Search This Blog

Saturday, July 16, 2016

Έβαλαν μπροστάρη το ΒΛΑΚΑ του ...χωριού κι’ αυτοί γελάνε…




Συνεχίζει τις σφαλιάρες στον αναρμόδιο του «Εθνικού» Κώστα Πάππα, το Ελληνοκαναδικό ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ και ο εκδότης του κ. Χρ. Μανίκης. Τον έχει σακατέψει στις φάπες κι’ εκείνος σφυρίζει αδιάφορα…
Ο πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας και ο δημοσίων σχέσεων έβαλαν τον Παππα-Κώστα …μπροστάρη τους να τρώει τις σφαλιάρες, ενώ αυτοί κρύβονται γνωρίζοντας ότι γράφει τις γνωστές –όπως πάντα- βλακείες του… Σας αφήνουμε όμως να παρακολουθήσετε -όσοι ενδιαφέρεστε- απ’ ευθείας τον Χρήστο Μανίκη, ο οποίος γνωρίζει το θέμα «Εθνικό Κογκρέσο» πολύ καλά και ενημερωθείτε…
Οφειλομένη απάντηση στον κ. Κώστα Πάππα με επίκεντρο «το Εθνικό Κογκρέσο»
Δεν έχω καμιά διάθεση να εμπλέκομαι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και τολμώ να  γράψω, ότι όσοι παρακολουθούν τα κείμενά μου, θα συμμερίζονται αυτήν
μου την άποψη.
 Όμως όταν υπάρχουν θέματα που υπερβαίνουν τα προσωπικά, τα οποία πολλές φορές αντιπαρέρχομαι. δεν έχω παρά να εκφράσω τόσο την άποψή μου, όσο και την κριτική  μου. Ως τόσο πάντα επιδιώκω να διατηρώ την διαλογική αντιπαράθεση σε πολιτισμένα επίπεδα. Αυτό γίνεται και τώρα με την «σύγκρουσή μου» με τον κ. Κώστα Πάππα, ο οποίος παρ’ ότι δεν έχει θεσμικό αξίωμα στο «Εθνικό,» φέρεται να εκπροσωπεί «το Ελληνοκαναδικό  Κογκρέσο «Εθνικού» (CHC)» και μάλιστα χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη του ότι ένας οποιοσδήποτε οργανισμός, πολύ περισσότερο ένας τριτοβάθμιος του (θεωρητικά τουλάχιστον) υψηλού εκτοπίσματος του «Εθνικού» έχει και Διοικητικό Συμβούλιο και Εσωτερικούς Κανονισμούς και πως Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν τον σχετικό διάλογο που δημοσιεύεται στις σελίδες 42, 43.
 Ζητώ συγνώμη, αν μερικοί αναγνώστες δυσαρεστούνται από παρόμοιες αντιπαραθέσεις, αλλά όπως θα διαπιστώσετε αν διαβάσετε με προσοχή την όλη αντιπαράθεση, πρόκειται για το «Εθνικό Κογκρέσο» το οποίο πιστεύω ότι και χρειάζεται και πρέπει να λειτουργεί έστω και σαν τον μικρότερο εθνικοτοπικό Σύλλογο όπου τα μέλη του είναι και φίλοι και συγγενείς

 ΣΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ,» ΥΠΟ ΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ
 ΕΝΕΡΓΕΙΣ κ. Κ. ΠΑΠΠΑ;

Αν και κουραστικό, επανέρχομαι και σήμερα στα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου «Εθνικού» (CHC). Aυτό γίνεται γιατί έτσι  φαίνεται ότι επιθυμεί ο κ. Κώστας Πάππας που με τον τίτλο του «τέως Προέδρου του CHC και νυν Μέλους του Εθνικού Συμβουλίου,» υπογράφει την επιστολή που μου έστειλε και σχετίζεται με το «Εθνικό.» Αυτήν την δημοσιεύω αυτούσια παραπλεύρως και σας συνιστώ να την διαβάσετε και μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή.

Αντί προλόγου

 Όμως έτσι, ας πούμε αντί προλόγου και διευκρινιστικά, κ. Πάππα:  υπό ποία ιδιότητα ενεργείτε; Ενεργείτε ως «μοναχικός καβαλάρης» και τύπου Δον Κιχώτη αυτοαναγορεύεσαι σε προστάτη του «Εθνικού,» ή είσθε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος τύπου του «Εθνικού;»  Γιατί εδώ που τα λέμε μόνος σου γράφεις, μόνος σου και υπογράφεις και καμία θεσμική, αλλά και τυπική ιδιότητα, «ως εκπροσώπου τύπου,»  ή «υπευθύνου δημοσίων σχέσεων» δεν σου παρέχει ο τίτλος του «τέως Προέδρου του CHC και νυν Μέλους του Εθνικού Συμβουλίου.».
Με αλλά λόγια, γνωρίζουν, εγκρίνουν και αποδέχονται, ο Πρόεδρος και τα άλλα άτομα που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του «Εθνικού» τις θέσεις που εκφράζεις και το ύφος με το οποίο εκφράζεσαι; Πολύ θα ήθελα να το μάθαινα. Βέβαια, εικάζω, ότι λόγω της «πλέριας δημοκρατίας» που όλοι όσοι παρακολουθούμε τα του «Εθνικού» έχουμε διαπιστώσει, ότι  ούριος άνεμος δημοκρατίας και διαφάνειας, πνέει στα ηγετικά κλιμάκια του «Εθνικού.» Έτσι εικάζω και πάλι ότι τις απαντήσεις σου, πριν μου τις στείλεις,  τις γνώριζαν και τις είχαν εγκρίνει ο  Πρόεδρος του «Εθνικού» καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Εθνικού.»
 Τώρα στα υπόλοιπα. Ναι κ. Πάππα, εθελοτυφλώντας παρακάμπτεις και αγνοείς τις πολλαπλές και ουσιαστικές ερωτήσεις μου και εστιάζεις τις απαντήσεις σου στο θέμα της απώλειας του δικαιώματος έκδοσης αποδείξεων από το «Εθνικό,» (Donation receipts). Αυτό φαίνεται καθαρά ότι έχει απολεστεί (έχει γίνει Dissolved δηλαδή) στις 5 Ιουνίου 2015, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα της παράνομης και ετσιθελικής επιμήκυνσης της θητείας του σημερινού υπό τον κ. Γιώργο Μάνιο και κ. Κώστα Πάππα Δ. Σ. του «Εθνικού».
 Όμως γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις στο επίσημο έγγραφο στο οποίο σε παραπέμπω και σε παρακαλώ να απαντήσεις επ’ αυτού έστω και τώρα. Λοιπόν βλέπε και κάνε τον κόπο να εξηγήσεις τα του
Corporation Number 244524-7
Business Number (BN) 881773972RC0001 
Corporate Name HELLENIC CANADIAN CONGRESS CHARITABLE FOUNDATION - 
LA FONDATION DE CHARITÉ DU CONGRÈS HELLÉNIQUE CANADIEN 
Status: Dissolved by Corporations Canada (s.222) on 2015-06-05 
Governing Legislation
Canada Corporations Act - Part II - 1989-03-0

Οι «μάρτυρες» που επικαλείσαι σε διαψεύδουν….

Αφού σου υπενθυμίσω κ. Πάππα ότι στην από 2 Ιουλίου επιστολή σου (δημοσιεύτηκε στο Ε. Βήμα στις 9 Ιουλίου) μεταξύ των άλλων, αφού   έγραφες ότι:
«Τα περί απώλειας από το «Εθνικό» της άδειας έκδοσης αποδείξεων για φορολογικούς λόγους, «είναι ψεύδη, αποκυήματα της νοσηρής μου φαντασίας και της αντιπάθειας που έχω για το άτομό σου…»
Αφού πρόσθετες ότι:
 «με αυτά που έγραφα «άνοιξα τον ασκό του Αιόλου» και ως εκ τούτου « θα υποστώ τις συνέπειες των κακών ανέμων και θα βλάψω… φίλους μου, αφού όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα»,
Κατέληγες στο ότι:
«ΑΠΑΙΤΟΥΣΕΣ  ΠΑΡΑΥΤΑ στην επόμενη έκδοση του εντύπου μου, να ανακαλέσω τις ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΕΣ και κακοήθεις δηλώσεις μου και συκοφαντίες, αποδεχόμενος ότι ήταν ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ.»
Αφου τονίσω ότι ακόμα δεν είδα, στην παραπλεύρως δημοσιευόμενη επιστολή του  κανένα «άνοιγμα ασκού Αιόλου,» θα προσθέσω ότι ολοφάνερα ο κ. Πάππας πελαγοδρομεί σε μια τρικυμία εν ποτηρίω που ο ίδιος δημιούργησε. Ετσι δεν βλέπει ότι οι μάρτυρες που επικαλείται στην σημερινή του επιστολή επαληθεύουν πλήρως τις απόψεις μου.
 Πρωτίστως λοιπόν ας εξετάσουμε την επιστολή του Ορκωτού Λογιστή κ. Δημήτρη Kromida (την δημοσιεύω παραπλεύρως στα Αγγλικά, αφού είναι ενσωματωμένη στην επιστολή που μού κοινοποίησε ο κ. Πάππας). Οπωσδήποτε την ενυπόγραφη μαρτυρία του κ. Κρομίδα, (γράφτηκε στις 9 Ιουλίου 2016), δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω, άλλα έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάσω. 
Αρχικά λοιπόν, στην Πρώτη του παράγραφο ο κ. Κρομίδας, αφού αναφέρει:
 ότι ήταν ο επίσημος Ελεγκτής του «Εθνικού» ως το 2005, αποκαλύπτει  ότι από το «Εθνικό» η άδεια έκδοσης αποδείξεων για φορολογικούς λόγους, είχε από τότε απολεστεί.
 Κατόπιν τονίζει ότι έκτοτε είχε προσπαθήσει με πολλούς Προέδρους και Ταμίες του «Εθνικού» να πετύχει την επανάκτηση της άδειας, που είχε απολεστεί  λόγω του γεγονότος ότι δεν κατατίθονταν οικονομικοί απολογισμοί, και  τα σχετικά έγγραφα (T3010, etc.).
 Με αυτήν την σοβαρότατη μαρτυρία  κ. Πάππα τί αποκαλύπτεται; Αναντίρρητα αποκαλύπτεται, ότι παρά τις  εκκλήσεις του κ. Κromida, επί τόσα χρόνια κώφευαν σειρά Προέδρων και Ταμιών, καθώς και όσων εκ των υπολοίπων μελών των Δ.Σ. γνώριζαν!!
 Η κατάληξη της Πρώτης παραγράφου από τον έμπειρο, (όπως γράφει στην Δεύτερη παράγραφο), σε παρόμοιες υποθέσεις Ορκωτό Λογιστή, είναι πολύ αποκαλυπτική και φυσικά καταπέλτης και για το σημερινό Δ.Σ.:  
«Τίποτα δεν μου δόθηκε, για να γίνει αυτό, οπότε υποθέτω ότι τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω».
Στην Τρίτη  παράγραφο ο Ορκωτός Λογιστής κ. James Kromidas αναφέρει ότι για το θέμα αυτό (την αποκατάσταση της άδειας) είχε πριν από δύο περίπου χρόνια, συναντηθεί προσωπικά  με τους κ.κ. Πάππα, Μάνιο, Παπαδάκη και άλλα μέλη της διοίκησης του «Εθνικού»  προκειμένου να εξετάσει αν θα μπορούσε να βοηθήσει.
Δηλαδή, αν και ο κ. James Kromidas από το 2005 δεν ήταν πλέον ο Ελεγκτής του «Εθνικού,» είχε όλη την αξιέπαινη διάθεση να βοηθήσει για την απόκτηση της άδειας που είχε απολεστεί πριν από το 2005.Ομως σύμφωνα με την μαρτυρία του «μέχρι τώρα, δεν έχει ακούσει τίποτα για  κάποια επ’ αυτού πρόοδο». 
 Σίγουρα κ. Πάππα, από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνεις καλά, ότι το «μέχρι τώρα» παραπέμπει στην 9η Ιουλίου 2016, που έχει γραφεί η επιστολή κ. Δημήτρη Kromida.
 Στην πριν από δύο περίπου χρόνια συνάντηση, στην οποία προαναφέρεται ο κ. Kromidas (δηλαδή  κάπου το 2014), ο κ. Μάνιος έριξε την ιδέα ότι θα ήταν καλύτερα αν αντί να προσπαθεί το «Εθνικό» να επαναποκτήσει την προηγούμενη άδεια, να υποβάλει αίτηση για έκδοση νέας, να  «ξεκινήσει δηλαδή από το μηδέν». Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο κ. James Kromidas, όπως γράφει. 
Αν και τίνος ιδέα ήταν το να  «ξεκινήσει δηλαδή από το μηδέν» παρουσιάζεται αρκετά διαφορετικά από εσένα κ. Πάππα, αυτή είναι μία  πολύ αξιοπρόσεκτη  μαρτυρία που γίνεται από τον Ορκωτό Λογιστή κ. James Kromida, ο οποίος μάλιστα μέχρι  το 2005 ήταν Ελεγκτής του «Εθνικού.» 
Μάλιστα συνεχίζοντας, «συμπεραίνει ότι η άδεια δεν ακυρώθηκε το 2015 (που ισχυρίζομαι και γράφω εγώ, αφού σε αυτήν την ημερομηνία παραπέμπει η κυβερνητική ιστοσελίδα), αλλά πάρα πολλά χρόνια πριν, ακόμα και προ του 2005.»
Δεν θα διαφωνήσω με την μαρτυρία ενός αξιόπιστου ανθρώπου που γνωρίζει εκ των έσω τα πράγματα. Όμως  και πάλι δεν δίνεται απάντηση στα αναφερόμενα ως «Dissolved by Corporations Canada (s.222) στις 5 Ιουνίου 2015».
Η μόνη λογική ερμηνεία που βρίσκω είναι ότι στις 5 Ιουνίου του 2015 ακυρώθηκε επισήμως το απολεσθέν δικαίωμα προκειμένου να γίνει αίτηση για την  απόκτηση της νέας άδειας. Αν είναι έτσι όμως θα έπρεπε κ. Πάππα, να το διευκρίνιζες αυτό εξ’ αρχής, οπότε αυτό το ερώτημα, (ένα από τα πολλά και για μένα  όχι το σπουδαιότερο που σας έχω υποβάλει και αποδεικνύουν ότι κακώς παραμένετε στην διοίκηση του «Εθνικού»), δεν θα μας απασχολούσε  και δεν θα μας κούραζε τόσο πολύ. Όμως είναι έτσι τα πράγματα; Εχει υποβληθεί και πότε υποβλήθηκε το αίτημα για την έκδοση της νέας άδειας; Τελικά έχει εγκριθεί; Και προς τι η επιβράβευση προς εσάς, επιβράβευση που μόνο ως συμπέρασμα αναφέρεται στην επιστολή του κ. Κρομμίδα, αφού μετά το 2005, ολιγωρήσατε, αφού χρηματίσατε επί μακρόν Πρόεδροι του «Εθνικού» και εσύ κ. Πάππα και ο κ. Μάνιος; Ως εκ τούτου και εσείς είχατε κωφεύσει στις προσπάθειες του κ. Κρομμίδα (αναφέρονται στην Πρώτη παράγραφο της επιστολής του), που ζητούσε   να καταβληθούν οι απαραίτητες προσπάθειες έτσι ώστε «το ‘Εθνικό’  να πετύχει την επανάκτηση της άδειας, που είχε απολεστεί  λόγω του γεγονότος ότι δεν κατατίθονταν οικονομικοί απολογισμοί, και  τα σχετικά έγγραφα (T3010, etc.);
Τώρα βάσει της πολύ λογικής συμβουλής του κ. Κρομίδα πρέπει «να αφήνουμε τα γεγονότα να μιλήσουν.» Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο και αφού διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τα συμπεράσματα, που ενδέχεται να είναι και λανθασμένα και υποκειμενικά, επιτρέψτε μου κ. Πάππα να διαφωνήσω με την επιβράβευση που γίνεται σε εσάς και τον κ. Μάνιο από τον κ. Κρομμίδα, ο οποίος σύμφωνα με την μετάφραση σου κ. Κώστα Πάππα αποφαίνεται ότι:
 «Τουναντίον οι Μάνιος, Πάππας με την ενέργεια την οποία εγώ τους υπέδειξα, σώζουν τον οργανισμό και οι Ελληνες πρέπει να είναι περήφανοι.»   
Επιτρέψτε μου ακόμα να ρωτήσω, «χωρίς προκατάληψη» σήμερα το «Εθνικό» έχει αποκτήσει άδεια; Πότε την απέκτησε; Τελικά έχετε υποβάλλει αίτημα για την απόκτησή της ;
Και προκειμένου «να αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν» και αφού ενεπλάκησαν στον διάλογο και άλλοι, ρωτώ και αυτούς: Τί γίνεται με τις άλλες ερωτήσεις που έχω υποβάλλει; Δηλαδή:
Δεδομένου ότι τώρα βρισκόμαστε στα μέσα του 2016,  το Συμβούλιο Μάνιου/Πάππα είναι ή δεν είναι παράνομο;
Εχει, ή δεν έχει  παραβεί την διάρκεια της διετούς θητείας του που περιοριζόταν στο χρονικό διάστημα 2012-2014; 
Είναι, ή δεν είναι αντικανονική, μονομερής, λαθροχειρική και ετσιθελικώς  διαπραχθείσα η τροποποίηση των Εσωτερικών Κανονισμών, και η αλλαγή του Καταστατικού; 
Εχει, ή δεν έχει διορίσει παράνομα στο Δ.Σ. του «Εθνικού» τέσσερα άτομα από το Κεμπέκ και ποία τέλος πάντων είναι αυτά; 
Ως εκ τούτου, μάλλον είναι πρόωρη η επιβράβευση από τον κ. Kromida, την στιγμή που ο ίδιος μεταξύ των άλλων έχει τονίσει και ότι: 
«Τίποτα δεν μου δόθηκε, για να γίνει αυτό, οπότε υποθέτω ότι τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω»,
Και ότι:
«μέχρι τώρα, δεν έχει ακούσει τίποτα για  κάποια επ’ αυτού πρόοδο.» 
 Υπενθυμίζω και πάλι ότι σύμφωνα με τα αναφερόμενα  το «μέχρι τώρα» παραπέμπει στην 9η Ιουλίου 2016, που γράφτηκε η επιστολή του κ. Kromida.

Η Εφορευτική Επιτροπή, τι λέει;
Στην επιστολή που ο κ. Κώστας Πάππας μου στέλνει, μου κοινοποιεί και επιστολή του, προς τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής, (κ. Κωνσταντακάκο). Σε αυτήν, όπως θα δείτε (δημοσιεύεται και αυτή παραπλεύρως), ο κ. Πάππας δεν αρκείται στο να δώσει έμφαση στην «Εκθεση του Ορκωτού Λογιστή κ. Κρομίδα», αλλά υπερβαίνοντας κατά πολύ τα εσκαμμένα και ξεχνόντας ότι απευθύνεται σε μέλος της Ε.Ε. συμπεραίνει ότι η «Εκθεση Κρομίδα, δίνει υπεύθυνη απάντηση στα ψευδή δημοσιεύματα της εφημερίδας το ‘ΒΗΜΑ’».
Πιστεύοντας ότι τα μέλη της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), είναι και πρέπει να παραμένουν υπεράνω προσώπων και ως εκ τούτου  θα κάνουν ανεπηρέαστα το καθήκον τους, θέλω απλά να τα ρωτήσω, αν έχουν ελέγξει τους Οικονομικούς Απολογισμούς του «Εθνικού,» από το 2012 ως τα σήμερα, αν έχουν συντάξει σχετικό πόρισμα, και αν αυτό έχει ενσωματωθεί στα Πρακτικά του «Εθνικού,» που δεν πρέπει να ξεχνάμε, αυτοπροσδιορίζεται και ως: 
«Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς». 

Τελικά υπό ποίο αξίωμα ενεργείτε, κ. Κ. Πάππα;

Όμως έτσι,  για να επανέλθω και να επεκτείνω τα του προλόγου μου, θα σε ερωτήσω κ. Πάππα, πίστεψέ  με καλοπροαίρετα, και διευκρινιστικά, έτσι ώστε να αφήσουμε και ορισμένα στοιχεία «στους ιστορικούς του μέλλοντος»: 
 κ. Κ. Πάππα,  υπό ποία ιδιότητα ενεργείς; Μήπως τελικά κάνεις κατάχρηση εξουσίας και τίτλων, ή σωστότερα μήπως έχεις  μπερδευτεί και από κεκτημένη ταχύτητα, έχεις βάλει την σφραγίδα του «Εθνικού» στην πίσω τσέπη του παντελονιού σου, αφού στις μεν επιστολές που μου στέλνεις υπογράφεις μόνο με τον τίτλο του «τέως Προέδρου του CHC και νυν Μέλους του Εθνικού Συμβουλίου,» ενώ στις επιστολές που στέλνεις και λαβαίνεις απαντήσεις, όπου κρίνεις (βλέπετε επιστολές και απαντήσεις προς κ. Κρομίδα και κ. Κωνσταντακάκο) τόσο ως αποστολέας όσο και ως παραλήπτης, αναφέρεται απλά και άνευ άλλων τίτλων μόνο το όνομά σου: «Costas Pappas». 
 Και έτσι πιο απλά, λόγω της επί χρόνια ανάμειξής σου ως υπερπρόεδρος, στο προσκήνιο και τα παρασκήνια του «Εθνικού,» αναλογίζεσαι σε στιγμές αυτοελέγχου και νηφαλιότητας, πόσο έχεις συντελέσει στην σημερινή απαξίωσή του, αφού, όπως έχουμε αποδείξει, αν δεν παραιτηθεί το συντομότερο η σημερινή διοίκηση που φαίνεται ότι αίρεται και φέρεται από εσένα, συνεχώς καταβαραθρώνεται το «Εθνικό» και νομοτελειακά οδεύει προς πλήρη διάλυση;

Χρήστος Α. Μανίκης

1 comment:

  1. Ξέρει ο Μανικης τι γράφει, πήρε φωτιά η πένα του, μπαρούτι το μελάνι καιρός να διαλύσει το "ΕΘΝΙΚΟ" και ο γερό-ξουρας να
    αφοσιωθεί στην "αισθητικό" και τις ντομάτες του....Αμ'πια !!!

    ReplyDelete