Search This Blog

Monday, March 7, 2016

Μια ενδιαφέρουσα Γ. Συνέλευση της Ελ. Κοινότητας




Με επιτυχία και αρκετό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια Γ. Συνέλευση της Κοινότητας για την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού μέχρι τον Αύγουστο του 2015 και συγχρόνως την ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα της διοίκησης σε διάφορα άλλα θέματα της αρμοδιότητας του.
Για όσους ενδιαφέρονται, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραυρεθούν, έχουμε να πούμε ότι τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά όσον αφορά τα οικονομικά θέματα (που ήταν και παραμένει από την εποχή Μενεγάκη-Γερονικολού) και το χρέος τέθηκε επιτέλους υπό έλεγχο, ύστερα και από την πώληση των σπιτιών δίπλα στον Ι. Ναό της Παναγίας. Με λίγα λόγια, δηλαδή, η απόπειρα Σωτηρίου να αλώσει τον οργανισμό μέσω της ΔΕΚΑ-αιτίας Μενεγάκη και να την κάνει κτήμα του, δείχνει ότι είναι, πλέον, παρελθόν και πως με λίγη ακόμα προσπάθεια και η οικονομική της εξάντληση θα είναι ένα κακό παρελθόν και ένα «ράπισμα» στα μούτρα των όσων την
εμπνεύστηκαν και ανάλαβαν να την υλοποιήσουν…
Να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι της ετήσιας Γ. Σ. προηγήθηκε μια έκτακτη η οποία είχε ως θέματα εισήγηση του Δ. Συμβουλίου για την αλλαγή κάποιων άρθρων του Καταστατικού και η οποία πρόταση, ύστερα από κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις σε ερωτήσεις μελών, εγκρίθηκαν με μια άνετη πλειοψηφία του 95% των παρόντων μελων.! Στην αλλαγή του Καταστατικού ήταν και η μείωση των μελών του Δ. Σ. σε 15, καθώς και η έγκριση για τον «διορισμό» 3 -εκτός εκλογικής διαδικασίας- μελών με ειδικές γνώσεις σε διάφορα θέματα όπως είναι τα νομικά, τα οικονομικά ή τα τραπεζικά, ώστε οι σύμβουλοι να έχουν μια, όσο το δυνατόν, καλύτερη γνώση του αντικειμένου πριν αποφασίσουν για κάποιο ειδικό ζήτημα.
Το ζουμί της συνέλευσης αυτής είναι ότι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την Κοινότητα έφυγαν με αναπτερωμένη την ελπίδα τους ότι ο οργανισμός αυτός παραμένει και θα παραμείνει στις επάλξεις της προσφοράς στα μέλη της παροικίας μας, Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκείας, παρόλο τον πόλεμο που δέχεται από την εκκλησιαστική ηΓΕΣΙΑ και τους παρατρεχάμενους ιερείς και λαϊκούς «αντιπάλους» της.
Αυτά για τώρα…


No comments:

Post a Comment