Search This Blog

Wednesday, September 21, 2016

Η αντοχή των μεταλλαγμένων...



Από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ προκύπτει ένας... απέραντος θαυμασμός προς τον πρωθυπουργό μας, διότι ενώ εξελέγη τάζοντας στον λαό το αδύνατο, συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι δεν γίνονται θαύματα και άλλαξε πορεία προς τον δρόμο του ρεαλισμού. Μάλιστα ο κ. Ντάισελμπλουμ παίνεψε και τον Ματέο Ρέντσι, γιατί και εκείνος, παρότι σοσιαλιστής, απαρνήθηκε τις σοσιαλιστικές αρχές του και ακολούθησε τον δρόμο του ρεαλισμού. Καταλήγει ο κ. Ντάισελμπλουμ ότι οι δύο αυτοί ηγέτες, μολονότι πρόδωσαν τις υποσχέσεις τους και τις αρχές τους, θα παραμείνουν στην εξουσία!
Ω τι ωμότητα και τι σοφία περιέχουν αυτές οι διαπιστώσεις του Ευρωπαίου ηγέτη! Μας θυμίζει την αντοχή των μεταλλαγμένων γεωργικών προϊόντων που
καθίστανται ανθεκτικά σε φυτικές ασθένειες και με τα κατάλληλα δηλητήρια που περιέχει το τροποποιημένο γενετικό υλικό τους γίνονται όμορφα και καλοστρογγυλεμένα φρούτα, δεν σαπίζουν και παραμένουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα επάνω στο δέντρο της... εξουσίας! Μάλιστα τα μεταλλαγμένα προϊόντα στοιχίζουν πολύ φθηνά εν σχέσει με τα βιολογικά, αλλά τη διαφορά τιμής την πληρώνουμε στα αντικαρκινικά φάρμακα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ενδιαφέρεται για το από δω και πέρα και είναι ευχαριστημένος διότι γίνεται η δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο με τους μεταλλαγμένους, όμως υπάρχει πίσω ένας εξαπατημένος λαός που αργά ή γρήγορα θα επιβεβαιώσει την αρχαία ρήση «Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότην ουδείς»! Φαίνεται ότι θα παραμείνει το μεταλλαγμένο φρούτο στο δέντρο της εξουσίας, διότι εκείνοι που θα μπορούσαν να το κόψουν δεν το κόβουν επειδή τους βολεύουν τα ανθεκτικά φρούτα, αλλά όταν αρχίσουν οι κοινωνικές θύελλες να σαρώνουν τα πάντα σε τούτο το σοσιαλιστικό δέντρο, δεν θα μείνει ούτε καρπός ούτε φύλλο! Θα ξεριζωθεί εντελώς.
Και τότε πώς θα τραγουδάμε το σοσιαλιστικό τραγούδι «Στην Αθήνα μέσ' στο κέντρο φύτρωσε καινούργιο δέντρο που 'χει κόκκινα τα φύλλα και... μεταλλαγμένα μήλα». Ο κ. πρωθυπουργός συνειδητοποίησε ότι δεν γίνονται θαύματα, αυτό είναι προς τιμήν της κοινής του λογικής, το ασυγχώρητο είναι ότι προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία έγινε θαυματοποιός.

No comments:

Post a Comment