Search This Blog

Friday, July 15, 2016

Γελάμε (πάλι) αντί να κλαίμε, με τον …ιεράρχη μας.!



Μαζέψτε τον, ΔΕΝ πάει άλλο…
Γελάει, αντί να κλαίει, όπως θα ‘πρεπε, μια μεγάλη μερίδα του ομογενειακού ελληνισμού, με τα καμώματα του πνευματικού μας «πατέρα», του μητροπολίτη Σωτήριου.! Γελάνε με όσα παρακολουθούν μέσα στις εκκλησίες, με όσα διαβάζουν στην «Ορθόδοξη Πορεία» και με όσα ακούν από το μικρόφωνο των τηλεοπτικών εκπομπών του.
Του άρεσε, φαίνεται, τόσο πολύ ο παραλληλισμός της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με την κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Καναδά, τον οποίο έκανε την περασμένη εβδομάδα μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του, ώστε να επανέλθει την αμέσως επόμενη
Κυριακή, μέσα από την ίδια εκπομπή και να …παραλληλίσει την Κληρικολαϊκή τόσο με την απόφαση της ένωσης του Καναδά την 1 Ιουλίου του έτους 1867, όσο και με την ένωση των πόλεων-κρατών της αρχαίας Ελλάδας (Αθήνα-Σπάρτη-Θήβα κ.λπ) σε μια χώρα, όπως είναι σήμερα.!
Με τέτοια επιχειρήματα, λοιπόν, προσπαθεί πολύ συχνά και έντονα, τον τελευταίο καιρό, να …μαντρώσει την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο στις κληρικολαϊκές συνελεύσεις ΤΟΥ, των οποίων τις αποφάσεις κουμαντάρει …πάνω από το 100% .! Δεν γνωρίζουμε ακόμα γιατί τόση πρεμούρα για «αγάπη» και «ομόνοια» μεταξύ των Κοινοτήτων, αλλά θα το μάθουμε σύντομα αφού «ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον Ήλιο» όπως λέει ο κολλητός του «παγκόσμιος» μεγαλοεκδότης-ραδιοφονιάς… της ελληνικής και όχι μόνο, γλώσσας.

2 comments:

  1. Αφού δεν είναι άξιος ο Ελληνισμος του Καναδα να αποβάλει αυτόν τον τραμπούκο από την εξουσία της εκκλησίας και δεν είναι αξια η ομογένεια να εχει ένα δυναμικό ηγέτη τότε να το βουλωσουμε και να τον/την αφήσαμε να μας κουμαντάρει....Η προτιμάτε τους υΓΕΤΕΣ τύπου Μανιου/Παπα

    ReplyDelete
  2. Εσυ παραπονιέσαι γιατί κατι παρόμοιες ιδέες είχες και έμεινες εκτός εξουσίες και καρέκλας

    ReplyDelete