Search This Blog

Monday, April 11, 2016

Η αποπομπή του π. Ευάγγελου Μπουρδουνιώτη εν μέσω του Όρθρου.!!!



Τι άλλαξε, έκτοτε, ώστε να επανέλθει;


 Όσοι είχαν παρακολουθήσει, ή παρακολουθούν ακόμα έστω και εξ’ αποστάσεως , την εξέλιξη της Ελληνικής (Ορθόδοξης.!!!) εκκλησιαστικής ζωής στον Καναδά τα τελευταία χρόνια, (και φυσικά για τους νεώτερους) θα θυμούνται τα γεγονότα και τις περιπτώσεις πίσω από τον κάθε υπαινιγμό του προηγούμενου σχολίου… Τις ημέρες εκείνες τόσο ο αγγλόφωνος όσο και ο ελληνόφωνος  Τύπος ασχολήθηκαν εκτεταμένα με την απομάκρυνση του ιερέα Ευάγγελου Μπουρδουνιώτη από τον ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τορόντο, με ειδήσεις, φωτογραφίες, αντίγραφα αλληλογραφίας, επιστολές αναγνωστών και σχόλια.  Την εποχή εκείνη, λοιπόν, Ο επίσκοπος Σωτήριος, συνοδευόμενος και από άλλους ιερείς της Επισκοπής, εισέβαλε στην εκκλησία, κατά την ώρα του Όρθρου και διέταξε τον ιερέα π. Ευάγγελο, να βγάλει τα άμφιά του και να πάει σπίτι του.!!! Με δάκρυα στα μάτια ο ιερέας  υπάκουσε στην εντολή του επισκόπου και απεχώρησε, ενώ τη Θεία λειτουργία συνέχισε άλλος ιερέας, ο Κωνσταντίνος
Ζάχος…
Η Toronto Sun στις 10 Δεκεμβρίου, δημοσίευσε τα γεγονότα και τις διαδηλώσεις του κόσμου υπό τον τίτλο “Oustedpriest feels betrayed.
Ο π. Ζάχος πέθανε έξι μήνες αργότερα, ενώ ο π. Ευάγγελος Μπουρδουνιώτης  χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο μητροπολίτη σε διάφορες άλλες εκκλησίες, μεταξύ αυτών και στην Αγ. Ειρήνη, ως ιερατικώς προϊστάμενος.! Τι άλλαξε ώστε μετά την κακήν-κακώς αποπομπή του, από τον Σωτήριο, εν μέσω του Όρθρου, να επανέλθει ως κανονικός ιερέας, μόνο ένας αρρωστημένος μητροπολιτικός εγκέφαλος μπορεί να (μας) εξηγήσει… Για την ιστορία, να πούμε ότι ο παπα-Βαγγέλης είναι ένας από τους σοβαρότερους κληρικούς που πέρασε από την παροικία μας, δεχόμενος την κατάπτυστη συμπεριφορά του προϊσταμένου επισκόπου.!!!

No comments:

Post a Comment