Search This Blog

Wednesday, March 9, 2016

Από την Εκδήλωση του Γενικού Προξενείου...


Κάποιες σκέψεις για το ..."ΦΙΑΣΚΟ" (!!!) όπως το αποκάλεσαν κάποιοι...


Η κακία είναι κακία όπως και να το κάνουμε… Όταν όμως γίνεται τόσο κατάφορα αντιληπτή, προδίδει και εκθέτει ..λίγο παραπάνω αυτόν που την …εκπέμπει, ή έστω τον γράφοντα, ούτως ή άλλως. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο με τη σειρά. Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Προξενείο του Τορόντο, αποφάσισαν και διοργάνωσαν την π. Κυριακή μια ενημερωτική εκδήλωση στο «Πολυμνάκειο» για όσους από τους ενορίτες - εκκλησιαζόμενους του Αγ. Δημητρίου δεν γνώριζαν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Υπηρεσία αυτή, ώστε να μάθουν και να λύσουν ίσως κάποιες απορίες τους και γιατί όχι κάποια προβλήματα τους. Η πράξη έδειξε ότι οι πλειοψηφία των ενοριτών ΔΕΝ ήθελε να ενημερωθεί, προφανώς επειδή γνώριζε τα πάντα για τις υπηρεσίες αυτές, με αποτέλεσμα να παραυρεθούν και να την παρακολουθήσουν αρκετά λίγοι..! Παρά τον περιορισμένο αριθμό των παρόντων η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, ο γενικός πρόξενος και οι άλλοι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν και απάντησαν στις λίγες, μεν, αλλά ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις που τους έγιναν, εκτός μιάς η οποία δεν ήταν της αρμοδιότητας τους αφού αφορούσε την Εκκλησία. (θα αναφερθούμε χωριστά)
Ως εκ τούτου, λοιπόν, μόνον ως «ΦΙΑΣΚΟ» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως προσπάθησαν να την παρουσιάσουν κάποια γνωστά διαδικτυακά ενημερωτικά μέσα. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, «Φιάσκο» θα ήταν όταν ο κ. Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του ΔΕΝ ήξεραν τι έλεγαν, μπέρδευαν τα λόγια τους ή εξηγούσαν άλλα αντ’ άλλων στις ερωτήσεις των ολίγων ενδιαφερομένων να ενημερωθούν και όχι το ότι τα έλεγαν «μπροστά σε άδειες καρέκλες». Στο κάτω κάτω η μη παρουσία του πλήθους μπορεί να είναι στα υπέρ των προξενικών αρχών, αφού κατόρθωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα να ενημερώσουν γρήγορα και σωστά τους περισσότερους ομογενείς μας. Πού είναι το πρόβλημα, λοιπόν; Το ότι μέσα από τέτοιες ή παρόμοιες ενέργειες των προξενικών αρχών, θίγονται, ίσως, κάποια συμφέροντα ιδιωτών ε τι να κάνουμε; Οι έχοντες, πάντως, τη μύγα ας προσπαθούν λίγο να μην μυγιάζονται, αφού ο κόσμος σήμερα ΔΕΝ τρώει χόρτο, εντάξει; Αντιλαμβανόμαστε, υποθέτω, ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθω επί του ζητήματος…

1 comment:

  1. Αγαπητέ Αντίποδα,
    φιάσκο θα πεί μεγἀλη αποτυχία ή παθημα που προκαλεί χλευασμό. Νομίζω πως στην προκειμένη περίπτωση το δευτερο ταιριάζει απόλυτα. Άλλο να μας λένε οι Προξενικές αρχές τι υπηρεσίες παράσχει το Προξενείο σαν ενημέρωση και αλλο να τις δίνουν αυτές τις υπηρεσίες στον κόσμο, γιατί η εξυπηρέτηση είναι ανύπαρκτη. Δεν μπορείς να μιλήσεις με κάποιον από τις προξενικές αρχές, δεν βρίσκεις κανέναν στο τηλέφωνο και κανείς δεν απαντά στο τηλεφώνημά σου.
    Άσε που που αν γίνεις δεκτός και σε ακούσει κάποιος υπάλληλος απο τις προξενικές αρχές, θα σε ακούσουν και άλλα πενήντα άτομα, όσα περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Αυτά.

    ReplyDelete