Search This Blog

Thursday, June 2, 2016

Ο ηΓΕΤΗΣ και τα τσιράκια ΤΟΥ…



Μια ακόμα σφαλιάρα στον Μάνιο και τα τσιράκια του, για τις μόνιμες πλέον ψευτιές τους με τις οποίες προσπαθούν να κρατηθούν στην …«εξουσία», ( δηλαδή στο σβέρκο των ομογενών) προσφέροντας ανυποληψία στην ομογένεια, αλλά και προσωπική, ηγετική και όχι μόνο, …επιβίωση.! Η σφαλιάρα προέρχεται από την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ, υπογεγραμμένη από τον κ. Δημ. Τσίκαλα. Διαβάστε, λοιπόν, την επιστολή-απάντηση στον δημοσιογράφο κ. Τελίδη κι’ εδώ (θα) είμαστε να τα ξαναπούμε… Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον… Μπορεί η ηΓΕΣΙΑ του οργανισμού να μην ντρέπεται αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γελάνε πολύ μαζί
τους… Και ιδιαίτερα με τον καραγκιόζη πρόεδρο ο οποίος πριν από κάμποσα χρόνια, όταν κλήθηκε από το συμβούλιό του να απολογηθεί και να δικαιολογήσει τις δεκάδες χιλιάδες δολάρια τα οποία είχαν κάνει φτερά, από το ταμείο του Επαρχιακού του Οντάριο, αυτός υπέβαλε την παραίτησή του.!!! Τόσο …ευαίσθητος ο ηΓΕΤΗΣ μας.!!! …Τιμή μας και τιμή των συνεργατών του.!!!

Απολαύστε τώρα την επιστολή, η οποία θα δημοσιευτεί αφού τόσο ο κ. Τελίδης όσο και ο εκδότης κ. Γκιούσμας είναι σοβαροί άνθρωποι, κατά πως λένε οι γνωρίζοντες…


Κύριον Γ. Γκιούσμα εκδότη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ του Μόντρεαλ. 

Κύριε Γκιούσμα , επειδή ο αρθρογράφος σας  κ.Τελλίδης ασχολήθηκε με υποθέσεις του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ στην έκδοση της 20 ης Μαίου και μια που μέσα από την στήλη του διαρκώς ερωτά για το «Σείς τι λέτε», θα ήθελα να του εκφράσω για το τι «εμείς λέμε» ως μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού.
Κύριε Τελλίδη
Επί χρόνια τώρα παρακολουθώ τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίον εκφράζεστε και βάλλετε κατά του Κογκρέσου του Κεμπέκ μέσω της στήλης σας δίχως ουσιαστικό λόγο και δίχως να μπαίνετε στον δημοσιογραφικό σας καθήκον να διασταυρώνετε τις πηγές σας. Αυτό όμως το θέμα θα το συζητήσουμε σε κάποια άλλη φάση.
Διάβασα την συνέντευξή σας με τον πρόεδρο του Εθνικού Κογκρέσου Κ.Μάνιο και ομολογώ ότι με κατέπληξαν οι αναλήθειες και τερατολογίες που εξέφρασε με τις οποίες όμως δεν θα απαντήσω σε όλες αφού θα απαιτηθεί πολύς χώρος και χρόνος. Απλά θα αναφερθώ στους ισχυρισμούς του που κατά κόρον διατυμπανίζει , ότι το Επαρχιακό Κογκρέσο δεν έχει πληρώσει την συνδρομή του προς το Εθνικό και αυτός είναι ο λόγος που έχασε το δικαίωμα ψήφου αλλά και εκπροσώπησής του . Επειδή διαπιστώνω ότι η μνήμη του κ. Μάνιου είναι κάπως προβληματική, θα ήθελα να του θύμιζα τα εξής. Το 2013 με επιστολή του μας ανακοίνωνε ότι επειδή το Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ είναι το μόνο που πλήρωσε συνδρομή του ύψους των 5.000 δολαρίων, απαλλάσσεται από την υποχρέωση της συνδρομής ,ενώ από τα υπόλοιπα Επαρχιακά (συμπεριλαμβανόμενου και αυτού του Οντάριο) παρόλο του ότι δεν είχαν πληρώσει την συνδρομή τους ουδέποτε τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα αντιπροσώπευσής τους στο Εθνικό. Πού ήταν τότε η υποχρέωση εφαρμογής των άρθρων του Καταστατικού που με τόση μανία επικαλείται ότι σέβεται ο κ. Μάνιος ;
Το δεύτερο τερατώδες ψέμα και ξεδιάντροπη διαστρέβλωση της πραγματικότητας , έχει να κάνει με την διενέργεια του Συνεδρίου του Εθνικού Κογκρέσου , που είχε αποφασιστεί να γίνει στο Μόντρεαλ τον Νοέμβριο του 2014. Σεις με επιστολή σας αλλά και τηλεφωνικώς μας ειδοποιήσατε ότι αναβάλλεται για τον λόγο ότι ορισμένα μέλη του Εθνικού αλλά και του Επαρχιακού του Οντάριο θα έθεταν υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές του Τορόντο.
Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι ήδη είχαμε κάνει σειρά ενεργειών ως Επαρχιακό Κογκρέσο γιά να εξασφαλίσουμε αίθουσα συνεδριάσεων (το Κοινοτικό μας Κέντρο), ενώ ζητήσαμε από το Εθνικό να μας ενημερώσει σχετικά με τον αριθμό των αναμενόμενων συνέδρων που θα συμμετείχαν προκειμένου να διαπραγματευτούμε και εξασφαλίσουμε μια καλλίτερη τιμή. Ακόμα περιμένομε απάντηση.
Αναφέρατε κύριε Τελλίδη ότι είναι διαδικαστικά σωστό το να εκπροσωπείται το Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ στο Εθνικό μέσω του γιατρού κ. Χαλάτση. Θα έπρεπε να γνωρίζατε ως δημοσιογράφος την διαφορά μεταξύ εκλεγμένου και διορισμένου ατόμου σε οιαδήποτε θέση. Το Καταστατικό του Εθνικού  Κογκρέσου αναφέρει ξεκάθαρα ότι όταν χηρέψει κάποια θέση τους αντικαταστάτες αντιπροσώπους τους προτείνει το αντίστοιχο Επαρχιακό Κογκρέσο.
Ποίος και γιατί πρότεινε και πώς έγινε δεκτό το άτομο αυτό την στιγμή που ο ίδιος και ο Σύλλογος που εκπροσωπεί δεν είναι ούτε καν μέλη του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ. Ποίοι και γιατί πρότειναν τον κ. Χαλάτση μαζί με τρία άλλα μέλη να αντιπροσωπεύσουν το Κεμπέκ την στιγμή που κανείς τους δεν αντιπροσωπεύει κανέναν Σύλλογο μέλος του Επαρχιακού Κογκρέσου. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός βέβαια ότι τα ονόματα των «διορισθέντων» ούτε καν δημοσιοποιούνται. Πάντως κ.Τελλίδη το αν και πόσο επάξια εκπροσωπείται το Επαρχιακό από τον κ.Χαλάτση στο Εθνικό αφήστε την Ελληνική Παροικία να το κρίνει που γνωρίζει καλλίτερα από σας, πιστέψτε με.
Και κλείνοντας αφού σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία σας θα ήθελα να απεύθυνα ένα τελευταίο μήνυμα προ τον Πρόεδρο του Εθνικού Κογκρέσου κ. Μάνιο. Αποτελεί την πλέον κακοπροαίρετη και ανήθικη λασπολογία που έχει ποτέ εκφραστεί το να ισχυρίζεται ότι το Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ έβαζε τρικλοποδιές στις προσπάθειες του Εθνικού για να μην αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων από τις αρχές του Τορόντο (αυτά ανέφερε από την ραδιοφωνική σας εκπομπή). Προς Θεού λίγη τσίπα και ντροπή παραπάνω δεν θα έβλαπτε…
Μετά τιμής
Δημήτρης Τσίκαλας
Μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ.

No comments:

Post a Comment