Search This Blog

Saturday, June 4, 2016

Ο Παππα-Μάνιος διέγραψε το Κογκρέσο του Κεμπέκ και της Β. Κολομβίας από το Εθνικό.!!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ…




Με μια ανακοίνωση Τύπου -  καταπέλτη, καταγγέλουν τα Επαρχιακά Κογκρέσα Κεμπέκ και Βρετ. Κολομβίας τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις του Εθνικού Κογκρέσου των Μάνιου και Σια ΚΑΙ την διαγραφή τους ως μέλη του.!!! Η ξεδιαντροπιά των Παππα-Μάνιου ΔΕΝ θα μας αφήσει να …πλήξουμε τούτο το Καλοκαίρι.!



 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
1 Ιουνίου 2016

Μετά τις δημοσιοποιήσεις των δηλώσεων του προέδρου του Ελληνοκαναδικού (Εθνικού) Κογκρέσου κ. Μάνιου, αλλά και των δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο του Μόντρεαλ αναφορικά με την λειτουργία και τις αποφάσεις της διοικήσεως του Εθνικού Κογκρέσου,
το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο της Βρετανικής Κολομβίας βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε ότι, δυστυχώς οι διχαστικές δημόσιες δηλώσεις του κ. Μάνιου, αλλά και η υιοθέτηση των δηλώσεων αυτών από μερίδα των ΜΜΕ του Μόντρεαλ, είναι αναληθείς και εύκολα χαρακτηρίζονται επικοινωνιακοί τακτικισμοί, που σκοπό έχουν την

διαστρέβλωση της αλήθειας αλλά και την  επικάλυψη της ευθύνης του ιδίου και της διοικήσεως του στην απραξία για τις πραγματικές προτεραιότητες και ανάγκες του Ελληνισμού του Καναδά.

Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο της Βρετανικής Κολομβίας δηλώνουν ότι:

Είναι γεγονός πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ έχει ενασχοληθεί πολλές φορές για την πορεία του Ελληνοκαναδικού Εθνικού Κογκρέσου και κατανοεί πλήρως τον σπουδαίο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τριτοβάθμια αυτή βαθμίδα του οργανωμένου ελληνισμού στο Καναδά, όπου και με την συνεργασία των Επαρχιακών Κογκρέσων, μπορέσει να αναδείξει και υποστηρίξει υποθέσεις Ελληνο-Καναδών αλλά και να προωθήσει το δίκαιο των Εθνικών μας θεμάτων σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα.

Είναι γεγονός πως το Ελληνικό Κογκρέσο το Κεμπέκ και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο της Βρετανικής Κολομβίας έχουν επισημάνει και διαμαρτυρηθεί από το 2014 επανειλημμένα προς τον πρόεδρο και την διοίκηση του Εθνικού για τις παραβιάσεις του καταστατικού και των εσωτερικών κανονισμών, με αποτέλεσμα να εισπράττουμε συνεχείς αναβολές και δικαιολογίες με διάφορα προσχήματα.

Επίσης έχει ζητηθεί (γραπτώς) να μας αποσταλεί λεπτομερής Οικονομικός Απολογισμός, να εφαρμοσθεί το Καταστατικό και να οργανωθεί το Εκλογικό Συνέδριο στο Μόντρεαλ, όπως έχει αποφασισθεί σε προηγούμενη τηλεσυνεδρίαση του ΔΣ του Εθνικού, τον Μάρτιο 2014.
Υπόψη ότι το καταστατικό ορίζει κάθε χρόνο συνέδριο και ΓΣ των μελών-αντιπροσώπων των Επαρχιακών Οργανισμών και κάθε δεύτερο χρόνο συνέδριο, ΓΣ και εκλογές προς ανάδειξη νέου ΔΣ. Δηλαδή το 2013 έπρεπε να είχε γίνει συνέδριο και ΓΣ, το 2014 συνέδριο ΓΣ και Εκλογές, το 2015 συνέδριο και ΓΣ και το 2016 πάλι συνέδριο ΓΣ και Εκλογές. Η παρούσα Διοίκηση του Εθνικού Κογκρέσου διοικεί παράνομα από το 2014και μετά.
Στα συνέδρια και τις ετήσιες ΓΣ πάντα γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της διοικήσεως και επανακαθορισμός της πορείας του Εθνικού Κογκρέσου.

Επίσης γίνεται η καταβολή της ετήσιας συνδρομής των Επαρχιακών Κογκρέσων, όπως έχει προκαθορισθεί, για να συμμετέχουν οι Οργανισμοί, Σύλλογοι και Κοινότητες.
Είναι γεγονός πως, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ οφείλει την ετήσια συνδρομή των ετών 2014 και 2015, που δεν κατέβαλε, αφού το 2014 διαπίστωσε την δυσλειτουργία του ΔΣ του Ελληνοκαναδικού (Εθνικού) Κογκρέσου, καθότι δεν είχε οργανώσει το Συνέδριο το 2013 και το εκλογικό συνέδριο του 2014, καθώς επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε γίνει καμία τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Ελληνοκαναδικού (Εθνικού) Κογκρέσου και τα 3 μέλη από το Κεμπέκ που αποτελούσαν και μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ, ήταν ανημέρωτα για την πορεία του Ελληνοκαναδικού (Εθνικού) Κογκρέσου.

Είναι γεγονός πως τα Ελληνικά Κογκρέσα του Κεμπέκ και Βρετανικής Κολομβίας έχουν επιβεβαιώσει επανειλημμένα την διοίκηση του Ελληνοκαναδικού (Εθνικού) Κογκρέσου, ότι θα εκπληρώσουν στο ακέραιο τις οφειλόμενες οικονομικές υποχρεώσεις, όταν τούτο έλθει σε κανονικότητα, όπως ορίζουν το καταστατικό και οι εσωτερικοί κανονισμοί.
Είναι γεγονός πως το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ δεν οφείλει καμία άλλη συνδρομή προς το Εθνικό Κογκρέσο ούτε αυτή του 2013 (επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα από την εκτελεστική επιτροπή του Εθνικού), παρά τους πρόσφατους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Μάνιου στην συνέντευξη του στον Τύπο του Μόντρεαλ, εφόσον το 2012 το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ απαλλάχθηκε από την οφειλή της συνδρομής του για το έτος 2013, λόγω του ότι, ήταν το μόνο Επαρχιακό που είχε πληρώσει στο ακέραιο τις συνδρομές όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίθεση με πολλά από τα υπόλοιπα Κογκρέσα του Καναδά που δεν είχαν πληρώσει τις οφειλόμενες συνδρομές συμπεριλαμβανόμενου και του Κογκρέσου του Οντάριο, από το όποιο προήρθε στο Συνέδριο του 2012 ο ίδιος ο κ. Μάνιος και εξελέγει σύμβουλος του Εθνικού Κογκρέσου.

Δεν αρκούσαν τα παραπάνω πληροφορηθήκαμε πως προχώρησαν παράνομα στην κατάθεση προς έγκριση νέου καταστατικού στην Κυβέρνηση, χωρίς την έγκριση της ΓΣ Συνεδρίου, αφού ποτέ δεν καλέστηκε.
Τα Ελληνικά Κογκρέσα του Κεμπέκ και Βρετανικής Κολομβίας (περίπου το 50% των αντιπροσώπων των ελληνικών Οργανισμών του Καναδά) δεν γνωρίζουν τι εμπεριέχουν τα άρθρα του νέου αυτού παράνομου καταστατικού και το οποίον δεν αναγνωρίζομε.
Σε απάντηση, της διαμαρτυρίας μας επί όλων αυτών εισπράξαμε την παράνομη απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Κογκρέσου, για διαγραφή των Ελληνικών Κογκρέσων του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας από μέλη του Ελληνοκαναδικού (Εθνικού) Κογκρέσου χωρίς έγγραφη ειδοποίηση και με το αίολο προφορικό αιτιολογικό μη πληρωμή συνδρομής.

Πληροφορούμεθα πως η Διοίκηση του Εθνικού παρακάμπτοντας το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ πρόσφατα προχώρησε παράνομα και σε διορισμό 4 ατόμων από το Μόντρεαλ στο ΔΣ του Εθνικού, που όμως μέχρι σήμερα αποφεύγει επιμελώς να τα κατονομάσει, (τα 3 άτομα δεν αντιπροσωπεύουν κανένα οργανισμό του Κεμπέκ και το τέταρτο δεν προέρχεται από οργανισμό που είναι μέλος του Επαρχιακού για το 2015 και 2016).

Έχοντας υπόψην όλα τα ανωτέρω και αναλογιζόμενοι την ευθύνη έναντι του Ελληνισμού του Καναδά, επιδιώξαμε και κάναμε μια άτυπη συνάντηση στο Τορόντο στις 16 Απριλίου 2016 με το εκτελεστικό του Εθνικού με σκοπό την περαιτέρω
  διευκρίνηση των θέσεων μας. Αντιπροσωπία από 5 άτομα του εκτελεστικού του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ με την παρουσία και πρώην προέδρου του Κογκρέσο Κεμπέκ και επίσης τον  πρώην προέδρου  του Εθνικού και διαπιστευμένο αντιπρόσωπο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου της Βρετανικής Κολομβίας ο οποίος ταξίδεψε από το μακρινό Βανκούβερ συναντήσαμε τον πρόεδρο κ Μάνιο  τον εκτελεστικό Γραμματέα, τον Ταμία και πρόεδρο του Επαρχιακού του Οντάριο όπου μετά από 4 ώρες εξονυχιστικής συζήτησης καταλήξαμε όπως,

α)
Tο Εθνικό Κογκρέσο προγραμματίσει και οργανώσει το Εκλογικό Συνέδριο τον Νοέμβριο 2016 στο και όπως ορίζει το ισχύον καταστατικό. (Το Συνέδριο αυτό συμπίπτει με την 30η Επέτειο από ιδρύσεως του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και κανονικά θα πρέπει να γίνει στην Οττάβα).

β) Για την σωστότερη οργάνωση να συνεδριάσει το ΔΣ του Εθνικού τουλάχιστον 4 φορές. (τρεις πριν τις διακοπές του καλοκαιριού και μία τέλη Αυγούστου η αρχές Σεπτεμβρίου.
γ) Μετά από πρόταση του προέδρου του Εθνικού, το Ελληνικό Κογκρέσο το Κεμπέκ και το Κογκρέσο του Οντάριο θα συμμετάσχουν με την συνδρομή για των $ 350 Το Ελληνικό Κογκρέσο της Βρετανικής Κολομβίας με $ 200, και τα Κογκρέσο Αλμπέρτας και Μανιτόμπας με $100. (Οι αντιπροσωπία του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ και Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου της Βρετανικής Κολομβίας έχουν επιφυλάξεις για αυτό τον διακανονισμό, διότι θα επιφέρει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην επόμενη διοίκηση του Εθνικού).

δ) Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ δεν οφείλει την συνδρομή του 2013, για τις οφειλές του 2014 και 2015 θα οφείλει προς το Εθνικό Κογκρέσο το ποσόν των $7000. Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο της Βρετανικής Κολομβίας θα οφείλει το ποσό των $2000.

ε) Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ θα προτείνει προς το Ελληνοκαναδικό (Εθνικό) Κογκρέσο 4 άτομα από τους Οργανισμούς μέλη του για την συμπλήρωση του ΔΣ.
11. Μετά και από τις πρόσφατες εμπρηστικές αναφορές και δηλώσεις στα ΜΜΕ του Μόντρεαλ του κ. Μάνιου καλούμε και πάλι την Διοίκηση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, να εφαρμόσει πλήρως το ισχύον Καταστατικό και τους Εσωτερικούς Κανονισμούς και να φέρει προς επικύρωση τις όποιες προτάσεις αλλαγές στο Καταστατικό και τους Εσωτερικούς Κανονισμούς στην ερχόμενη ΓΣ του Συνεδρίου.

Επιφυλασσόμεθα για επιπλέον πληροφόρηση όλου του Ελληνισμού του Καναδά, για τα έργα και τις ημέρες της τωρινής παράνομης διοίκησης του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Από τα Διοικητικά Συμβούλια

Του Ελληνικού Κογκρέσου Κεμπέκ, και του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Βρετανικής Κολομβίας.

No comments:

Post a Comment