ο μητροπολίτης επαίρεται ότι η Μητρόπολη επί των ημερών του διαθέτει 19 περιουσίες αξίας κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια, ΔΕΝ λέει πολλά πράματα αφού συνεχίζει να  ξεζουμίζει τις κοινότητες με το υπέρογκο χαράτσι που επιβάλει ή την υπέρογκη «λογία» όπως την αποκαλεί (πάντα δημοκρατικά.!) για να μη καταλαβαίνει ο λαός πού πάνε τα λεφτά από το κεράκι της γριούλας… Νωπός είναι ακόμα στη μνήμη μας ο θάνατος του αείμνηστου ομογενή μας Ρενιέρη, ενός συμβούλου του Αγ. Νικολάου ο οποίος δεν μπόρεσε να αντέξει τις καθημερινές πιέσεις του Σωτηρίου για ακόμα περισσότερα λεφτά από το ναό προς την Μητρόπολη και άφησε την τελευταία του πνοή στο προαύλιο του ναού, ύστερα από έντονη διένεξη με συναδέλφους του οι οποίοι μετέφεραν τις πιέσεις του Σωτήριου.!!!
Όσο για την ειρωνεία που χρησιμοποιεί στο δελτίο τύπου για την κληρικολαϊκή,  εναντίον κάποιων, αόριστα, που τους χαρακτηρίζει «εθελοτυφλούντες» επειδή «αμφισβητούν την πρόοδο της οικογένειας της Ιεράς Μητρόπολης», είναι παλιά του τέχνη κόσκινο, αφού ειρωνεύεται ακόμα ιερείς και εκκλησιαζόμενους με κάποια πνευματική υστέρηση… Αλλά για τη συμπεριφορά του σ’ αυτούς τους ανθρώπους θα μιλήσουμε μια άλλη φορά…

No comments:

Post a Comment