Search This Blog

Sunday, May 7, 2017

Όποιος βιάζεται …




Ο νέος διευθυντής, ο νέος πρέσβης, ένας απόφοιτος και ο θεοφιλεστατος
Είχαμε την πληροφορία ότι ο νέος διευθυντής της θεολογικής  «ακαδημίας», αρχιμανδρίτης Χριστ. Παπαδέας, εγκαταλείπει τη θέση του και επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι η έδρα του. Με αφορμή την πληροφορία αυτή ρωτήσαμε έναν κληρικό σχετικό με το θέμα ο οποίος διέψευσε την πληροφορία μας και φυσικά αρνήθηκε ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του.
Πρίν περάσει ένας μήνας από τότε, η πληροφορία περί απαλλαγής του π. Χριστόδουλου από τα καθήκοντά του, ξαναφούντωσε… Εμείς και πάλι δεν
βιαστήκαμε να σας μεταφέρουμε το «νέο». Σήμερα κυκλοφόρησε μια πρόσκληση, υπογεγραμμένη από τον νυν διευθυντή π. Χριστόδουλο, προς όλους τους Χριστιανούς να παρευρεθούν στις γιορτές του προστάτη της «ακαδημίας», Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και της ομώνυμης εκκλησίας  του μητροπολιτικού μεγάρου (Πατριάρχου Βαρθολομαίου αρ. 1) , στις 7 και 8 Μαίου.
Και παρ’ όλη αυτή τη διάψευση των πληροφοριών μας, οι φήμες επιμένουν και επειδή δεν μπορούμε να …προσβάλουμε τις πηγές μας, ως μη αξιόπιστες, επιμένουμε ότι ο νέος διευθυντής είναι παρελθόν και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της απομάκρυνσης και το όνομα του αντικαταστάτη του.
Και επειδή ο μητροπολίτης ΔΕΝ βρίσκει στο περιβάλλον του κάποιο ικανό για τη θέση, σκέφτεται να αναλάβει ο ίδιος τη θέση αυτή έτσι  ώστε να βρίσκεται πιο …κοντά στους νέους σπουδαστές, ειδικά τώρα που έγιναν πολλοί.!
Εμείς σας τα ‘παμε και ελπίζουμε πως θα διαψευστούμε επιτέλους και μια φορά.!!! Θα είναι για όλους μας καλύτερα…

2 comments:

  1. Πάντως ετούτος ο απόφοιτος από την όψη φαίνεται ότι θα πάει μακριά.... Τον βλέπω για Αρχιμανδρίτη στο μέλλον .... Τι χαρά στην "Ακαδημία" που έβγαλε τουλάχιστον ένα απόφοιτο... Καλή σταδιοδρομία στον μέλλοντα κληρικό ...!!!

    ReplyDelete
  2. Ο νέος απόφοιτος ομοιάζει με κάποιον μουσουργό που μελωπηουσε τα ποιήματα του Μητροπολητη λεγόταν Παν. Καρουσος μήπως μπορεί να μας πει κάποιος αναγνώστης σας εάν έχουν συγγένεια ...;;

    ReplyDelete