Search This Blog

Monday, April 11, 2016

Ο Δρ. Αθανάσιος Νικολακόπουλος επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο…





 Την ανακήρυξη του καθ. Αθανάσιου Νικολακόπουλου ως επίτιμου διδάκτορα της οφθαλμολογικής Σχολής, αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Η τελετή της τιμητικής αυτής διάκρισης στον Έλληνα επιστήμονα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο αμφιθέατρο της σχολής, παρουσία της διοίκησης  και των σπουδαστών της σχολής.
Ο Δρ. Νικολόπουλος είναι διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και έχει τιμηθεί από δεκάδες Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά τον κόσμο για την προσφορά του στην Οφθαλμολογία.
Ο Δρ. Νικολακόπουλος, με τη βοήθεια του Δ. Σ. του Νοσοκομείου, του ΕΟΦ, της Οφθαλμολογικής
Εταιρείας Β. Ελλάδος, της South Eastern Ophthalmological Society' και του Ι.Σ Θεσσαλονίκης, έχει διοργανώσει  Διεθνή Σεμινάρια με μια σειρά μαθημάτων στης αγγλική, για ειδικούς οφθαλμίατρους, κυρίως από το εξωτερικό, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε εξελιγμένες τεχνικές λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων που εφαρμόζονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

«Η γνώση είναι πάντα δανική, -αναφέρει ο καθηγητής Νικολόπουλος, -και πρέπει να επιστρέφεται με τόκο. Αυτό είναι το δικό μας μνημόνιο και η λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου πρέπει να συνεχίσει να αποδίδει έργο, μέσα από τις δυσκολίες, σε όσα περισσότερα επίπεδα μπορεί προσπαθώντας να προβάλουμε και τα επιτεύγματα της Ελληνικής Νοσοκομειακής Οφθαλμολογίας έτσι ώστε να έρχονται από άλλες χώρες για να  εκπαιδευθούν στη Θεσσαλονίκη στη νεώτερη τεχνολογία της Οφθαλμολογικής Χειρουργικής.

Ο Έλληνας επιστήμονας θα μιλήσει την Πέμπτη, 14 Απριλίου, από τις 5:30 έως τις 7:30, στο 45 Brunswick Ave., ένα τετράγωνο βόρεια της College, λίγο δυτικά από τη Spadina.

No comments:

Post a Comment