Search This Blog

Thursday, May 11, 2017

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΘΕΟΛ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ




Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση-περιγραφή της εκδήλωσης «Απονομή Πτυχίων» της ιεράς Μητρόπολης έφτασε στα χέρια μας –στο e-mail θα ήταν το σωστότερο- και εξ’ αιτίας αυτού,  ακριβώς, του ενδιαφέροντός της, την παρουσιάζουμε  αυτούσια ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη –όσοι ενδιαφέρεστε- εικόνα και να μην περνούν απαρατήρητες οι πράξεις, ενέργειες  και οι «πνευματικές σκέψεις» του θρησκευτικού μας ηγέτη και πνευματικού μας πατέρα, μητροπολίτη κ.κ. Σωτηρίου…
Διαβάστε, λοιπόν, όσοι ενδιαφέρεστε, την δημοσίευση της Μητρόπολης και …αργότερα συζητάμε
κάποιες σκέψεις ή σχόλια που τυχόν προκύψουν… Πάμε:

«Με καταπληκτική επιτυχία, έγινε η απονομή πτυxίων της Θεολογικής μας Ακαδημίας.
Όπως κάθε χρόνο έγινε με δείπνο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ. Τορόντο, όπου παρεκάθησαν περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) συνδαιτυμόνες.
Το πρόγραμμα άρχισε με προσευχή και τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Καναδά, τα οποία διηύθυνε ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Το φαγητό κατά γενική ομολογία ήταν άριστο και άπαντες συνεχάρησαν το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης, ιδιαίτερα την κα Αναστασία Σωτηροπούλου, η οποία είναι πρόεδρος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, αλλά και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου και τον π. Φ. Πάππα, Ιερατ. Προϊστάμενο της Κοινότητας αυτής.
Μίλησαν, ο δευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας π. Χ. Παπαδέας, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, κα Σ. Ρασσιά, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου St. Paul, π. Yvan Mathieu, ο Πρόεδρος του Τάγματος Αρχόντων, κ. Δ. Άνας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Α. Ιωαννίδης.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μουσικό διάλειμμα, το οποίο διηύθυνε ο π. Ο. Δρόσσος. Ελαβαν μέρος και έψαλλαν και τραγούδησαν οι φοιτητές και οι απόφοιτοι της Ακαδημίας και ιερείς της περιοχής.
Η εκτέλεση ήταν άριστη. Κάθε κομμάτι απέσπασε τα χειροκροτήματα όλων.
Τα περισσότερα από τα κομμάτια συνέψαλλε και συνετραγούδησε όλος ο λαός.
Μετά το διάλειμμα, ο αριστεύσας της χρονιάς κ. Χρυσόστομος Γκιτσάλι, μίλησε, ελληνιστί και αγγλιστί, ωραιότατα και με πολύ βαθειά νοήματα.
Τελευταίος μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με πατρικές νουθεσίες σε φοιτητές αποφοίτους και κληρικούς με θέμα «Ὁ Πατήρ μου έως άρτι εργάζεται .... κἀγώ εργάζομαι” (Ιωάν. 5,17).
Ερμήνευσε το χωρίο της Αγ. Γραφής και αναφέρθηκε στο έργο του Θεού επί του σύμπαντος, αλλά και επί των ανθρώπων.
Προχώρησε και ζήτησε από τους φοιτητές, αποφοίτους και κληρικούς να ακολουθούν το παράδειγμα του Θεού Πατρός -Δημιουργού-και να εργάζονται συνεχώς και αδιαλείπτως επί του εαυτού τους -σώμα και ψυχή- και επί της κοινωνίας, με βάση την ενορία τους.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ανεκοίνωσε την επέκταση του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου «Μεταμόρφωση» της Ι. Μητρόπολης, η οποία θα στοιχίσει $1.500.000.
Η Ι. Μ. θα διαθέσει $1.000.000 και οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα πρέπει να συγκεντρώσουν το άλλο μισό εκατομμύριο.
To ημερήσιο Ελληνορθόδοξο σχολείο «Μεταμόρφωση» έχει πάνω από τριακόσια (300) παιδιά και περισσότερα από εξήντα (60), σε κατάλογο αναμονής.
Ο Σεβασμιώτατος, επίσης, ανεκοίνωσε ότι αρχίζει έρανος για προικοδοτικό ταμείο (endowment fund) της Θεολογικής Ακαδημίας, το οποίο πρέπει να συγκεντρώσει $5.000.000, ώστε η Θεολογική Ακαδημία να συνεχίζει τη λειτουργία της απρόσκοπτα εις το διηνεκές.
Το όλο πρόγραμμα τελείωσε με προσευχή και ψάλλοντας όλοι το Χριστός Ανέστη!
Άπαντες έμειναν ενθουσιασμένοι και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την πρόοδο της Θεολογικής Ακαδημίας, η οποία εφέτος είχε δώδεκα (12) φοιτητές.
Πολλοί ήσαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και τόσο ο συμποσιάρχης π. Θ. Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του συμβουλίου των πρεσβυτέρων, όσο και ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησαν άπαντες και ιδιαίτερα του καθηγητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν».-

No comments:

Post a Comment